Fesztiválozz a lelked legmélyén - avagy jövő héten Pszinapszis!

Miután kikirándultad és degeszre etted magad húsvétkor, és a maratoni sorozatnézést is meguntad, íme, 5 szuper program, amin részt vehetsz az április 21-23-i hétvégén. Ráadásul ehhez elég egyetlen rendezvényre ellátogatnod, hiszen mindet Magyarország legkirályabb pszichológiai fesztiválján találhatod meg.

Idén is megrendezik a Budapesti Pszichológia Napok - Pszinapszis, Európa egyik legnagyobb, kizárólag diákok által szervezett tudományos-kulturális rendezvényét. A központi téma idén: "Porondon a valóság". A szervezők ezzel a főcímmel szeretnék középpontba állítani a valóság egy-egy szeletét, és jó erősen megvilágítani a pszichológia reflektorával, hogy minél jobban megérthessük, mi zajlik bennünk. 

Forrás: Pszinapszis/ Facebook

Az eseményen mindenki megtalálhatja a neki való programokat, a slam poetry versenytől kezdve, az izgalmas előadásokon keresztül, egészen a katartikus élményű transztáncig. A teljesség igénye nélkül ajánlanék nektek 5 programot a Pszinapszis kínálatából.

1. Csoporthipnózis

A hipnózist a mai napig is sokan áltudománynak, kuruzslásnak tartják. Pedig a szakképzett orvos vagy pszichológus által végzett hipnotikus terápia sok betegség gyógyításának hatékony, tudományosan bizonyított eszköze. A Pszinapszison április 22-én délelőtt lehetőséged nyílik arra, hogy kontrollált körülmények között, képzett szakemberek vezetésével kipróbáld ezt a módszert.

2. A modern nő - XXI. századi szerepek

Szombat este egy izgalmas kerekasztal beszélgetés keretében Prof. Dr. Bagdy Emőke, Dr. Császár-Nagy Noémi, Csabai Krisztina, Professor Emerita Bányai Éva, Dr. Szabó Mónika és Varga Edit nem kisebb témát fog megvitatni, mint a modern női szerepek változását és jelenlegi helyzetét.

Forrás: Pszinapszis/ Facebook

3. Németh Gábor bűvész show-ja

Németh Gábor több látványos utcai előadásával is a média középpontjába került már. Például ő volt az, aki felvarázsolta táncos partnernőjét a Szabadság híd tetejére. Április 22-én este megnézhetitek őt élőben a Pszinapszis színpadán!

4. Élőkönyvtár

Az "Élőkönyvtárból" érdekes módon nem könyveket, hanem embereket kölcsönözhetsz ki az egész rendezvény ideje alatt. A mindennapok során sajnos gyakran szembesülünk előítéleteinkkel, sztereotípiáinkkal. Az "Élőkönyvtár" célja ezen előítéletek lerombolása és párbeszéd elindítása. A tavalyi könyvtárban beszélgetni lehetett például hajléktalan emberrel, BKV ellenőrrel, prostituálttal és volt elítélttel.

5. Szabó Benedek koncert

Szabó Benedek legújabb lemeze, a "Focipályákon sétálsz át éjszaka" olyan komoly témákat dolgoz fel, mint a szerelem, bűntudat, depresszió, pánikrohamok és a hála. Ezzel a koncerttel zárul a 3 napos program vasárnap este.

Nyitókép: iStockphoto

    Ezek is érdekelhetnek