párkapcsolat vita kibeszélő megalkuvás lemondás
Egy párkapcsolat örökös harc. Megalkuvás, lemondás. Na, nem ennyire vészes a helyzet, de a tartós, minőségi kapcsolathoz ez is kell. Mert a rózsaszín köd hamar elszáll, sőt, a legjobb, ha nem is vakulsz bele teljesen.

Látnod kell a társadat a maga pucér valójában. Lecsupaszítva a lelkét, tisztán, ahogy egy kisgyereket az anyja. Ha ezzel a lelki meztelenséggel nem élsz vissza, ha elfogadod, hogy ő bizony ilyen, nyertél.

-Én - kezdte a nő hadonászva a mondandóját - biztos, hogy nem fogok megalkudni. Amint azt érzem, hogy a társam nem megfelelően bánik velem, esetleg megbánt, már lépek is. Nekem nincs időm felnőtt férfiakat idomítani.

- Szerintem viszont már a szó is sértő, "idomítani". Elhiszem, hogy erre nincs időd, mivel teljesen felesleges is. Két ember, ha szereti egymást és tényleg együtt akar lenni, megoldják a problémákat. Lesznek súrlódások, persze, hogy lesznek.

Hiszen az eddigi életetek nagy részét külön töltöttétek. Más család nevelt titeket, más egzisztenciájú környezetben. Más értékrendeket követtettek, esetleg más a világnézetetek. Aztán jött a bumm...

Találkoztatok. Először csak a kisfiús bája fogott meg. Aztán az, ahogy szerelmet vallott neked egy zsúfolt terem közepén. Te pedig elolvadva omlottál a karjaiba, nem gondolva a jövőre. Nem is gondolhattál, hiszen leszállt a köd, és csak a jót és a szépet láttad benne. Majd jött az első veszekedés... elhűlve figyelted, ahogy a másik kikel magából. Te nem ezt vállaltad. Becsaptak. Téged átvertek.

Forrás: Shutterstock

- Ellentmondtam neki - folytatta a nő -, ő pedig teljesen ki volt borulva. Azt mondta, hogy el vagyok kényeztetve és rosszul látom a dolgokat. Tényleg rosszul láttam ebben a helyzetben, de soha nem fogom neki bevallani. Bocsánatot kérni meg aztán pláne nem! Mit gondol ez?

Nem fogod bevallani? Tehát annyira fontos, hogy igazad legyen, hogy inkább hagyod a másikat dühöngeni, ahelyett, hogy kimondanád: "Igazad volt." Megoldhatnád a 3 órája tartó vitátokat, de neked fontosabb az önérzeted, minthogy igazat adj a szerelmednek.

Miért is? Ha bevallod a tévedésed, vesztettél? Minden vitát csak te és az egód nyerhettek meg? Létezik egyáltalán a szótáradban olyan szó, hogy bocsánat?

- Végül szakítottunk - bökte ki azt, amit egyébként is sejtettem már. - Nem is értem. Kiabált velem. Nem vagyok én a kapcája senkinek. Soha nem fogok megalázkodni egy férfinak.

- Megalázkodni...Talán ebben az esetben nem erről lenne szó. Csak szimplán a partner tiszteletéről. Csak annyit kellett volna látnod a 3D-s műszempilláid mögül, hogy itt bizony nem egy női elnyomás történt a férfi által. Csak kereste az igazát, ami volt neki, de te elvetted tőle...

- Nem értem, miért nem működnek a kapcsolataim - rikácsolta a nő. - Én mindent megteszek. Edzeni járok, ápolom magam. Szép vagyok, és jó velem mutatkozni. Jó, néha persze hisztizek egy kicsit, de melyik nő nem?

Itt hangosan felkacag. Irritáló a hangja. Eddig nem is vettem észre, hogy mennyire magas hangon tudja magyarázni a saját igazát.

- Melyik nő nem hisztizik? E mögé bújsz?! Szimplán hisztis vagy, mert megteheted? Tényleg ennyire könnyen megbocsátasz magadnak, de a párodat azonnal elhagyod, a legkisebb vita után is?

- Nem tudom, hol lehet az igazi férfi a számomra - mondta most már nyugodt hangnemben a nő. - Hogy csinálhatták a szüleink? 30-40 év együtt... Mondjuk, akkor még mások voltak a férfiak.

- Bizony, mások...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.