Richard Gere: A legdögösebb buddhista nemcsak romantikából ötös!

A ma 70 éves Richard Gere filmjeivel már 50 éve tanít generációkat a romantikára. Ám aki figyelemmel követi a vásznon kívüli életét, az még ennél is többet tanulhat tőle - már ha elfogadjuk, hogy létezik több a szerelemnél. :)

Lássuk, mi az, amiben érdemes róla példát venni!

Önelfogadás

A többszörösen a világ legszexibb férfijának tartott színész szerint az életkor csak egy szám. Bevallottan mindig is imádta őszülő tincseit, még ha idősebbnek is látszott miattuk. Önszántából sosem akarta befesteni a haját. Voltak ugyan olyan filmjei, amik kedvéért egy pár árnyalatot sötétíteni kellett rajta, de amint vége volt a forgatásoknak, hagyta lenőni.

Forrás: AFPforum

Útkeresés

Richard sosem a hírnévben vagy a gazdagságban látta a valódi boldogságot. Már a húszas éveiben is érdekelték a buddhista tanítások, az évtizedek alatt pedig ezek elkötelezett hívévé vált. A boldogság elérésére egy olyan techniája van, amit mindannyian egyszerűen kipróbálhatunk.

"Van egy hatásos, de egyszerű gyakorlat, amit évekkel ezelőtt kezdtem alkalmazni. Ha bárkivel találkozom - emberrel vagy állattal -, az első, amire gondolok: azt kívánom, hogy boldog légy. De a legfontosabb, hogy így is gondold. Ez a gondolat mindent megváltoztat közted és a másik között. Az események ezután pozitív töltést kapnak, és minden a lehető legjobban alakul. [...] Próbáld ki, és meglátod, hogy mennyi minden megváltozik az életedben."

Forrás: AFP/Tim Zielenbach

Emberség

Élete során számos jó ügy mellé állt, és sokat jótékonykodott. Saját alapítványt hozott létre, hogy kiálljon az emberi jogokért Tibetben és támogassa a dalai lámát. Több AIDS ellen harcoló jótékonysági szervezetet is támogat. Évek óta sokat adományoz a Survival International nevű szervezetnek is, amely az őserdei kultúrák megőrzését tűzte ki célul. A Healing the Divide nevű szervezet igazgatótanácsának tagjaként pedig erősíti a globális kezdeményezéseket a béke, az igazságosság és a megértés előmozdítására.

Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Andreas Altwein

Önzetlenség

Akár a karrierje is bánhatta volna, hogy a tibeti nép jogainak szószólója lett, mégsem hátrált meg soha. Az 1993-as Oscar-gálán bírálta Kínát, ami miatt évekig egyetlen díjátadón sem látták szívesen. Amikor pedig a kínai kormány hívta meg egy filmfesztiválra, két feltételt támasztott: ha viheti a saját tolmácsát, és ha Taiwanon, Taipeiben szállhat meg az ottléte alatt. Annyira kötötte az ebet a karóhoz, hogy a kormány végül mindenbe beleegyezett...

Forrás: AFPforum/ Oscar Gonzalez/NurPhoto/Oscar Gonzalez

 

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

 

Nyitókép: AFPforum

    Ezt olvastad már?