dokumentumfilm Tommy Lee kibeszélő szexvideó Pamela Anderson meztelenség lélek test Playboy film ítélkezés Netflix
Amikor megláttam, hogy a Netflix egy majdnem kétórás filmet készített Pamela Anderson életéről, először eszembe sem jutott megnézni. Nekem ő egyet jelent azzal, ahogy a Baywatch című sorozatban piros fürdőruhájában fut a homokban, lobog a szőke hajkoronája és himbálóznak dús keblei. Ennél többre nagyon nem is voltam kíváncsi. Péntek este mégis belenéztem a filmbe és meglepő módon teljesen magával ragadott Pamela személyisége.

Akár tetszik, akár nem, ha valaki levetkőzik a Playboynak és gátlástalanul mutogatja a testét, azt utána be fogják skatulyázni. Szerintem Pamela Andersont mindenki elkönyvelte egy szőke butus lánynak, aki nagyjából ahhoz ért, hogy mutogatja a bájait és elcsavarja a pasik fejét. Általában három dolog jut az eszünkbe róla: a Playboy, a Baywatch és a híres szexvideó Tommy Lee-vel. Az már csak a filmből derült ki a számomra, hogy a világhírű szexszimbólum valódi színésznő szeretett volna lenni, elképesztően érzékeny, vicces, és valójában ő is mindig csak arra vágyott, mint amire a legtöbben: mások szeretetére.

Pamela gyerekkora nem volt felhőtlen, a szülei sokat veszekedtek, mivel az édesapja egy igazi helyi rosszfiú volt, aki ráadásul nem vetette meg az alkoholt. 6 és 10 éves kora között egy babysitter vigyázott rá és öccsére, aki többször is molesztálta őt. A szüzességét 12 évesen veszítette el, amikor is egy 25 srác megerőszakolta. Sokáig nem beszélt erről, mert szégyellte, úgy érezte, hogy a homlokára van írva, ami történt.

Az élete akkor vett egy nagy fordulatot, amikor egy focimeccsen felfedezte a kamera. A sörmárka, melynek a pólóját viselte, felkérte modellnek, innen pedig már csak egy ugrás volt a Playboy. Bár először nagyon szégyenlős volt, gyorsan levetkőzte a gátlásait és úgy pózolt a kamera előtt, mintha mindig is ezt csinálta volna. Ő került a legtöbbször a nyuszis magazin címlapjára - összesen tizennégyszer.

Karrierje csúcsa talán a Baywatch volt, ami világhírű szexszimbólummá tette.

Forrás: Rankin/The Full Service

Pamela Anderson élvezte az életet, hírességekkel randizott, míg egy bulin meg nem ismerte Tommy Lee-t. Első látásra szerelem volt, olyannyira, hogy négy nap után összeházasodtak Mexikó tengerpartján.

Édesanyja után ő is egy igazi rosszfiút választott, aki legalább annyira bolond volt, mint ő. Rövid házasságuk alatt a színésznő két gyermeknek adott életet, közben azonban árnyék vetült boldogságukra, ugyanis a mézesheteik során felvett videók illetéktelen kezekbe kerültek. Pár hét után az egész világ Pamela és Lee szexvideóján csámcsogott, a színésznő pedig megint úgy érezte, mintha megerőszakolták volna.

Az eset teljesen kikészítette a házaspárt, és egy este annyira bedurvultak a dolgok, hogy Tommy Lee nekiment Pamelának, amiért végül a rendőrség vitte el közös otthonukból. Itt ért véget az idilli szerelem, a rocksztár fél évre börtönbe került, a színésznő pedig beadta a válópert. Bár elmondása szerint soha senkit nem szeretett annyira, mint első férjét, eszébe sem jutott együtt maradni egy erőszakos férfival. Igazi anyatigris módjára, a gyermekeit akarta védeni, mindenáron.

Pamela egy örök romantikus lélek, aki mindig is hitt a szerelemben. Talán ennek is köszönhető, hogy összesen ötször ment férjhez, de sajnos egyik frigy sem bizonyult tartósnak.


Egy idő után azt érezte, hogy már csak önmaga karikatúrája, semmibe vették az érzéseit, ha meghívták egy műsorba, legtöbbször csak a melleiről és a szexvideóról kérdezték. Mintha azáltal, hogy egykoron playmate volt, megszűnt volna érző lélek lenni, és mindenki feljogosítva érezte volna magát, hogy úgy bánjon vele, mint egy lotyóval. Ő próbálta ezt mások javára fordítani: a rá eső figyelmet arra használta, hogy szenvedélyesen kiállt az állatvédelem mellett, bár erről általában kevés szó esik.

Ahogy néztem ezt a filmet, amiben egyébként Pamela smink nélkül, leplezetlen őszinteséggel mesél magáról, egyre inkább vált szerethetővé számomra. Egy esetlen nőt láttam a képernyőn, aki bár világhírű, mégis keményen megráncigálta az élet, és aki kegyetlen sztereotípiák áldozata lett. Ahogy a film végén mondja, nem akar mártír szerepben tetszelegni, és bár se a magánélete, se a filmes karrierje nem úgy alakult, ahogy azt elképzelte, mégis mosolyogva és optimistán tekint a jövőbe.

Nyitókép: Shutterstock

Mit gondolsz, jogosan ítélnek el valakit azért, mert fiatalon meztelenül pózolt a kameráknak?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.