párkapcsolat kibeszélő Jelek boldogság férfivélemény
Annyit beszélünk jelekről, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy egy kapcsolat mitől lesz működésképtelen vagy toxikus, pedig nem csak rossz előjelek léteznek. Lássuk, mik azok a tényezők, amelyek egy párkapcsolat boldog jövőjét vetíthetik előre.

Az úgynevezett red flagekről már annyit hallottunk, mindenki kívülről fújja lassan azt, hogy milyen esetben kell menekülni egy kapcsolat elől. Arról viszont közel sem esik elég szó, hogy milyen tényezők szolgálnak pozitív előjelként az ismerkedés során, szóval nézzünk meg ezek közül is párat.

Őszinteség mindenek felett?

Az őszinte kommunikáció minden kapcsolat egyik alapköve. Nem minden ismeretség indul zökkenőmentesen, de ha képesek vagytok nyíltan megbeszélni bármilyen felmerülő problémát, akkor legalább egy dologban már biztosan összhangban működtök. Az őszinteség persze nem azt jelenti, hogy az első hónapban egymásra kell zúdítanotok minden feldolgozatlan traumátokat. Idővel azonban elkerülhetetlenül felmerülnek majd ilyen témák is, ekkor pedig fontos, hogy a részletek leplezése nélkül, őszintén beszéljétek meg az érzéseiteket. Ez a hozzáállás ráadásul nemcsak a nehéz témák boncolgatásakor jön jól, hanem az olyan mindennapos dolgokban is, mint egy randi közös eltervezése vagy a szexuális vágyaitok összehangolása.

Forrás: Shutterstock

Nem egymásban keresitek a megoldást

Egy kiegyensúlyozott és boldog kapcsolathoz szükség van arra, hogy mindketten tisztában legyetek önmagatokkal, hiányosságaitokkal, erősségeitekkel és az érzéseitekkel.

Ez az egészséges önismeret azért fontos minden emberi kapcsolatban – és nem feltétlenül csak romantikában –, mert így képesek lesztek felismerni és kezelni a saját, egyéni problémáitokat anélkül, hogy a másikra hárítanátok azok megoldását.

Először mindenkinek a saját háza táján kell sepregetnie, hiszen a párotok maximum támaszt nyújthat, megoldást a problémáitokra nem igazán. Ha úgy érzitek, hogy ez meg van bennetek és a párotokban is felismerni vélitek ezt a mentalitást, az fél siker egy egészséges kapcsolat elindításához.

Nem vérre mennek a vitáitok

Arról persze lehet vitatkozni, hogy egy kapcsolat korai fázisában jó dolog-e veszekedni, de mivel idővel úgyis elkerülhetetlenek a nézeteltérések, így szerintem nem az első viták időpontja az, ami számít. Sokkal inkább az, hogy miként oldjátok meg az elétek gördülő konfliktusokat. Ha képesek vagytok a higgadtságotokat megőrizve – és ami talán még ennél is fontosabb –, a másik nézőpontját is megértve és tiszteletben tartva átbeszélni a dolgokat, akkor már félúton vagytok a megoldás felé. Ha pedig magatok mögött tudtátok a nézeteltéréseiteket és még viccelni is képesek vagytok a megbeszéltekkel – persze csak ízléses, nem bántó kereteken belül –, akkor jó esélyeitek vannak arra, hogy a nehezebb akadályokat is viszonylagos könnyedséggel vegyétek majd a jövőben.

Nyitókép: Shutterstock

Mennyi ideig tart, míg felismered, hogy a reménybeli párod és te nem illetek össze?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.