Hercegnék csatája: Katalin vs. Meghan

2018-ban a britek (és az egész világ) kapott egy új hercegnét, Meghan Markle személyében. Már akkor beindultak a találgatások, hogyan is fog kijönni Vilmos felesége és a királyi család legújabb tagja.

Habár az első hírek arról szóltak, hogy a két nő nagyon gyorsan megtalálta a közös hangot, az utóbbi hetekben nemcsak, hogy viharfelhők, hanem komplett tájfun söpört végig a királyi család fiatal generációja felett. Két dudás egy csárdában, ugyebár...

A brit lapok nem győzték az iramot, olyan gyorsan jöttek egymás után a balhék és a pletykák, amelyek mind-mind a két hercegné elmérgesedett viszonyáról szóltak. És szinte mindegyik arra volt kihegyezve, hogy a hölgyek mennyire eltérő személyiségűek. De miért is ennyire különböző ez a két nő? Nemcsak a híres brit-amerikai ellentétes mentalitás az oka.

Az a bizonyos háttér...

Jó, jó, többről van itt szó, mint a nemzetiségről meg családról, de nem lehet nem itt kezdeni a dolgot. Amíg Kate egy rendezett, szinte tökéletes középosztálybeli angol családból származik, addig Meghan, hát, hogy is mondjam... Sussex hercegné családja maga az őskáosz: elvált szülőktől kezdve az adócsaló apáig minden van. A testvéreit meg már meg sem említem.

Amíg a Middleton család még egy interjút sem adott a sajtónak (vagyis 2018-ig), addig a Markle család minden egyes alkalmat megragad arra, hogy szerepeljen a címlapokon. Kicsit mást hoztak a hölgyek otthonról.

Forrás: AFPforum/Paul Ellis

Ki a divatosabb?

Habár mind a ketten nagyon csinosan öltöznek, a stílusuk teljesen különbözik. Kate maga az egyszerű elegancia, aki nem fél egy ruhát többször is felvenni. Könnyedén csempész be a ruhatárába fast fashion darabokat, amelyek elérhetőek bárki számára. Már ha idejében kapcsol, és azonnal rohan a boltba, ugye.

Ezzel szemben Meghan megtestesíti a hollywoodi csillogást. Ami nemcsak a ruha szabásán, hanem az árcéduláján is meglátszik. Ez pedig okoz némi feszültséget a briteknél.

Egy divatblog nemrég kiszámolta, mennyi is az annyi, és Sussex hercegnéje hatszor annyit költött ruhákra 2018-ban, mint Cambridge előkelősége. A csatát azonban hivatalosan is Meghan nyerte, ugyanis a Vogue szerint a 2018-as év egyik legjobban öltözött nője lett.Kate fel sem került a listára. Gondolom, ez nem tett túl jót az erősen megtépázott kapcsolatuknak.

Forrás: AFPforum /Dean Purcell

Ki a botrányosabb?

Azt hiszem, ez nem is kérdés. Kate is követett el hibákat, lásd a félmeztelen fotókat a francia nyaraláson. De 8 év alatt sem volt annyi botránya, mint Meghannek az első fél év alatt.Sussex hercegnéje meg van áldva egy elég zajos és mindenre elszánt családdal, ami nem könnyíti meg az életét.

A Buckingham Palota leglojálisabb alkalmazottai felmondanak miatta, nemrég pedig napvilágra került, hogy ő maga vette a drogot az első esküvőjére, amit kis selyem zacskóba csomagolt. Ilyen köszönőajándékról sem hallottam még... Egyesek szerint Kate pont ezt a feltűnő viselkedést nem képes tolerálni sógornőjében.

Forrás: AFPforum/ Tolga Akmen

Azok a betarthatatlan szabályok

Valljuk be, Cambridge hercegnéje a szabálykövetés mintapéldánya. Legnagyobb ellenszegülése a kedvenc telitalpú cipője volt, amit a királynő nem igazán kedvelt. Ez aztán lázadás a javából! Vele ellentétben Meghan egy-egy megjelenés alkalmával annyi szabályt szeg meg, amennyit csak lehet.

Ékes példa erre a brit divatvilág díjkiosztóján való szereplése. Nem volt rajta egy olyan dolog sem, ami ne sértette volna a királynő által diktált szabályokat. Ám sokan pont ezt szeretik benne: megreformálja a már áporodott szagú brit monarchiát.

Team Kate vs. Team Meghan

Lassan Team Kate és Team Meghan csapatokra oszlik Nagy-Britannia. Na jó, csak viccelek. Bár valahol már láttam ilyen pólót... Mivel a hölgyek nagyon ellentétesek, így a rajongó táboruk is az. Mondhatni, jó időben jött Meghan, mivel Kate fénye kicsit megkopóban volt.

Azért az állandó jó kislányokat hamar meg lehet ám unni. De most, hogy itt van a rebellis Meghan,Kate lett a bezzeg hercegné. Hirtelen nagyot ugrott a tetszési indexe. Vicces látni, hogyan lett az unalmas megbízhatóságból egyszerre klasszikus értékállóság.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Afpforum

Ezek is érdekelhetnek