párkeresés kibeszélő fogadalom újévi fogadalom tanács férfivélemény
Újévi fogadalmakkal tele a padlás, hát még akkor, ha párkeresésről van szó. Mielőtt azonban görcsösen megfogadtatod magaddal, hogy idén már tényleg megtalálod az igazit, van pár dolog, amivel érdemes számot vetned.

Nem vagyok túl nagy híve az újévi fogadalmaknak, hiszen sok emberhez hasonlóan én is hajlamos vagyok vágyakat, mintsem tettekkel elérhető célokat kitűzni magam elé. Ilyen dolog persze a szerelem is, amit bárhogy kergetünk, erőszakkal sosem fogunk megtalálni. Egy kis önelemzést követően azonban rá kellett jönnöm, hogy ha konkrét ígéretet nem is tehetek magamnak arra, hogy idén rátalálok a szerelemre, az eddigi randizási szokásaimon azért van mit változtatnom. Szóval, ha te is hasonló cipőben jársz, akkor talán könnyít majd a (szerelmi) életeden az, ha ezt a pár jó tanácsot fogadod meg újévkor.

Csak semmi zsonglőrködés

A véletlenek összjátéka valahogy mindig úgy végződik, hogy amikor belépdel valaki az életembe, akkor hirtelen vele tart egy-két másik nő is. Mindezt persze úgy, hogy előtte hónapokig csend honolt a szerelmi életemben, majd kapkodhatom a fejemet, hogy akkor most kire is koncentráljak. Mert egy biztos: megtanultam, hogy ha több vasat próbálok a tűzbe tartani, akkor az egyik megéget, a másik a lábamra esik, a harmadik pedig az arcomba csapódik. Éppen ezért bármennyire is csábító néha a gondolat, egyszerre egy nővel foglalkozom és nem többel. Félreértés ne essék, ez nem egy olyan jellemvonás, amiért meg kellene veregetni bárki vállát, hiszen alapvető emberi tisztességről beszélünk. Sokan vannak viszont, akikben ez nem tudatosul, pedig jobb megjegyezni, hogy ha valakivel szeretnéd, hogy komolyra forduljanak a dolgok, akkor nem fér bele semmiféle kikacsintgatás.

Forrás: Shutterstock/Ivanko80

Vedd észre, ha kiégtél

A kiégés a randizásban ugyanolyan létező jelenség, mint a munka vagy az élet bármilyen más területén. Időről időre én is észreveszem magamon, hogy már csak kényszerből járok el randizni és valójában nem is tetszik igazán, vagy nem is érdekel kellően az a személy, akit próbálok közelebbről is megismerni. Ha már úgy érzed, hogy kényszerűen akarsz magad mellé találni valakit, csak azért, mert azt hiszed, erre van szükséged, akkor jó eséllyel pont az ellenkező irányba kellene elmozdulnod. Pihentesd egy kicsit a randizást, szánj magadra több énidőt, aztán ha feltöltődtek az elemek, akkor újra belevághatsz az ismerkedésbe.

Alacsony léc, magas léc

Sokan fogadják meg, hogy ezentúl magasabbra teszik a lécet, amikor párkeresésről van szó, és ugyanígy akadnak olyanok is, akiknél annyira megugorhatatlanul magasak az elvárások, hogy hosszan tartó magányra kárhoztatnak. Bármelyik táborba is tartozol, érdemes megtalálni az arany középutat, hiszen azzal nem kerülsz közelebb a boldogságodhoz, hogy az elvárásaidat a béka hátsója alá tolod le. Ugyanígy pedig azt sem szabad elfelejteni, hogy társat keresel, nem tökéletesre szabott készterméket, akivel mindig minden úgy lesz, ahogy azt elképzelted. Az igények fontosak, de egyik szélsőség sem mozdít előrébb abban, hogy megtaláld azt, akire vágysz.

Nyitókép: Shutterstock

Vannak a társkereséssel kapcsolatos újévi fogadalmaid?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.