Raszputyin: Szerzetes, gyógyító, sarlatán, akinek a falloszáról ódákat zengtek a nők

magazin kibeszélő Raszputyin kultúra
"Ra ra Rasputin Russia's greatest love machine. It was a shame how he carried on..."  A legendásan gonosz orosz történetét a Boney M. is megénekelte, a kissé butyuta sláger pedig meghódította a világot. De tényleg csak ennyi volt Raszputyin, akinek hímtagjáról a mai napig legendák keringenek? 

Az egykori sztárcsapat remekül megfogta a témát, amit egy diszkósláger elmondhat az orosz történelem egyik legmeghatározóbb alakjáról, Grigorij Jefimovics Raszputyinról, azt elmondta. Tanulatlan nyugat-szibériai parasztként kezdte a "pályafutását". Felnőttként tanult meg írni-olvasni, addig - tanulási lehetőségek híján - analfabétaként tengette életét. Csavargott, nők után futott, ivott és állítólag a lopástól sem riadt vissza. A munkával való viszonya enyhén szólva rendezetlen volt, magyarul: kerülte azt.

Tizennyolc évesen feleségül vett egy dolgos parasztlányt, aki hét gyermekkel ajándékozta meg, ám közülük csak hárman élték meg a felnőttkort. Huszonnyolc éves korában csapta meg a vallás szele: egyik éjszaka álmából felriadva megszólította a falon lógó Mária-ikon, és arra buzdította, menjen, vándoroljon és tisztítsa meg az embereket a bűntől.Több sem kellett Raszputyinnak, családját hátrahagyva zarándoklatra indult, amivel el is kezdődött a sikertörténete, majd bukása.

Végigjárta az országot, gyakran kolostorokban aludt, állítólag az ortodox kereszténység fellegvárába, a görögországi Athosz-hegyre is eljutott. Mondtak róla mindenfélét: kalandor, szerzetes, gyógyító, sarlatán. Ami tény, hogy mire Miklós cár udvarába ért, már látomásairól, gyógyító tevékenységéről volt híres, nem csoda, hogy a cárné, akinek egyetlen fia, Alekszej cárevics vérzékenységben szenvedett, pártfogásába vette őt. A cár egyik, ha nem a legbefolyásosabb embere lett, aki politikai döntésekbe is beleszólt.

Látomásai és az őt körülvevő misztikum miatt hatalmas, többnyire nőkből álló rajongótábora lett, de imádói között azért akadtak férfiak is. Ezt és a helyzetét kihasználva orgiákat szervezett, ahova bűnös életet élő nőket vitt azzal a felkiáltással, hogy megtisztítja őket vétkeiktől. A szertartásnak álcázott eseményeken ütötte-verte őket, miközben közösült is velük.

Forrás: Wikipedia/Karl Bulla

Egyébként is szabados szexuális életet élt, nők tömegei zengtek dicshimnuszt a nemtelen játékokra használt nemesebbik szervéről, közülük többen azt állították, hogy a 28-30 centi hosszú varázspénisz okozta csodától szeretkezés közben elájultak.

Mi volt a titka? Hogy nem a vonzó külseje, az biztos. A nemi szerve mérete? Erről is folynak viták. Az egyik volt szeretője szerint a híres fallosz a méretét egy hatalmas, rücskös szemölcsnek köszönhette. Viszont a merénylet áldozataként elhunyt, állítólag nőket hipnotizáló "szent ember" a gyilkosai szerint teljesen átlagos méretekkel volt megáldva. Honnan tudják? Halála után levágták a nemi szervet, de mivel a boncolási jegyzőkönyv eltűnt, akár hazudhattak is. A sztori szerint a levágás után a neves pénisz elkezdte önálló életét. Állítólag egy szobalány kijuttatta az országból, és párizsi nőknek adta át megőrzésre. A pénisz büszke őrei bálványként imádták a csodatévő falloszt, amit ennek megfelelően egy ékszerdobozban tároltak. Tőlük követelte "vissza" Raszputyin nővére, az akkoriban Kaliforniában élő Marija. A testvér 1977-ben bekövetkezett halála után a totemet aukcióra bocsátották, Michael Augistine gyűjtő vette meg, aki szakértő véleményét kérte a megszerzett kincsről. Inkább ne tette volna! Kiderült ugyanis, hogy az addig féltve őrzött ékesség csupán egy átlagosnál nagyobb tengeri uborka.

Itt meg is állhatna a történet, ha mindenki elfogadta volna az eredményt, de nem így történt. Ugyanis Igor Knyazkin, az Orosz Természettudományi Akadémia prosztatakutató központjának igazgatója szerint, aki jelenleg büszke tulajdonosa a testrésznek, a pétervári múzeum műtárgya nem más, mint Raszputyin eredeti és hamisítatlan óriási pénisze, amelynek már a látványa is gyógyítja az impotenciát.

Knyazkin egyébként 6600 euróért jutott a vitatott kiállítási tárgyhoz, amire roppant büszke, mert ahogy ő mondta, az oroszoknak így már nincs okuk irigykedni az amerikaiakra, akik Napoleon hímtagját őrzik, hiszen most már nekik is van egy híres sajátjuk.

Marilyn Monroe furcsa házassága Arthur Millerrelhttp://she.life.hu/kultur-mi/20181227-marilyn-monroe-furcsa-hazassaga-arthur-millerrel-weber-krisztina.htmlA világ legfélreértettebb dala - Bob Marley: No woman, no cry http://she.life.hu/kultur-mi/20201218-a-vilag-legfelreertettebb-dala-bob-marley-no-woman-no-cry.html
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.