higiénia kibeszélő első benyomás randi öltözködés társkeresés párkeresés testalkat külső külső adottság ápoltság ízlés stílus
A külső megfog, a belső megtart – szokás mondani, ennek tükrében pedig a legtöbb ember elsőre a külső alapján ítél. Ránézésre pillanatok alatt el tudjuk dönteni egy emberről, hogy szimpatikus-e, aztán a későbbiek során csalódhatunk pozitívan vagy negatívan benne. Lényeg a lényeg, első benyomásainkat valakiről azután tesszük meg, hogy szemügyre vettük a külsejét.

Na, de mégis mi alapján? És mi a legfontosabb, ha ismerkedni szeretnénk? Könnyű a válasz, mindenkinek más, hiszen ahány ember, annyi ízlés és szokás. A mesékben a herceg lovon érkezik, tökéletes fehér fogakkal és széles, díjnyertes mosollyal, ruhája makulátlan, körmei rendezettek, és szőke tökéletes hajában talán csak a szellő tehet kárt. Visszacsöppenve a való világba nyugtáznunk kell, hogy első ránézésre nem minden pasi ilyen.

A pasik is igényesek, és legtöbbjük próbál minden nap úgy útnak indulni, hogy legjobb formáját hozza. Randiidőszakban pedig a külső jegyek még inkább felértékelődnek, hiszen egy találkozó előtt mindenki kicsit jobban igyekszik odatenni magát. Persze, a mindennapok mókuskerekében kivételt képeznek a gyengébb etapok, betegségek, fáradtabb napok, de összességében azt mondhatjuk, mindannyian vagyunk annyira hiúak, hogy a másik nemnek imponálva mindent beleadunk, hogy egy jó alap összképet láttassunk magunkról. Ez pedig meghatározza majd, hogyan fognak mások vélekedni rólunk és mit néznek meg elsőként rajtunk. Innentől pedig két esélyes a dolog: vagy bejövünk valakinek, vagy nem.

Mondanám, hogy nőként a legelső, amit megnézek egy pasin a hátsó fertálya és hímnemű adottságai, de igazából egyáltalán nem ez a helyzet. Számomra – első benyomásra – a legfontosabbak a fogak, a szem és a kéz. Hogy miért? A szem a lélek tükre. Tudom, elcsépelt mondás, de szerintem valakinek a nézéséből, szemeiből és tekintetéből sok mindent le lehet szűrni.

Forrás: Shutterstock

Kifejezetten utálom, ha valakinek férfi létére ápolatlan kezei vannak, és tövig rágott, borzalmas körmei, és az is rettentően elriaszt, ha mondjuk helyes a pasi, tényleg jól néz ki első ránézésre, majd kinyitja a száját, és letört, ápolatlan, sárga, csálé fogakat látok a szájában. Ezek számomra nagyon fontosak, hiszen, ha igénytelenek a kezei, hogyan várjam el, hogy később azokkal hozzámérjen vagy rátapassza a száját bármilyen testrészemre?

És mi az, amit a fentieken túl megvizslatunk egy pasin? Például a testalkatát. Van, akinek a vékonyabb, szálkásabb srácok jönnek be, másoknak a macsósabb, kigyúrt formák. És akkor még nem is ejtettem szót az öltözködésről és kiegészítőkről.

Ha már a fenti jegyek döntő többsége megnyert minket, rettentő visszataszító tud lenni, ha a ruha igénytelen egy férfin. Értem ez alatt, hogy koszos, rendezetlen, igénytelen. És itt most nem a munkából eredő koszról vagy a nap végi inggyűrődésről beszélek, hanem arról, amikor látszik egy darabon, hogy akár már több napot is hordott, esetleg beizzadt. Az izzadtság pedig magával vonja a kellemetlen testszagot, ami szintén egy baromi nagy feketepont a listán. Hiszen mennyire jó és imádjuk azt, ha egy pasi üde, öblítőtől illatozó megjelenése keveredik egy finom parfümmel, a kettő pedig pozitív összhatást ad!

Viszont, ha végignéztük a ruháját, érdemes egy pillantást vetni a cipőre is. A férfiak természetükből adódóan nem babrálnak annyit a cipőkérdéssel, mint mi nők, így nincs is vélhetően annyi darabjuk, mint nekünk, ettől függetlenül a tiszta lábbeli szintén pozitívum. Hogy öltözködés téren a márka mennyire fontos, mindenkinek magánügye, én a magam részéről nem ragaszkodom görcsösen valamilyen menő márkában rohangáló férfihoz.

Ízlések és pofonok különbözőek, de az első benyomás nagyon fontos, hisz ez alapján ítél meg a világ minket, így egyáltalán nem hátrány, ha igenis foglalkozunk magunkkal és a megjelenésünkkel.

Szerző: Hegedűs Henriett

Nyitókép: Shutterstock

Ha az első benyomás nem volt olyan jó, azért adsz még esélyt egy potenciális társjelöltnek?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.