nők Nők , egymást köz life coach Nő , akiben élek Nő a bátorság
Manapság oly sok nő szenved valamiféle nőgyógyászati betegségben, mely valamilyen minket ért lelki trauma következménye. Hogyan indulhatunk el a gyógyulás útján, s miként tehetünk azért, hogy elfogadjuk és felszínre hozzuk a bennünk rejlő női erőt? Miklós Dóri life coachcsal beszélgettünk a téma kapcsán.

Miklós Dóri aerobik edzőként kezdte pályafutását, de hamar felismerte azt, hogy nem csak a "külsőségekkel" szeretne foglalkozni, mindig is érdekelte a test-lélek-szellem harmóniája. Éppen ezért ma már life coachként is tevékenykedik, főként azoknak a nőknek segíti életét, akik eltévedtek az önismereti úton. Miben rejlik a feminin erőnk? Mivel jár, ha nem tudjuk megélni női létünket? Erről beszélgettünk.

 Mi motivált abban, hogy aerobik edzői munkád mellett life coachként is tevékenykedj?

 „Az a 25 éves nő vagyok, aki számára rendkívül fontos a folyamatos önismeret, a fejlődés, és az, hogy ebben hozzájárulás legyek mások számára. Olyan nőkkel foglalkozom, akik szeretnének tanulni önmagukról, és elkötelezőtek a női lét sajátosságainak megélése mellett. Minden előnyével és idézőjeles hátrányával együtt. 

Mint nőkkel foglalkozó life coach, mit jelent a te számodra a női minőség?

Számomra a nőiség egy rendkívül komplex és egyben csodálatos jelenség. Sokszor azt gondoljuk, attól, mert nőnek születtünk már automatikusan női minőségben is éljük az életünket. Nőnek lenni egy valódi választás, hiszen rengeteg aspektusa van. Egy valódi nő ragyogása mindig belülről fakad. Persze fontosnak és elengedhetetlennek tartom, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, de ezt elérni érdemesebb önszeretettel, mintsem külsőségekkel.

A fodrász, körmös, a csinos ruhák, és a smink persze mind hozzáadnak ahhoz, hogy kiemeljük a saját szépségünket. Önszeretettel azonban egy stabil és állandó ragyogást tudunk felépíteni a nőiségünkben, melyen se az idő múlása, se az aktuális trend nem tud urrá lenni!”

„Gyógyító Figyelem” – mit jelent ez pontosan?

Ez magában foglal egy olyan segítő beszélgetést, ahol egyáltalán nem minden rózsaszín és habos-babos. Kérdésekkel támogatva kísérem a vendégeimet a gyógyulás útján. A folyamatom azért kapta a "Gyógyító Figyelem" elnevezést, mert hiszem, hogy kellő figyelemmel és szeretettel képesek vagyunk begyógyítani minden olyan elakadást, amely hátráltat minket, vagy megbetegített. Az, hogy a klienseim mit fedeznek fel önmagukban, csak rajtuk múlik, viszont én mindig fogom a kezüket és végigkísérem őket ezen az úton.

 „Úgy szoktam jellemezni, hogy térkép vagyok a boldog élethez!”

Ez magában foglal egy olyan segítő beszélgetést, ahol egyáltalán nem minden rózsaszín és habos-babos. Kérdésekkel támogatva kísérem a vendégeimet céljai eléréséhez. A folyamatom azért kapta a "Gyógyító Figyelem" elnevezést, mert hiszem, hogy kellő figyelemmel és szeretettel képesek vagyunk begyógyítani minden olyan elakadást, amely hátráltat minket önismereti utunkon. A coaching, tehát tanácsadás egy jelen és jövő fókuszú, cél orientált folyamat, így rövid idő alatt érezhető a változás. Az, hogy ezen a bizonyos térképen ki merre megy és mit fedez fel önmagában, a kliensen múlik, viszont én mindig fogom a kezüket és végigkísérem őket ezen az úton. 

Miklós Dóri, aerobik edző-és life coach
Miklós Dóri, aerobik edző-és life coach

Ezek a segítő ülések folyamatként működnek, vagy elég lehet 1-2 alkalom is?

Sokszor azt gondoljuk, hogy a változáshoz hatalmas és azonnali történésre van szükségünk, miközben valójában a folyamatosság a kulcsa. 5 hét közös munka már elegendő ahhoz, hogy beépüljenek az ember életébe a céljához szükséges eszközök/rutinok. Nagy hangsúlyt fektetek az intuíciómra, így amennyiben nyitott rá a vendégem, tarot kártya olvasással és egyéb spirituális eszközökkel is segítem önismereti útját.

Mivel kell szembenéznünk akkor, ha nem vagyunk képesek igazán megélni női oldalunkat?

A nőiségünk megélésének hiánya rengeteg negatív következménnyel járhat! Például a nőgyógyászati betegségek, a PCOS, vagy akár a menstruáció felborulása is ide tartozhat. Ne felejtsük el azt sem, hogy az egészséges párkapcsolat kialakításában is rendkívül fontos szerepe van! Egy nő sosem fog tudni kialakítani harmonikus párkapcsolatot, amíg önmagával és saját nőiségével nincs kibékülve.

A "Gyógyító Figyelem" saját magunk felé mindennél többet ér.
A "Gyógyító Figyelem" saját magunk felé mindennél többet ér.

Milyen tanácsokat tudnál adni nekünk, nőknek, melyekkel segíthetjük a gyógyulásunkat?

Az első és legfontosabb, hogy tudjuk és ismerjük meg a saját ciklusunkat. Legyünk tisztában azzal, hogy a hónap mely fázisában vagyunk, s ehhez mérten próbáljuk meg élni az életünket, ezzel is támogatva nőiségünket. Gondolok itt egészséges ételekre, italokra, vagy természetbéli sétákra. Emellett minden élethelyzetben a női minőségnek megfelelő reakcióra kell törekednünk. Az empátiával vagy a határaink meghúzásával máris egy békésebb és kellemesebb kimenetelű végeredményt kapunk, mindegy, milyen szituációba keveredtünk éppen. Azért tartom fontosnak a megélést, mert egyrészt így kiegyensúlyozott, egészséges életet tudunk élni, nem beszélve arról, hogy egy nő, aki tudja használni feminin erejét, képes beragyogni az egész világot! 

 Ő változik, a környezete, vagy minden felborul? Hogyan veszi észre a kliens, ha változás történik az életében?

„A folyamataimban van egy meghatározó pillanat, ami eddig kivétel nélkül mindig megérintett. Az a perc, amikor a vendégem ráeszmél arra, hogy innentől az egész élete pozitív irányba megváltozott”

Egy „épületet” kell elképzelni, amelyet az adott ember addigi élete során építgetett. A folyamat elindulásával azonban együtt elkezdjük lerombolni ezt a „fellegvárat”. Onnantól az egész életében tapasztalhatja a változást. Ez persze ijesztő és nyugtalanító lehet, de amint a vendég elkezdi egymásra pakolni a már színes, a valódi önmagához méltó dominókat, azonnal érzékeli, hogy megérte elborítani az addig felépített sort. A változás mindig a lelkünkből indul el. Az, hogy mi történik körülöttünk, mindig azon múlik, hogy mi hogy érezzük magunkat saját testünkben. A folyamat során megtapasztalhatjuk a legmélyebb szeretet érzését, amely hatására a valóság is elkezd ehhez mérten igazodni. Vagyis igen, kimondhatjuk, hogy minden és mindenki megváltozik körülöttük ennek hatására.


 

 


 

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.