5 baljós jel, amit érdemes komolyan venni, ha nem akarod elveszíteni a pasidat

szex közös jövő kibeszélő szerelem párkapcsolat szakítás Jelek elhidegülés
A szerelem vak, legtöbbször észre sem vesszük, hogy a párunk nagy sebességgel távolodik el tőlünk. Pedig mindig vannak baljós előjelek, de ezeket hajlamosak vagyunk a szőnyeg alá söpörni, legtöbbször azért, mert nem akarjuk meglátni, hogy már nem úgy szeret minket a másik, ahogy régen.

Ha belegondolok, minden szakításom előtt éreztem, hogy valami nincs rendben, de mindig megnyugtattam magam, hogy a párom biztos fáradt, sok a munkája, meg amúgy is, minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek. Utólag már hiába okos az ember, annyit tehet, hogy legközelebb nem csukja be a szemét és hallgat arra a bizonyos hatodik érzékre. Persze nem szabad általánosítani, de vannak bizonyos helyzetek, amelyek általában semmi jót nem jelentenek.

Sosincs rád ideje

Ha egyfolytában azt hallgatod, hogy a párodnak már megint rengeteg a munkája, tele van céges vacsorákkal, baráti találkozókkal és mindenkire van ideje, csak rád nem, ott bizony nagy a baj. Ha rendszeresen előfordul, hogy órákkal később válaszol az üzeneteidre, nem keres, vagy épp állandó kifogásokkal áll elő, miért nem akar veled közös programot szervezni, akkor nincs mit szépíteni, már egyáltalán nem vagy neki olyan fontos, mint a kapcsolatotok elején. Sőt, sok esetben ilyenkor már hátrál ki a kapcsolatból, csak még nem elég tökös ahhoz, hogy felvállalja.

Már nem tudtok miről beszélgetni

Emlékszel még arra, amikor megismerkedtetek és éjjel-nappal üzengettetek, éjszakákat átbeszélgettetek, és az sem érdekelt, hogy másnap hulla fáradtan mész be dolgozni? Megosztottatok egymással mindent, a legbelsőbb félelmeiteket, a legmerészebb vágyaitokat, de akár azt is, mit ettetek ebédre, folyamatosan tudni akartatok a másikról. Persze normális, hogy ez idővel csillapodik, de amikor már nincs semmi más téma, mint az, hogy mi volt a munkában, ki vigye el a gyereket a suliba, akkor ott elindult egy eltávolodás, amit meg kell állítani, különben nagy lesz a baj.

Már nem rajong érted

Régen minden reggel elmondta, hogy mennyire dögös vagy és te vagy a legszexibb nő a világon, ma pedig már szinte csak átnéz rajtad? Hónapokkal ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna, hogy ne érjen hozzád minden helyzetben, ma pedig úgy ül melletted, mint egy idegen? Azt hiszem, hogy nincs ennél kínzóbb érzés, mint amikor észreveszed, hogy a párod már másképp néz rád, mint azelőtt. Egy nő azonnal megérzi, ha csökken a férfi lelkesedése, ahogy a pasik is kiakadnak attól, ha már nem rajongva néznek rájuk.

Forrás: Shutterstock

Hetek, hónapok óta nincs szex

Elcsépelt gondolat, de a szex igenis nagyon fontos egy párkapcsolatban. Minden párnak más a vérmérséklete, így nincs arra szabály, hányszor kell csinálni, de ha már csak aludni jártok a hálószobába, az egy erős jel arra, hogy valami nincs rendben. Persze szex nélkül is működhet egy kapcsolat és lehet erős a szeretet, de kevés az a férfi, aki tartósan kibírja összebújás nélkül.

Nincsenek közös terveitek

Szerintem nincs annál rosszabb, ha a párod nem tervez veled, mert az azt jelenti, hogy nem veled képzeli el a jövőt. Legyen az egy közös utazás, egy családlátogatás, az összeköltözés vagy éppen a családalapítás, nagyon fontos egy párkapcsolatban, hogy az „én-t" felváltsa a „mi". Persze jöhet a kifogás, hogy még nem kész rá, időre van szüksége, igazából maga sem tudja, mit akar, de ezek mind azt jelentik, hogy nem gondolkodik veled hosszú távon.

Azt gondolom, hogy minden párkapcsolatban lehetnek hullámvölgyek, és ha előfordul 1-2 baljós előjel a fent említettek közül, az még nem jelenti azt, hogy biztosan szakítás következik. Épp ezért fontos, hogy időben vedd észre a jeleket, mert akkor van még lehetőségetek, hogy megbeszéljétek és megoldjátok a problémákat.

Nyitókép: Shutterstock

Mennyire olvasol a jelekből? Észreveszed, ha a kapcsolatodban nincs minden rendben?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.