Eurovíziós Dalfesztivál dalverseny tehetség dal A Dal 2017
Lezajlottak A Dal 2017-es előválogatói, ma este pedig már tudni fogjuk, hogy ki képviseli hazánkat az Eurovíziós dalversenyen.

Tartozom nektek egy vallomással: az ilyen össznépi, egész nemzetet megmozgató közös projektektől borsózik a hátam. Az Eurovízióról pedig amúgy sem mondhatjuk el, hogy sokak kedvence - ezt alátámasztja a szerkesztőségünkben végzett mini kutatásom is.

Én azonban próbálok rácáfolni arra, hogy hazánkban már elfogytak a tehetségek, és hogy csak a bukott, tehetségkutatókból kiejtett énekesek szerepelnek ezen a megmérettetésen. Mert ha egy-egy melléfogás miatt általánosítunk, akkor bizony nagyon jó dolgokról maradhatunk le! Igenis meg kell látni a kincseket, ugyanis van belőlük néhány. Én be is mutatnám most nektek a kedvenceimet!

Peet Project: Kill your monster

Míg Amerikában egyre nagyobb a zenekar rajongótábora, addig itthon sokan nem is ismerik őket - hiszen a funky sajnos még mindig rétegzene. Valószínűleg emiatt nem is jutottak be a döntőbe, pedig mennyire jó ez a dal!

A fiúk ezúttal arra buzdítanak, hogy öld meg a szörnyed, számolj le a múltaddal és tekints bátran a jövőbe. Őket látva és hallgatva mindig beindulnak a lábaim!

Fedor Kyra: Got to be a day

Ez a törékeny, energikus csaj most kezdi szólóénekesként bontogatni a szárnyait. Sajnos eurovíziós röppályája még a döntő előtt véget ért, pedig igazán megérdemelte volna, hogy ő képviselje hazánkat Kijevben.

De jobban tesszük, ha megjegyezzük Kyra nevét, mert biztos vagyok benne, hogy fogunk még róla hallani! Nézzétek csak meg, hogy milyen magával ragadóan énekel belső vívódásairól!

Démonjait feketébe öltözött táncosai idézik meg a színpadon, miközben ő csillogó vörös overáljában szexi macskanőként robbantja fel a stúdiót.

Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi: Hosszú idők

Tóth Gabi a tőle megszokott energiával fogott bele legújabb, párjával közös projektjébe, amely visszanyúlik Gabi gyökereihez: a magyar népzenét ötvözi más nemzetek zenei stíluselemeivel. Elmondása szerint 12 éve várt erre a pillanatra, hogy ilyen formában mutathassa meg lelke legmélyét, legféltettebb kincseit.

Zenében, energiában és látványban is kiemelkedően összerakott produkció!

Zävodi+Berkes Olivér: #háttérzaj

Ez volt az a dal, ami először nem annyira fogott meg, de aztán észrevétlenül bekúszott a bőröm alá. A fiatal generáció támadása, amelynek zenei kitalálója a szemtelenül fiatal, még csak 17 éves Závodi Marcel.

A soulos, bluesos, jazzes vonalat gazdagon tarkítják az elektronikus megoldások, és visualban sem spóroltak: a hatalmas fekete zongora lángolni kezd a második refrén közben.

Pápai Joci: Origo

A bónusz, amit nem tudtam kihagyni! Hiszen itt van ez a fiú, aki bitang jól énekel és végre megtalálta azt a vonalat, amit hitelesen tud képviselni.

Érdekes utazás ez az autentikus roma motívumok és a magyar népzene világába, melyet chilles, house-os alapok és még egy rap betét is színesít.

Joci legfontosabb zenei kapaszkodójáról, a gitárjával való kapcsolatról énekel, huszár-szultán-szamuráj stílusban megálmodott ruhájában. Éljen a stílusok keveredése!

Nyitókép: Origo

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.