Pikáns titkok a Playboy-villa zárt ajtói mögül!

A férfiak róluk álmodoznak, sok nő pedig olyan szeretne lenni, mint ők: szexi és elérhetetlen. A Playboy-nyuszi megjelenése óta a vágy tárgya, de hogy mi rejtőzik a nyuszifarok mögött, kevesen tudják.

Ha nem akarod tudni az igazat, ne olvass tovább!

A nyuszi a Playboy-birodalom 1953-as megalapítása óta annak elsőszámú kulturális ikonja. Nem keverendő a playmate-tel, aki a magazinban tárja fel meztelen titkait. A füles lányok eleinte csak hostessként dolgoztak a gomba módra szaporodó klubokban, de már ekkor is számos kritériumnak kellett megfelelniük.

Előnyben voltak a húszas éveik elején járó lányok, egyenes lábakkal és Monroe-t idéző homokóra alakkal. Úgy kellett vonzónak lenniük, hogy közben nem keltették az olcsóság látszatát. Aki túljutott a kötelező fizikai vizsgálatokon, a Hugh Hefner által megteremtett új szépségosztály tagja lehetett. A 60-as években kevés fenszibb állás volt, mint a Playboy-nyusziság. Elit helyeken dolgoztak, mindenki irigyelte (vagy kívánta) őket, és puszta létezésük megtöltötte az akkori életmód magazinok glamúr rovatait.

Forrás: DPA/AFP/Jerzy Dabrowski

Külön kézikönyv szabályozta a munka minden részletét, ami inkább hasonlított egy nyári tábor jótett/vétség rendszerére. Kihágásnak számított például a felszaladt harisnyaszem, a rágó, a hibás manikűr vagy az elhanyagolt nyúlfarok. Azonnali kirúgás járt azért, ha vendéggel vagy más alkalmazottal randiztak a lányok.

A tökéletes külcsín mellett a nyuszinak elérhetetlennek kellett lennie a publikum számára, ez volt a Hefner-féle üzleti modell lényege. Az uniformis csak egy kis méretű szatén dresszből, valamint a kiegészítőkből állt, a tisztíttatása viszont önköltséges volt. Fülek korrektül lehajtva, farok frissen borzolt, ékszer helyett pedig kézelőt kellett viselni. A necc harisnyát két viselés között öblítés után hűtőbe tették, hogy ne legyen sztatikus.

A kifogástalan manikűr mellett az élénk színű rúzs és a hajzuhatag is fontos volt. Mivel a nyuszik 8 centis sarkakon tipegtek, a kézikönyv arra vonatkozólag is adott tippet, hogy mit tegyenek fájdalom esetén: görgessék talpaikat egy üres kólás üvegen.

A nyuszik akkor sem ehettek, ihattak, ha meghívták őket - ez egyúttal remek súlykontrollnak bizonyult. A kedves mosoly kötelező volt, a felkészítő tréningen pedig nemcsak koktél recepteket tanultak meg a lányok, de azt is, hogyan kell lehajlás nélkül italt tölteni: szexi pukedlival, így a dekoltázs is biztonságban maradt. Dohányozni szintén csak nőiesen lehetett, csábítóan tartva a cigit mutató- és középső ujj között, majd két szívás közt pihentetni a hamutartóban.

A Playboy-villa lakóinak vallomásai

Kik laktak a szexlaknak tartott Playboy-villában? Azok a nyuszik, akik Hefner barátnői közé tartoztak. Ez a pozíció azonban nem volt annyira kellemes, mint amilyennek sokan képzelték...

"Bár a lányok hetente ezer dollárt kaptak, a fizetésnapon Hef mindig előállt valami nyűgjével, ilyenkor jelezte például rosszallását, ha valaki mondjuk, nem vett részt a szobájában szervezett grupi programokon. Intimitás szempontjából az első együttlétem Heffel szörnyű volt, meg sem csókolt. Olyan rövid volt az egész, hogy alig emlékszem rá" - idézte fel Holly Madison az erről szóló emlékeit.

Főbarátnői titulust kapott, ekkortól pedig a lányok - akik addig vele is rivalizáltak - hirtelen kedvesek lettek hozzá, mintha egy hetvenes férfi háremébe tartozni őrületes kiváltság lenne. "Kifelé próbáltuk eladni a csillogást, de csak az önbecsülésünk morzsáit szedegettük a padlóról" - nyilatkozta később.

Forrás: AFP/Cesar Rangel

Kendra Wilkinson szerint mindennapos volt az alkohol és a drog, különösen azoknál, akiknek szexuális kapcsolata volt a Playboy-birodalom urával. Valahogy át kellett vészelni a napot - említette a nyuszilány -, ami a szigorú szabályok miatt meglehetősen stresszes volt. Mindezt tetézte a higiénia súlyos hiánya, a villa szőnyegein ugyanis rendszeresen a kutyák könnyítettek magukon, és a vallomások szerint az alvómatracok sem a patyolatból érkeztek.

Az esténként rózsaszín flanelpizsamát viselő nyuszik szigorú hetirend szerint éltek: hétfőnként Hefner barátait szórakoztatták, kedden családi est volt, szerdán és pénteken valamelyik exkluzív klubban múlatták az időt. Szombaton mozi, vasárnaponként pedig medencés partit rendeztek vacsorával. Csütörtök volt a szabadnap, de este 9-re vissza kellett érni a villába.

A két éve meghalt Hefner életműve tagadhatatlanul befolyásolta a kultúrát, és azt, hogy mit gondolunk a nőkről, a női szépségről. Néhány Playboy-nyuszi hírneve még a brandét is túlszárnyalta, de ennek ára volt. Egy nyúlfarknyi biztosan...

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek