musical filmek ajánló zene Moulin Rouge díva revü mulató Chicago
Gyerekkorom óta valami megmagyarázhatatlan kötődésem van a revük és a mulatók misztikus világához. Nem tudom, honnan ered, talán az egyik előző életemből.

Egyszerűen lenyűgöznek a tollboák, flitteres ruhák, csipkés fűzők, csillogó strasszok és a műszempillák.

Szerencsére sok zenés darabhoz van is kötődésem. Játszottam bennük vagy legalább a magam szórakoztatására megtanultam a legismertebb dalokat - koreográfiával együtt.

Most titeket is szeretnélek kicsit "megfertőzni" a 3 legkedvesebb zenés filmemmel. Ha felgördül a csillámos függöny, kezdődik a varázslat: hunyd le a szemed, köszönt az álomvilág.

Moulin Rouge!

Párizs leghíresebb mulatójában, a Vörös Malomban játszódó történet a századforduló abszintba mártott bohém világába kalauzol minket. A filmben a brit író, Christian (Ewan McGregor) és a mulató egének tündöklő csillaga, Satine (Nicole Kidman) mindent elsöprő szerelmét követhetjük végig.
Betekintést nyerhetünk a zajos siker mögött húzódó drámákba és Satine tragédiába torkolló tüdőbetegségébe is. Teátrális jelenetek kánkán táncosok százaival.

A valóság és az illúzió összemosódott lélegzetelállító világa és indiai beütésű kosztümök, gyémántokkal. Catherine Martin és Angus Strathie ezért egy Oscar-díjat is kiérdemelt.

Baz Luhrmann filmjét azonban nemcsak a pazar látvány miatt érdemes megnézni. Az alkotás igazi zenei csemege: olyan dalok kaptak új köntöst és ezáltal teljesen új értelmet, mint Elton John Your Songja, a Police-tól a Roxanne vagy a One day I'll fly away Randy Crawfordtól.

Forrás: AFPforum/ Ellen Von Unwerth
Forrás: AFPforum
Forrás: AFPforum

Chicago

Az egyik kedvenc musicalem, amit pont akkor tanultam meg, amikor elkészült a film. Nem lesz könnyű nekem újat mutatni - gondoltam. Nos, sikerült: a két főszerepet Catherine Zeta-Jones és Renée Zellweger kapták meg. Két prózai színésznő, akik hónapokat töltöttek ének- és táncórákkal, hogy végül valami elképesztőt tegyenek le az asztalra Velma Kelly és Roxie Hart szerepében.

A jazzkorszak bűnös Chicagójában mindketten börtönben találják magukat, majd Billy Flynn (Richard Gere), a sztárügyvéd és a börtönt igazgató Morton mama (Queen Latifah) segítségével szereznek hírnevet. Korrupció, csalás, botrányok, a média hatalma: ma is aktuális témák, John Kander fülbemászó zenéjével. A füstös lokálok szesszel átitatott falai között kristályokkal díszített rojtok, buja harisnyatartók és Marcell hullámok lengedeznek.

A mozifilm 6 aranyszobrot hozott el, köztük Colleen Atwood a legjobb jelmeznek járó díjat is kiérdemelte.

Forrás: AFPforum
Forrás: AFPforum
Forrás: AFPforum/ David James

Díva

A sztori egy koszos kisváros pincérnőjéről, Aliről (Christina Aguilera) szól, aki Los Angelesbe megy, hogy valóra váltsa az álmát. A korábbi táncosnő, Tess (Cher), a mulató tulajdonosa kezdetben nem ad neki esélyt, de Ali hamarosan már a színpadon találja magát, majd a Burlesque ünnepelt sztárja lesz. Tollakkal és gyöngyökkel, szexi jelmezekkel és fantasztikus sminkekkel lép fel a nagybetűs díva, akire végül a szerelem is rátalál egy csinos pultos fiú személyében.

A filmben a Michael Kaplan nevét dicsérő látványos jelmezek mellett egy ikonikus Louboutin cipőt is felfedezhetünk. Na és a zene sem utolsó, a két nagyágyú gondoskodik arról, hogy maradandó pillanatokat okozzanak nekünk.

Cher - aki csak hosszas rábeszélés után fogadta el a szerepet- a 'You Haven't Seen The Last of Me" című dallal a legjobb filmbetétdalért járó Golden Globe-ot is megkapta.

Igazi élmény szemnek és fülnek egyaránt!

Forrás: AFPforum
Forrás:AFPforum
Forrás: AFPforum

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.