csecsemő apa kibeszélő magazin apaság anya halál
A Netflixen látható Apaság című film egy igazán érzékeny témát dolgoz fel.

Már a film előzeteséből is kiderül, hogy az egyik pillanatban édesapává majd a másikban özveggyé válik egy fiatal férfi, akinek szembe kell nézni az élet legnagyobb feladatával, a szülőséggel, az apasággal.

Egyedül kell életben tartania egy védtelen csecsemőt, miközben élete szerelmét gyászolja.
Fel sem foghatjuk, hogy milyen nagy fájdalom és félelem szakad rá, arra a magát mindig erősnek mutató férfira, aki azt az embert veszítette el, akit a világon a legjobban szeretett. Mindeközben a kezében tartja azt, akinek most rá van a legnagyobb szüksége.

Természetesen anyósa és édesanyja próbálják meggyőzni arról a férfit, hogy a kislánya az ő segítségük nélkül nem kapja meg azt a törődést, amire egy csecsemőnek szüksége van. Úgy, ahogy a legjobb barátai, úgy a szülei az anyósa és az apósa sem hiszi el, hogy képes lesz rá, hogy helyt tud állni apaként. De a férfi, aki tudja, hogy csak a lánya az, aki a családot jelenti számára nem engedi, hogy bárki is elválassza őket egymástól. Ráadásul ez a pici lány az, aki tragikusan elhunyt feleségéből maradt neki.

A film, olyan valós problémákra helyezi a fókuszt, amit tényleg minden szülőnek át kell élnie, amikor egy új kis élet érkezik a családba. A kialvatlanság az éjjeli szűnni nem akaró sírás, vagy az állandó pelus csere még akkor is megterhelő lehet, ha egy anya és egy apa osztozik a szülői lét ezen nehéz pillanatain. Egyedülálló szülőnek lenni, egy igazi 0-tól 24-órig tartó hivatás, amiben soha senki nem tudja helyettesíteni az egyedül maradt szülőt.

Az emberek többsége úgy véli, hogy egy kisbabára csak az anyukája tud a legtökéletesebben vigyázni. Igaz, hogy ma már gyakran előfordul, hogy az apák mennek el gyesre, de még mindig furcsán néznek azokra a férfiakra, akik úgy döntenek, hogy kiszállnak a mindennapi munkából és azért, hogy a feleségük újra visszatérhessen a karrierépítéshez ők vigyáznak a babára.(Természetesen a filmben nem erről az esetről van szó.)

Egy csecsemő ellátásával kapcsolatban pedig néha gondolkodás nélkül lebecsüljük az apákat. Automatikusan úgy hisszük, hogy mivel nem bennük nevelkedett a baba sokkal kevésbé képesek ellátni egy ilyen apró védtelen gyermeket.

Az Apaság című filmben a főszerepet játszó Kevin Hart megmutatja, hogy ez egy cseppet sem igaz.

Bebizonyítja, hogy egy apuka is képes tökéletesen pelenkázni, etetni, hajat fésülni és szórakoztatni is. Egy apában ott van ugyanaz a gondoskodó és óvó ösztön, ami egy anyában is.

Forrás: Netflix

A történet azt is bemutatja, hogy egy egyedülálló szülő, akinek történetesen meghalt a párja képes-e a továbblépésre, és tud-e újra szerelmes párkapcsolatot kialakítani? Hogyan reagál a gyermeke arra, hogy hirtelen nem, csak ketten hanem hárman lesznek egy család.

A film egy nagyon megható drámával kezdődő családi történetet mutat be, amiben úgy, akár egy fejlődéstörténetben a főszereplő beláthatatlanul hosszú utat tesz meg a saját életének a fejlődésében. A kezdetben szomorú, félénk és pánikban élő édesapa megmutatja, hogy a pasik és az apukák igenis képesek egyedül is olyan életet biztosítani gyermekük számára, amit megérdemelnek és aminek köszönhetően teljes értékű felnőttek lesznek belőlük.

Mi több arra is megtanítja a nézőket, hogy minden mélypontról képesek vagyunk a felállása, és ha nyitott a szívünk és megfelelően tudunk kommunikálni biztos, hogy betoppan az életünkben az a társ, aki könnyebbé teszi az életünket, és azzal a feltétel nélküli szeretettel fordul felénk, ami arra is képes, hogy begyógyuljanak az egykori sebeink.

Makra Lídia

Nyitókép: Netflix

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.