magazin kibeszélő gyógyítás lélek megértés
Laci, aki már kamasz korom óta a legjobb barátom, nagyon meglepő hírrel fogadott, amikor egyik reggel együtt mentünk dolgozni. Megismerkedett valakivel. Majdnem tíz éve már, hogy elvált, és még mindig nem sikerült olyan barátnőt találnia, akit bemutathatott volna a családjának vagy a barátainak.

Mire sor került volna egy-egy olyan összejövetelre, ahol erre alkalma nyílt volna, már újból egyedül volt. Senki sem maradt mellette huzamosabb ideig, mindenki elhagyta pár hét, de legfeljebb 1-2 hónap után. Hibáztathatnánk a partnereit, hogy türelmetlenek voltak, és nem várták meg, hogy összeszedje magát, de nem csak az exek okolhatók a kapcsolatai alakulásáért.

Hiszen nem tudott teljes szívvel a kapcsolatban lenni: visszahúzta a múltja, és annak emlékei. Beleragadt abba a posványba, amibe a válása után került, és évekig ki sem tudott belőle mászni. Azt hitte, az majd segít neki, ha új nő kerül a képbe. Bízott benne, hogy egy új szerelem majd feledteti vele azt a 15 évet, amit házasságban töltött.

Szinte sosem volt egyedül, sosem volt egyedülálló a státusza néhány hétnél többet - jöttek-mentek a barátnők. A válás után is hamar elkezdte az ismerkedést, úgy gondolta: kutyaharapást szőrivel. Nem ismerte fel, hogy tulajdonképpen az évek múltával is a volt feleségét szereti.

Senki sem maradt mellette huzamosabb ideig, mindenki elhagyta pár hét, de legfeljebb 1-2 hónap után Forrás: Shutterstock

Most pedig, amikor izgatottan újságolta, hogy találkozott valakivel, aki szintén elvált és hozzá hasonlóan érzelmileg még nem lépett túl a múltján. Mosolyogva mesélte, hogy többet beszélgetnek, mint szexelnek és hajnalig tartó traccspartikat tartanak. Olyan dolgokat árulnak el egymásnak, amit másnak sosem, és nagyon megértik, elfogadják egymás helyzetét, érzelmi instabilitását. Az új barátnő is a múlt rabja - amin szeretne változtatni, de egyedül, vagy megértő társ nélkül képtelen -, ezért nagyon is jól tudja, hogy mit érez Laci és milyen érzések kerítik olykor hatalmukba.

Úgy vettem észre, hogy a barátom újra nyit a külvilág felé, újra befogadó és, ami a legjobb, azt veszem ki a szavaiból, a nézéséből, a mosolyából, hogy végre szerelmes. Örülök, hogy ennyi év után végre felépül. Végre jobban érdekli a jövő, mint az, hogy milyen volt az élete valaki más mellett valamikor régen.

Úgy látszik, neki sok-sok évet kellett várnia arra, hogy találkozzon egy olyan nővel, aki - mert hasonló cipőben jár - teljes mértékben elfogadja, és nem sietteti semmivel. Igaz, hogy Laci nem egyedül állt talpra, van segítsége a bajban, de ha kölcsönös a megértés és a támogatás, akkor jó úton haladnak. Az őszinte beszélgetéseikkel olyan falakat bontottak le, amik mögé eddig még csak be sem tekinthetett senki.

Örülök, hogy jó irányba fordul az élete, úgy látszik ő is rájött: az intimitás nem csak szexet jelent, egymás megismerését nem a hálószobában kell kezdeni, és egy új ember nem a régi feledtetésére való.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.