Kényelmet és biztonságot nyújt a pelenkázó lap

baba PR cikk pelenkázás bútordarab
A pelenkázó alátét vagy pelenkázó lap megkönnyíti a pelenkázási folyamatot, puhább felületet biztosít a babának, és megakadályozza az ágy, pelenkázószekrény vagy -komód szennyeződését. Mire kell figyelni pelenkázó lap vagy pelenkázó alátét választásakor?
Forrás: ALZA

Minden anya tudja, hogy a pelenkázás „veszélyes üzem”: sosem lehetünk biztosak benne, milyen meglepetés vár rád a használt pelenka eltávolításakor… Ilyenkor nemcsak a kezeink vagy a ruhánk kerülhet veszélybe, hanem elsősorban az a bútordarab, amelyen a babát pelenkázzuk, az ágy, kanapé, kiságy, pelenkázószekrény, vagy komód.

A pelenkázó alátét vagy pelenkázó lap két fő előnyt kínál: kényelmes, puhább és szilárdabb felületet kínál a babának, valamint megvédi a pelenkázásra használt bútordarabot a szennyeződéstől. „Alátét” megjelöléssel elsősorban a puhább, összehajtható, vagy akár felcsavarható, gyakran szivacsbetétes pelenkázó tartozékokat illetik, otthonon kívüli használatra vagy utazáshoz ez a típus az előnyösebb, hiszen kisebb helyen elfér, könnyebben tárolható. A pelenkázó lap ezzel szemben kiságyra is helyezhető merev, szilárd kialakítású lap, amely ideális pelenkázó szekrényen történő használatra is

Forrás: ALZA

Otthon vagy házon kívül?

Választás előtt a legfontosabb kérdés, hogy mikor és hol fogjuk használni a pelenkázó alátétet. A kiságyra vagy pelenkázóasztalra helyezett alátétre más követelmények vonatkoznak, mint az utazáshoz használt darabokra. Az otthoni használatra szánt pelenkázó alátéteket felhasználásuktól függően két típusra lehet osztani: a puha pelenkázó lap ideális a hagyományos pelenkázóasztalra helyezéshez, míg a merev pelenkázó lap alkalmas ágyon, kanapén, kiságyon vagy bármilyen puhább felületen történő használatra. Pelenkázó szekrényre vagy komódra helyezve tökéletesen szilárd és biztonságos felületet eredményez.

Az utazó pelenkázó lap vagy alátét nélkülözhetetlen nyaraláskor, hosszabb kirándulásokon, de kiváló szolgálatot tesz például orvosnál is. Utóbbi esetekben remekül beválik az eldobható pelenkázó alátét is, amely nedvszívó maggal és vízhatlan alsó védőréteggel rendelkezik. Többször is használható, s ha beszennyeződött, egyszerűen eldobható.

Forrás: ALZA

Méret és tartósság

Mivel csaknem két évig naponta több alkalommal is tisztába kell tenni a babát, fontos, hogy a pelenkázó alátét tartós, könnyen tisztítható és mosható, kényelmes és biztonságos legyen. A baba kényelmét fokozza a párnázott kialakítás, míg a pelenkázó alátét oldalán lévő megemelt peremek biztonsági funkciót szolgálnak. Vásárlásnál vegyük figyelembe s pelenkázó lap méretét, ami különösen akkor fontos, ha a betétet pelenkázóasztalra, komódra fogjuk helyezni.

A motívumok és díszítések is nagyon különbözők lehetnek. A vidám és színes minták nemcsak mosolyt csalnak a baba arcára, hanem arra is ösztönözhetik, hogy pelenkázás előtt vagy után a hasára forduljon, ami pozitív hatással van fejlődésére. A pelenkázó lap-huzat cserélhető és mosható, ráadásul tetszés szerint váltogathatjuk őket.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.