magazin kibeszélő párkapcsolat szakítás
Húgom tíz év után szakított a vőlegényével. Eleinte minden rendben volt vele, de később aztán mintha kifordult volna önmagából. Ők ketten csak egymásnak éltek. Teljesen abban a hitben voltam, hogy Áronnal együtt öregszenek meg. Készpénznek vettem a párkapcsolatukat, még egy nap húgom bejelentette, hogy kész, vége, vőlegénye váratlanul szakított vele.

- Mi történt közetetek? Azt hittem, minden rendben van - néztem rá értetlenül, és úgy tűnt, Detti teljes mértékben vigasztalhatatlan.

- Én sem tudom, mi történt Áronnal. Egyik reggel felkelt és azt mondta, hogy ő ezt nem csinálja tovább. Úgy érzi, rabként sínylődik ebben a párkapcsolatban - hangzott a válasz.

- Rabként? Mégis mire gondolt? Miről beszélt? - kérdeztem vissza meglepetten. Húgom vigasztalhatatlannak tűnt, és úgy éreztem, jobb, ha csak magamhoz ölelem, és hagyom, hogy kisírja magát.

- Úgy érzi, hogy együtt nőttünk fel, és most így tíz év elteltével, 29 évesen neki élhetnékje támadt. Magyarul: csajozni szeretne. - mondta húgom...Tíz évet rápazaroltam, ha korábban tudtam volna, hogy időközben hiányérzete lesz, akkor esetleg másként alakulhattak volna a dolgok.

- Szerintem csak menekülne, de nem tud hová...- jelentettem ki.

- Ennek vége, Emma. Tíz év most a kukában landolt, és én sem tudom, mi lesz, mert nem akarok reménykedni sem - jelentette ki szomorúan Detti.

Forrás: Shutterstock

Pár héttel a szakítást követően észrevettem, hogy húgom teljesen kikelt önmagából, szinte alig ismertem rá. Teljesen megváltozott az öltözködése is. Míg párkapcsolatában kissé unalmassá váltak a szettjei, mostanra mintha teljesen kicserélték volna. Nemhogy a barátai, de én is alig ismertem rá. És leginkább az a része volt aggasztó, hogy olyannak akarta láttatni magát, amilyen ő maga sosem volt.

Szinte szimbiózisban éltek volt párjával, Áronnal. Sülve-főve együtt voltak, és a ritka alkalmak közé tartozott, ha mindketten külön programot is szerveztek maguknak. Kívülről tényleg úgy tűnt, hogy ők együtt öregszenek majd meg. De végül tíz év után Áron úgy döntött, kilép ebből a kapcsolatból. Mivel egy burokban éltek eddig, nem vagyok benne biztos, hogy Áront valóban boldoggá teszi, hogy most belevághat a csajozásba, bárhogy is értelmezzük azt, hogy "élni szeretne": Különös dolog ez, és most egy kicsit aggódom húgom miatt, hiszen mintha egy börtönéből szabadult madár lenne. Úgy érzem, nem hagyott elég teret a gyásznak és rögtön belevetette magát a bulizásba, az utazgatásokba.

Egy ilyen hosszú kapcsolatnak szerintem megvan a maga gyászolási ideje, és nem kell rögtön úgy tennünk, mintha minden rendben lenne. A közösségi oldalra feltöltött boldog pár a múlté. A közös fotókat nézegetve meg sem fordult a fejemben, hogy gond lenne a párkapcsolatukkal, de hát mennyi minden rejtve marad egy mosoly mögött, ami lehet csak egy álca, hogy amögé rejtsük el a problémáinkat, amelyekkel nem tudunk megbirkózni. Mennyi boldog képkocka... Mikor egy párról kiderül, hogy szakítanak, a legtöbben meglepődünk rajta, hiszen sokan csak a külvilágnak élnek, a visszajelzéseknek, amelyekről azt gondolják, hogy megerősítik őket.

Nyitókép: Shutterstock

Te is voltál már olyan helyzetben, ahonnan azt gondoltad, nincs kiút?

 

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.