Revük és mulatók a filmvásznon - Top3 táncos film Antóniától

Gyerekkorom óta valami megmagyarázhatatlan kötődésem van a revük és a mulatók misztikus világához. Nem tudom, honnan ered, talán az egyik előző életemből.

Egyszerűen lenyűgöznek a tollboák, flitteres ruhák, csipkés fűzők, csillogó strasszok és a műszempillák.

Szerencsére sok zenés darabhoz van is kötődésem. Játszottam bennük vagy legalább a magam szórakoztatására megtanultam a legismertebb dalokat - koreográfiával együtt.

Most titeket is szeretnélek kicsit "megfertőzni" a 3 legkedvesebb zenés filmemmel. Ha felgördül a csillámos függöny, kezdődik a varázslat: hunyd le a szemed, köszönt az álomvilág.

Moulin Rouge!

Párizs leghíresebb mulatójában, a Vörös Malomban játszódó történet a századforduló abszintba mártott bohém világába kalauzol minket. A filmben a brit író, Christian (Ewan McGregor) és a mulató egének tündöklő csillaga, Satine (Nicole Kidman) mindent elsöprő szerelmét követhetjük végig.
Betekintést nyerhetünk a zajos siker mögött húzódó drámákba és Satine tragédiába torkolló tüdőbetegségébe is. Teátrális jelenetek kánkán táncosok százaival. A valóság és az illúzió összemosódott lélegzetelállító világa és indiai beütésű kosztümök, gyémántokkal. Catherine Martin és Angus Strathie ezért egy Oscar-díjat is kiérdemelt.

Baz Luhrmann filmjét azonban nemcsak a pazar látvány miatt érdemes megnézni. Az alkotás igazi zenei csemege: olyan dalok kaptak új köntöst és ezáltal teljesen új értelmet, mint Elton John Your Songja, a Police-tól a Roxanne vagy a One day I'll fly away Randy Crawfordtól.

Forrás: AFPforum/ Ellen Von Unwerth
Forrás: AFPforum
Forrás: AFPforum

Chicago

Az egyik kedvenc musicalem, amit pont akkor tanultam meg, amikor elkészült a film. Nem lesz könnyű nekem újat mutatni - gondoltam. Nos, sikerült: a két főszerepet Catherine Zeta-Jones és Renée Zellweger kapták meg. Két prózai színésznő, akik hónapokat töltöttek ének- és táncórákkal, hogy végül valami elképesztőt tegyenek le az asztalra Velma Kelly és Roxie Hart szerepében.

A jazzkorszak bűnös Chicagójában mindketten börtönben találják magukat, majd Billy Flynn (Richard Gere), a sztárügyvéd és a börtönt igazgató Morton mama (Queen Latifah) segítségével szereznek hírnevet. Korrupció, csalás, botrányok, a média hatalma: ma is aktuális témák, John Kander fülbemászó zenéjével. A füstös lokálok szesszel átitatott falai között kristályokkal díszített rojtok, buja harisnyatartók és Marcell hullámok lengedeznek. A mozifilm 6 aranyszobrot hozott el, köztük Colleen Atwood a legjobb jelmeznek járó díjat is kiérdemelte.

Forrás: AFPforum
Forrás: AFPforum
Forrás: AFPforum/ David James

Díva

A sztori egy koszos kisváros pincérnőjéről, Aliről (Christina Aguilera) szól, aki Los Angelesbe megy, hogy valóra váltsa az álmát. A korábbi táncosnő, Tess (Cher), a mulató tulajdonosa kezdetben nem ad neki esélyt, de Ali hamarosan már a színpadon találja magát, majd a Burlesque ünnepelt sztárja lesz. Tollakkal és gyöngyökkel, szexi jelmezekkel és fantasztikus sminkekkel lép fel a nagybetűs díva, akire végül a szerelem is rátalál egy csinos pultos fiú személyében.

A filmben a Michael Kaplan nevét dicsérő látványos jelmezek mellett egy ikonikus Louboutin cipőt is felfedezhetünk. Na és a zene sem utolsó, a két nagyágyú gondoskodik arról, hogy maradandó pillanatokat okozzanak nekünk. Cher - aki csak hosszas rábeszélés után fogadta el a szerepet- a 'You Haven't Seen The Last of Me" című dallal a legjobb filmbetétdalért járó Golden Globe-ot is megkapta.Igazi élmény szemnek és fülnek egyaránt!

Forrás: AFPforum
Forrás:AFPforum
Forrás: AFPforum

Nyitókép: AFPforum

    Ezek is érdekelhetnek