Lehet, hogy a középkorban téged is boszorkánynak tartottak volna

A boszorkányságnak mindig is voltak bizonyos „feltételei", jelei, melyek a mai szemünkkel nézve egyáltalán nem tartoznak a mágikus jelzők közé. Ám, pár száz évvel ezelőtt az emberek másként látták a világot.

Nem akarlak megrémíteni, de ha ezek közül bármelyik is igaz rád, bizony a középkorban könnyedén boszorkánynak tartottak volna, és mind tudjuk, mi lett volna a sorsod.

A boszorkánypereket kínzások előzték meg a középkorbanForrás: AFP

Színes a hajad, tetoválásod és/ vagy épp testékszered van

Azt hiszem, nem kell túlmagyarázni, hogy egy ilyen külsővel nem igazán tudtak volna mit kezdeni az 500-600 évvel ezelőtt élt emberek. Akkoriban a megmagyarázhatatlan, furcsa, ismeretlen egyenlő volt a félelmetessel, ijesztővel. Így pedig igen könnyedén kapcsoltak volna össze a boszorkánysággal, vagyis a túlvilági, mágikus erők birtokosával egy ma kissé talán feltűnőnek nevezhető nőt.

Gyógynövényeket használsz

Természetesen a középkori emberek számára nem voltak elérhetőek a ma ismert gyógyszerek, így kénytelenek voltak kitapasztalni, melyik növény használható orvosságként. A javasasszonyok voltak azok, akik generációk tudását őrizték ezen a területen, a falu lakói gyakran fordultak hozzájuk segítségért. Ám volt olyan idő, amikor ezeket a korai gyógyszerészeket boszorkányoknak kiáltották ki. Tehát, ha te csak gyömbéres teával és zsályával kúrálod magadat, és másnak is ezt ajánlod, akkor pár száz évvel ezelőtt nagy eséllyel kerülhettél volna a papok elé boszorkányság vádjával.

Zöld a szemed

Az ilyen szemszín nagyon ritka, az emberek csupán 2 százaléka rendelkezik ezzel. Lehetséges, hogy már megkaptad, hogy a zöld szemed miatt boszorkány vagy. Nos, 500 évvel ezelőtt ezt nem tartottad volna megmosolyogtatónak, inkább félelmedben megpróbáltál volna elrejtőzni. A zöld szem mindig is a mágiához kapcsolódott, így, akinek ilyen színű volt a szeme a nagy boszorkányüldözés idején, az nem sok jóra számíthatott.

Pentagramot viselsz

A körben elhelyezkedő pentagramma, azaz a csúcsával felfelé ábrázolt ötágú csillag szimbólum, sok jelentéssel bír – ezekről korábban már írtunk -, ám köztudott, hogy a jó boszorkányok, wiccák is alkalmazták, egyfajta védelmező szimbólumként. Amennyiben ilyen medált viselsz, és hirtelen visszarepülnél a középkorba, nem lenne kétség afelől, hogy máglyán végeznéd.

Itt fontos megemlítenünk, hogy a Baphomet-szimbólumként is emlegetett fordított pentagramma a XIX. századból származik, mint sátáni jelkép pedig Anton LaVey-nek köszönheti hírnevét.

A jövendőmondás tipikus boszorkány-képességForrás: Shutterstock

Kártyát vetsz

Manapság egyre többen vetnek otthon maguknak, párjuknak, netán barátjuknak angyal vagy tarot kártyát. Ennek egy része persze lehet csupán játék, de sokan valóban hisznek a jövendőmondó lapok erejében. Bármelyik csoportba is tartozz, a jóslás a középkorban egyértelműen a boszorkányság egyik komoly jele volt, tehát ezzel a tevékenységeddel az 1500-as évek Európájában egészen biztosan magad hordtad volna a fát a máglyádhoz.

Van legalább egy rosszakaród

Nos igen, ez se nem tulajdonság, se nem szokás, mégis, talán ez az, ami bizonyosan a bírák elé taszítana, ha a középkorban élnél. Manapság is komoly negatív hatással lehet az életedre, akár az ismerősi körödben, akár a munkahelyeden, ha valakinek szúrod a szemét. A középkorban pedig elég lett volna egy légből kapott állítás ahhoz, hogy egy boszorkányper vádlottjaként a kínzókamrában találd magad.

Ezek is érdekelhetnek