szakítás emlék kibeszélő magány fájdalom
Verejtékben úszva ébredek. Homlokomról két kézzel simítom le az izzadságot - arcom a tenyerembe temetem, míg a szívem zakatolása és a füleimben a vér dübörgése alább nem hagy. Annyira valóságos volt, hogy még az illatát is érzem a levegőben. Itt volt.

Épp az imént nyúlt felém, féltőn magához húzva, mosolyogva, csillogó szemekkel, én pedig bevackoltam magam a karjaiba. Szinte igazinak éreztem az bőrömet végigsúroló borostát, a fülembe suttogó édes, mély hangot. Miért történik ez?

6 év együtt...

Lassan felemelem a fejem, és hunyorogva az órára bámulok. Hajnali 03:11. Az igazság az, hogy sokadik napja álmodom vele, pedig ő már rég máshol jár. Sok-sok kilométerrel és jó néhány szakadékkal arrébb. Kábultan lépkedek a konyháig, hogy álomországban bóklászó lelkem visszatérjen a valóságba. Szemem a kávéfőzőre téved, amit még tőle kaptam a 34. születésnapomra. Leroskadok a székre, aminek a billegő lábát ő javította meg hősiesen, mert nem eldobni, hanem megjavítani akartuk a régi kincset. A lámpa fénye élesen világít a szemembe - ezt is együtt vettünk, kéz a kézben andalogva, egy eldugott kis piacon.

Máig nem tudom elfogadni a tényt, hogy az aprócska lakásom minden egyes szeglete rá emlékeztet, hozzá húz. Bármerre nézek, az ő alakját látom, mindenhová követ, mint egy kísértet.

Itthon vár, mikor elnyűtten érek haza egy hosszú nap után - mostanában a túlórákba és a munkába temetkeztem. Alakja serényen nyúl a bevásárlószatyrok után, és kávét tesz elém a konyhaasztalra. Az ő árnya kísér, mikor a habos vízbe merítem sajgó testem, ő pedig vidáman meséli el a napját.

Forrás: Shutterstock

Követ akkor is, mikor dermedten állok a szekrény előtt, mert belém hasít az ágyra dobált ruhák és az egymás fejéhez vágott, méreggel tűzdelt mondatok sokaságának emléke.

- Nem csinálom tovább! Nem vagyok képes ennél többre! Elegem van!

A kísértete tovább követ a bejárati ajtóig, amin aztán visszavonhatatlanul kilépett az életemből, itt hagyva minden közös emléket, 6 év összes megélt pillanatát. Kezdetben hittem és bíztam abban, hogy majd megrezzen a telefonom, és ő újra itt fog állni az aprócska konyhában, ahogy már annyiszor tette.

Csak az emlékek maradtak és a csend

Aztán újabb és újabb napok múltak el csendes ködbe burkolózva, némán, miután valóban megjelent, a kezében egy táskát szorongatva. Elfordított fejjel, határozottan közölte: elvinné még a maradék holmiját. A pólóit, amiket frissen szárítva, gondosan hajtogattam a polcára, az üres, nadrágok feletti sorba. A laptopját, a játékkonzolját, az öltönyét és a papírjait.

Az ajándékba kapott plüssök, fényképek, évfordulós tárgyak érintetlenek maradtak - számára már pillantásra sem méltóak. Nincs rájuk szüksége, ahogy kettőnkre sem.

Új életet álmodott, új emberekkel, távol tőlünk, amibe már nem fér bele a közös múlt legapróbb darabkája sem.

Szólni akartam, de a hangom elcsuklott, a testem nem engedelmeskedett, a lábam nem mozdult. Ahogy tömött utazótáskával a kezében az ajtó felé sétált, megsemmisültem. Pont ugyanúgy lépett ki rajta, ahogy mindig is szokott. Könnyedén, a kilincset lenyomva köszönt - nem voltak jelenetek. Nem volt könnyes búcsú, nem volt tányérdobálás, hangos szó. Nem volt utolsó ölelés, csak a kongó üresség, amelyben még visszhangzott a rozoga ajtó csukódása.

Valahol a távolban, egy másik dimenzióban, még hallottam a kapu nyikorgását, az autó motorjának zúgását. Aztán csend lett. Immár 5 hete tartó, kínzó, őrjítő csend. Ő elment, továbblépett, épp olyan könnyen, ahogy a szél játszik a falevelekkel. Én pedig itt maradtam 6 év emlékeivel, kávéfőzők, székek, lámpák múltbéli démonaival, amik a szívemet azok közé a falak közé zárták, amiket együtt akartunk a magasba építeni.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.