élettörténet Jónás Zsófi Jane Fonda 80 éves
Jane Fonda 80 éves lett. Igen, annyi. Kétszer is ellenőriztem, biztos jó-e a dátum. Látva a színészlegenda fényképeit, tíz évet simán letagadhatna. Vagy inkább húszat.

De erre legyinthetnénk, hogy a plasztika világában ez már csak pénz kérdése. De az a helyzet, hogy ő nem csak a műtőasztalra feküdt fel annak érdekében, hogy bebizonyítsa: nincs "szavatossági ideje" a nőies megjelenésnek. Meg azért az életműve is "picit" több, mint egy csinos hollywoodi üdvöskéé...

A családja ellenére egy erős, sikeres nő lett

Habár egy világhírű és sikeres családba született, élete minden volt, csak boldog nem. Apja, a szintén kétszeres Oscar-díjas Henry Fonda hideg volt és kegyetlenül perfekcionista. Anyja pedig mániás depresszióval küzdött egészen addig, míg öngyilkos nem lett - amikor a színésznő még csak 12 éves volt. Gyerekkorában szexuálisan zaklatták, és bulimiával küzdött. Jane Fonda nem azért lett sikeres színésznő, polgárjogi aktivista és ikon, mert oda született, ahova. Hanem éppen, hogy annak ellenére.

Robert Redford és Jane Fonda: a tökéletes páros

Ha nem láttad a Mezítláb a parkban című filmet, azonnal pótold! Örök klasszikus. Nem volt náluk szebb pár a vásznon a hatvanas években. Több filmet is készítettek együtt, de ebben a legédesebbek. Állítólag Fonda bele is szeretett Redfordba. Nem is értem, miért...

Forrás: AFPforum
Boldog 100. születésnapot, Ella Fitzgerald!http://www.she.hu/kultur-mi/20170425-ella-fitzgerald-zene-enekesno-emlekezes-szuletesnap.html5 ok, ami miatt Tom Hanks a legmenőbb sztár a világonhttp://www.she.hu/kultur-mi/20170705-tom-hanks-szuletesnap-szinesz-legenda-sztar-film-kedvenc.html

Fonda, Amerika Rubint Rékája

Sokaknak már a színésznői karrier is elég lenne, de Fonda nem ilyen. A filmezés mellett a sport és az egészséges táplálkozás szószólója lett, felépítve erre egy virágzó üzletágat. Ő tette világhírűvé az aerobikot, és ugrabugrálta végig masszívan a nyolcvanas éveket. Hozzáteszem, már akkor is negyven éves volt, és kifejezetten a középkorú hölgyeket bátorította mozgásra. Többek között ennek is köszönheti ma is makulátlan alakját. Utolsó videóját 73 évesen, 2010-ben jelentette meg.

Ez Fonda első aerobik videója ☺

Ennyi idősen jobban néz ki, mint én valaha

Hogy a fenébe csinálja, hogy így néz ki!? De most komolyan. Jó, jó, tudom, nem csak a genetikának és az aerobiknak köszönheti, de akkor is! Ő egyébként ékes bizonyítéka annak, hogy lehet ezt a plasztikai sebészet dolgot ésszel is csinálni. Nem kell feltétlenül úgy kinézned a végén, mintha Frankenstein és Picasso egyik festményének a szerelemgyereke lennél.

Forrás: AFPforum/NurPhoto/Matteo Chinellato

Grace és Frankie

Abban a korban, amikor én már a hamut is mamunak fogom mondani, Jane Fonda még mindig hihetetlen energiával és munkabírással dolgozik. Ő ugyanis nemcsak az egyik főszereplője, hanem producere is az utóbbi évek egyik legüdítőbb sorozatának, a Grace és Frankie-nek. Egy hetvenes nőt alakít, aki kénytelen új életet kezdeni, miután 40 év házasság után elhagyja a férje. Egy másik férfiért. Ha ez nem lenne elég, össze is költözik a másik férfi szintén elhagyott, hippi feleségével. Töredelmesen bevallom, hogy 2 hét alatt ledaráltam mind a három évadot.

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.