5 ok, ami miatt Tom Hanks a legmenőbb sztár a világon

Tom Hanks sztár kedvenc színész legenda film születésnap
Ma ünnepli 61. szülinapját Hollywood legszerethetőbb sztárja, Tom Hanks. Ezernyi indokot lehetne mondani rá, hogy miért ő világ egyik legjobb embere, de most csak ötöt sorolok fel.

1. Nincs nála lazább sztár Hollywoodban

Annak ellenére, hogy a kétszeres Oscar-díjas Hanks évtizedek óta szupersztár státuszban van, megmaradt ugyanannak a közvetlen és kedves embernek, mint amilyen volt. Ami valljuk be, a mai világban nagyon ritka! Nincsenek sztárallűrjei, a humora pedig a régi.

Forrás: AFPforum /Imagenation Abu Dhabi Fz / Likel

Tele van a net viccesebbnél viccesebb rajongói sztorikkal. Fotózkodott már részeg srácokkal étteremben, de photobombolt esküvői képeket is a Central Parkban. Persze a friss házasok odáig voltak érte.

2. Ritával az egyik legédesebb pár a világon

Rita Wilsonnal közel harminc éve házasok, kapcsolatuk pedig legendás Hollywoodban. Keresztülmentek már sok mindenen, a legnehezebb időszak az volt, amikor Ritánál mellrákot diagnosztizáltak. Együtt azonban ezt is sikerült legyőzniük, ma pedig ugyanolyan édesek a vörös szőnyegen, mint előtte. És, hogy mi a titkuk? Egyszerűen csak szeretnek együtt lenni. "Ha olyan emberrel vagy, akihez minden nap boldogan mész haza, akkor megtaláltad a párod." - vallja a színész.

Forrás: AFPforum/ Citizenside/Paolo Pizzi

3. Képes volt kitörni a skatulyából

A rendezők nagyon gyorsan beskatulyázzák a színészeket. Elég egy-két vicces karakter, és onnan már nincs visszaút. Az ember már csak arra eszmél fel, hogy egyhuzamban a harmincadik ugyanolyan filmet készíti. Hanks azonban a Philadelphiával bebizonyította, hogy az esetlen fickók alakításán kívül sokkal, de sokkal többre is képes. A következő évben pedig ismét megerősítette ezt a Forrest Gumppal.

Amúgy nekem ez a kedvenc filmem tőle, egyszerűen nem bírom úgy végignézni, hogy közben ne használjak el egy csomag papírzsepit. Elég csak meghallanom a főcímet, és végem van.

A Számkivetettben pedig megmutatta, hogy ha egyedül van a vásznon, akkor is képes elvinni a hátán egy filmet.

Forrás: AFPforum

Kedves Akadémia, azért járt volna a harmadik Oscar!

4. Nemcsak játszik, hanem ír, rendez és producerkedik is

Ha csak és kizárólag színészkedne, már az is bőven elég lenne. De ő nem elégedett meg ennyivel, és más szerepekben is kipróbálta magát. Tudtad például, hogy ő volt a producere a Bazi nagy görög lagzi vagy a Mamma Mia! című filmeknek? Emellett pedig ír is. Megszállottan gyűjti a régi írógépeket, amiken kis novellákat gépel. Októberben pedig megjelenik első könyve is.

5. Mindemellett jut ideje másokkal is törődni

Hanks nagy környezetvédő, támogatja az alternatív energiaforrásokat és a NASA űrprogramját. Ami nem is csoda, annyi űrben játszódó film és sorozat után. Ráadásul eredetileg asztronauta szeretett volna lenni - örülhetünk, hogy végül nem azt az utat választotta. És felemelte már a hangját a veteránok körülményeinek javítása és az azonos neműek házassága érdekében is.

Isten éltessen Tom Hanks!

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.