dokumentumfilm apánk kibeszélő erőszak nemi erőszak nőgyógyász visszaélés Netflix
Aki még nem látta az Apánk (Our Father) című dokumentumfilmet, annak mindenképp ajánlom. Nyugi,  nem fogok minden mozzanatot leírni azért, hogy élvezhető maradjon. 

Volt egyszer egy amerikai orvos, Donald Cline, aki Indiana államban közel 10 éven keresztül segített meddőséggel küzdő pároknak, hogy gyermekük születhessen. Ez eddig lehetne akár egy csodaszép történet kezdete is, ám ez a "szakember" hazudott, veszélybe sodorva és tönkre téve ezzel életeket.

Donald Cline ugyanis sok nő testébe a saját spermáját ültette be, még azoknak is, akiknél a férj lett volna a donor!

Mi a franc???? Képzeld el, hogy beülsz egy nőgyógyászati székbe, kétségbeesve, kiszolgáltatva, miközben az orvosod, akiben megbízol, a tudtodon kívül a másik szobában épp maszturbál, hiszen csak friss spermával tud dolgozni. Majd benyit, már kielégülten, és szépen sunyiban beléd fecskendezi a saját spermáját.

Mi ez, ha nem erőszak? Mi ez, ha nem orvosi visszaélés? Mi ez, ha nem bűncselekmény?

A dokumentumfilmben a volt államügyész arról beszél, hogy korábban ilyen ügyre még nem volt precedens, emiatt pedig ezt nem tudták bíróság elé vinni. Hiszen, - mint mondja -, a nőket nem érte szexuális erőszak. Pedig ők épp így élték meg, miután kiderült, mit tett az orvos.

Forrás: Origo

Egy donor, maximum 3 gyermek apja lehet, minimálisra csökkentve ezzel, hogy esetleg féltestvérek kerüljenek egymással intim kapcsolatba. Sőt, a szabályozás alapján semmiféle örökölhető betegségben nem szenvedhetnek, de még a közeli hozzátartozóik körében sem fordulhatnak elő ilyen kórképek. Ezzel szemben Cline dokinak, a DNS tesztek alapján közel 100 gyermeke született, akik közül sokan autoimmunbetegségben szenvednek, köszönhetően a vér szerinti apjuknak.

Az, hogy ezért nem került börtönbe, de még csak el se marasztalták, vérlázító!

Fájdalmas hallgatni és látni, ahogy anyák, apák és gyerekek mesélnek arról, mit éreztek, amikor kiderült Cline mocskos titka. Összetörtek, az addigi életük teljesen összezavarodott, elveszítették az identitásukat, emellett fájdalom, harag és tehetetlenség munkál bennük.

Miután az ügyészség végre elkezdett foglalkozni a Cline-gyerekek ügyével, annyit sikerült elérni, hogy a nyomozás akadályoztatása miatt bíróság elé kerüljön. Ám, egy mindössze 500 dolláros büntetéssel megúszta az egész ügyet. Ültem a kanapén, és egyszerűen nem hittem el. Nem hittem el, hogy ez a fajta bűn következmények nélkül megúszható.

Mégis mit képzelt Cline? Megszállottan be akarta népesíteni az államot a saját utódaival? Netán ez valamiféle szexuális perverzió része volt? Sok kérdést vet fel a dokumentumfilm, és keresi is rájuk a választ - őszintén, egyik borzasztóbb, mint a másik.

Egy orvoshoz feltétel nélküli bizalommal kell hozzáállnunk, másként egyszerűen nem megy. Hinnünk kell a tudásában, a szakértelmében, a módszerében, de látva, hogy milyen undorító módon élt vissza ezzel nem is egy (!) orvos, attól tartok, hogy a következő nőgyógyászati vizsgálatra nem a korábbi magabiztos nyugalmammal fogok érkezni.

Szerinted Dr. Cline visszaélt a helyzettel vagy csupán jót akart?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.