kompromisszum kibeszélő férfi csupasz test hosszú haj egoizmus elvárások tiltólista piercing
Mindenkit meg lehet változtatni bizonyos mértékben, és ha párt keresünk, egy-egy, számunkra zavaró tulajdonsággal kapcsolatban olykor lehet kompromisszumot kötni. A férfiak tekintetében úgy gondolom, óriási igényeim és teljesíthetetlen elvárásaim nincsenek, de azért van egy határ, amit átlépve, a pasi egyértelműen a tiltólistára kerül nálam.

Sosem voltam az a fajta lány, aki mindenképpen a szőke hajú, kék szemű, tökéletes férfira várt, és az igazat megvallva nem is ez az ideálom. Úgy vélem, nincs sok szempont, melynek egy férfi meg kell, hogy feleljen nálam, de azért alapdolgokból nem engedek.

Ilyen például a testékszer kérdése. Az évek során inkább az terjedt el az emberek között, hogy a piercingek és egyéb testet tarkító, belőtt ékszerek a nők sajátosságai, és egy időben nagyon nagy divat is volt a köldök-, az orr-, és a szemöldökpiercing. Igazából, ha nőkön látom ezt, valahogy nincsen bajom vele, sőt, nekem is volt régebben ékszer a köldökömben, de hogyha egy férfi ilyet visel, kiráz a hideg tőle. Szerintem nincs annál visszataszítóbb, ha egy helyes pasi orrából kilóg egy ékszer, vagy még rosszabb, amikor a fülében akkora tágítót visel, hogy már nem látszik a fülcimpája sem tőle. Olyat is láttam már, amikor egy egész jó pasinak az arcába volt lőve egy kis pontocska, gondolom ez is a piercing egy fajtája. Fel nem tudom fogni, ez miért jó egy pasinak, így akit ilyennel látok, az nálam alapból tiltólistára kerül.

Tudom, nagyon megosztó lehet manapság a haj hossza, ha egy férfiről van szó, és természetesen van olyan, akinek kifejezetten jól áll a hosszú frizura. Én most azokról az igénytelen, formázatlan sörényű férfiakról beszélek, akiken látszik, hogy évek óta nem jártak fodrásznál, és a hosszú – ne adj isten koszos, rendezetlen, megfésületlen – haj csak úgy hullik le a vállukra, vagy már a hátuk közepét verdesi. Na, ez az, ami számomra teljesen férfiatlan és nagyon rossz benyomást kelt bennem.

A csupasz testű pasiktól is irtózom, mert hát a jóisten nem véletlenül teremtette szakállal, bajusszal és egyéb szőrzettel a férfit, ugye? Itt kiemelném, hogy nem azokról van szó, akiknek vékonyabb szálú, kevesebb, vagy világosabb test- és arcszőre van, vagy akik valamiért kénytelenek leborotválni azt (pl. egészségügyi okokból vagy tetoválás miatt), hanem azokról, akik egész testüket minden indok nélkül csupaszra borotválják. Az arc egy dolog, hiszen valaki úgy érzi jól magát, ha minden nap borotválkozik, de számomra teljesen érthetetlen, miért kell egy férfinak leszednie a szőrét, mondjuk a combjáról vagy a karjáról.

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 masamasa3/Shutterstock. No use without permission./Masamasa3

Sosem voltam márkamániás és nem voltak soha nagy elvárásaim az öltözködés terén, de az igénytelen ruhatár, a klasszikus zokni-szandál kombináció (igen, még mindig van ilyen), a kilógó popsi és a térközépig leérő, buggyos farmernadrág sem tartozik az ideálomhoz.

Habitusra vonatkozó kizáró ok, ha a pasi rettentő sokat gondol magáról, borzasztó egoista és nem győzi hangsúlyozni, hogy mennyi pénzt keres a munkája során. Nem szeretem a fellengzős embereket, akik egész nap önmagukról beszélnek, ugyanakkor az a céltalan pasi is messziről elkerülendő, akivel nem lehet semmiről beszélgetni, vagy alig lehet kiszedni belőle valamit.

Ne kövezzen meg senki, de nekem fontos, hogy a férfinak legyen jogosítványa. Nem elvárás az autó (persze jó, ha van), de a jogsi számomra nagyon lényeges. Igenis tudjon segíteni a vezetésben, ha kell, lehessen rá ilyen tekintetben számítani és elvárható legyen, hogy valamelyikünk autójával elvigyen A pontból B-be, ha a helyzet indokolja.

Senki sem tökéletes, nyilvánvalóan én sem, de a mai világban, amikor már annyi fajta ruhából és kiegészítőből lehet válogatni, és annyi apró kis dologgal lehet magunkon változtatni és külsőnket előnyössé tenni, hadd várja már el az ember egy pasitól, hogy ízléses, férfias, és ápolt megjelenésű legyen.

Nyitókép: Shutterstock

Mi a véleményed a csupaszra borotvált/gyantázott férfiakról?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.