párkapcsolat kibeszélő magasabb alacsony különbség
Én az a csaj vagyok, aki a pasin először mindig azt nézte meg, hogy hány fejjel magasabb. Igen, nekem onnan számított egy férfi potenciális párnak, ha legalább elérte a 190 centit. Talán mondanom se kell, hogy én 171 vagyok. Ám, Ámor nyila néha igen tréfás kedvében van...

Épp egy cuki kávézó teraszán ültünk a barátnőimmel, és azt ecseteltem, hogy az új pasim gyakorlatilag mindenben a nagybetűs tökély! Kedves, figyelmes, nem telepszik rám, mint például a legutóbbi exem, de imád velem lustálkodni hétvégente. Ráadásul a macskámat is kedveli, és ami talán még lényegesebb, a macskám is hasonlóan viszonyul hozzá.

Szóval a barátnőim olvadoztak, kérték, hogy mutassak róla képet. Mutattam is egy olyan fotót a telefonomban, amin egyedül állt az utcán, kissé macsós pózban.

A csajok még lelkesebbek lettek, mondván, hogy ehhez a szuper belsőhöz még egy tökéletes külső is társul - mekkora mázlista vagyok. Aztán jött a fekete leves... na, nem nekem, hanem nekik.

A barátommal korábban megbeszéltem, hogy mikor végez a munkahelyén, az albija felé ugorjon be egy csókra, mert aznap este egyébként nem találkoztunk volna.

Tapintani lehetett a döbbenetet Forrás: Shutterstock

Tehát nem sokkal a nagy „női éljenzés" után meg is érkezett a barátom.

Szinte tapintani lehetett a döbbenetet az asztalunknál, amikor felálltam a székről, hogy adjak neki egy gyors csókot és egy ölelést. Persze akkor még nem mondtak semmit, de én láttam és éreztem rajtuk, hogy valami nem stimmel. Gyors bemutatás, aztán a barátom robogott is tovább, én meg életem legnagyobb csalódását éltem át.

  • „De Ani, ez a srác alacsonyabb nálad!"
  • „Basszus, engem ez most teljesen lesokkolt, hát erre nem számítottam tőled!"
  • „Nem mondom, hogy nem jó pasi, a képeken. De élőben, hát hány centi, 160?"

Én köpni nyelni nem tudtam. Azt persze sejtettem, hogy meg fognak lepődni, na de ennyire? Ez nem is meglepettség, inkább felháborodás volt a részükről.

Persze a dologhoz hozzátartozik, hogy én voltam az, aki éveken át hangoztatta, hogy egy férfi nem férfi, ha nálam legalább két fejjel nem magasabb. Hogy számomra kell a magasság ahhoz, hogy fel tudjak nézni rá, és igazán nőként tudjak mellette viselkedni. Szóval pár héttel ezelőttig valószínűleg én is hasonlóan reagáltam volna, ha valamelyik barátnőmet egy nála alacsonyabb sráccal látom.

De, ez akkor sem jogosítja fel őket arra, hogy csupán a centiméterek száma eltöröljön minden addigi jót, amit a barátomról elmeséltem nekik. Végigkísértek már csúnya szakításon, mellettem voltak, amikor megcsalt félként összetörtem, vagy épp, amikor a pasim 20 percenként ellenőrizgetett, ha velük voltam. És ezek a srácok mind jóval magasabbak voltak nálam.

Ennyit számít a magasság? Forrás: Shutterstock

Végre összejövök egy szuper férfival, aki valóban minden szempontból tökéletes a számomra - igen, még az sem zavar, hogy pár centivel alacsonyabb nálam –, erre ezt a reakciók kapom, és még csak nem is leplezve.

Én azonban ott nem kezdtem szentbeszédbe, egyszerűen csak felálltam, majd egy mondat kíséretében távoztam: „Kérlek gondoljátok át, miket mondtatok az előbb, holnap hívlak titeket."

Másnap persze mind elnézést kértek tőlem, a reakciójukat azzal magyarázták, hogy mellettem a magas pasikat szokták meg... de azért éreztem rajtuk, hogy ég bennük az a fajta sztereotípia, hogy egy férfi mindig legyen magasabb egy nőnél, csak akkor lehetnek szép pár. Pedig a centiken nem lehet változtatni...

Szerinted számít a magasság egy párkapcsolatban?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.