5 ok, ami miatt Tom Hanks a legmenőbb sztár a világon

Ma ünnepli 61. szülinapját Hollywood legszerethetőbb sztárja, Tom Hanks. Ezernyi indokot lehetne mondani rá, hogy miért ő világ egyik legjobb embere, de most csak ötöt sorolok fel.

1. Nincs nála lazább sztár Hollywoodban

Annak ellenére, hogy a kétszeres Oscar-díjas Hanks évtizedek óta szupersztár státuszban van, megmaradt ugyanannak a közvetlen és kedves embernek, mint amilyen volt. Ami valljuk be, a mai világban nagyon ritka! Nincsenek sztárallűrjei, a humora pedig a régi.

Forrás: AFPforum /Imagenation Abu Dhabi Fz / Likel

Tele van a net viccesebbnél viccesebb rajongói sztorikkal. Fotózkodott már részeg srácokkal étteremben, de photobombolt esküvői képeket is a Central Parkban. Persze a friss házasok odáig voltak érte.

2. Ritával az egyik legédesebb pár a világon

Rita Wilsonnal közel harminc éve házasok, kapcsolatuk pedig legendás Hollywoodban. Keresztülmentek már sok mindenen, a legnehezebb időszak az volt, amikor Ritánál mellrákot diagnosztizáltak. Együtt azonban ezt is sikerült legyőzniük, ma pedig ugyanolyan édesek a vörös szőnyegen, mint előtte. És, hogy mi a titkuk? Egyszerűen csak szeretnek együtt lenni. "Ha olyan emberrel vagy, akihez minden nap boldogan mész haza, akkor megtaláltad a párod." - vallja a színész.

Forrás: AFPforum/ Citizenside/Paolo Pizzi

3. Képes volt kitörni a skatulyából

A rendezők nagyon gyorsan beskatulyázzák a színészeket. Elég egy-két vicces karakter, és onnan már nincs visszaút. Az ember már csak arra eszmél fel, hogy egyhuzamban a harmincadik ugyanolyan filmet készíti. Hanks azonban a Philadelphiával bebizonyította, hogy az esetlen fickók alakításán kívül sokkal, de sokkal többre is képes. A következő évben pedig ismét megerősítette ezt a Forrest Gumppal. Amúgy nekem ez a kedvenc filmem tőle, egyszerűen nem bírom úgy végignézni, hogy közben ne használjak el egy csomag papírzsepit. Elég csak meghallanom a főcímet, és végem van. A Számkivetettben pedig megmutatta, hogy ha egyedül van a vásznon, akkor is képes elvinni a hátán egy filmet.

Forrás: AFPforum

Kedves Akadémia, azért járt volna a harmadik Oscar!

4. Nemcsak játszik, hanem ír, rendez és producerkedik is

Ha csak és kizárólag színészkedne, már az is bőven elég lenne. De ő nem elégedett meg ennyivel, és más szerepekben is kipróbálta magát. Tudtad például, hogy ő volt a producere a Bazi nagy görög lagzi vagy a Mamma Mia! című filmeknek? Emellett pedig ír is. Megszállottan gyűjti a régi írógépeket, amiken kis novellákat gépel. Októberben pedig megjelenik első könyve is.

5. Mindemellett jut ideje másokkal is törődni

Hanks nagy környezetvédő, támogatja az alternatív energiaforrásokat és a NASA űrprogramját. Ami nem is csoda, annyi űrben játszódó film és sorozat után. Ráadásul eredetileg asztronauta szeretett volna lenni - örülhetünk, hogy végül nem azt az utat választotta. És felemelte már a hangját a veteránok körülményeinek javítása és az azonos neműek házassága érdekében is.

Isten éltessen Tom Hanks!

Nyitókép: AFPforum

    Ezt olvastad már?