szerelem kibeszélő párkapcsolat bizalom átverés ex
Ha valakit átvernek, akkor nagyon nehezen tud utána bárkiben is megbízni. Főként, ha sorozatosan történik. Hiába, hogy ugyanaz az ember teszi, akkor is iszonyú mély sebeket tud okozni. Kata is nyakig ül ebben a problémában.

Elvesztette a kapcsolatokba, a férfiakba vetett bizalmát, egy hosszú éveken át tartó hazugság miatt. Ki tudja, hány nő volt Ákos életében Kata mellett, benne viszont ez csak évek elteltével tudatosult. A kapcsolatnak vége, de még mindig szenved, egyre jobban és jobban... Ráadásul ahogy telik-múlik az idő, a barátok már nem tartják a szájukat, és egyre több részlet derül ki, Katának pedig egyre fájóbb dolgokat kell megemésztenie...

Persze, mosolyog, hogy őt ez már nem érdekli, elmúlt, túl van rajta. Most egy remek kapcsolatban él, de ennyi csalódás után hogyan bízzon meg akár az igaziban is? Tudatosan próbál figyelni rá, hogy elkülönítse a múltat és a jelent, de nagyon nehéz kilenc év folyamatos átverés után hinni. Ákosnak adta a húszas éveit, aki szépen kihasználta a naivitását, és Kata ennek most, harminc fölött issza meg a levét.

Vajon meddig hurcoljuk magunkkal a csalódásainkat? Túl lehet lenni azon, ha évekig egy olyan emberrel élsz, akiről kiderül, hogy valójában nem is ismered, és van egy titkos élete melletted? Kata és Ákos esetében nem volt könnyes, drámai szakítás. Szépen elváltak, megegyeztek abban, hogy nincs közös útjuk, a fiúra még vár a hódítás világa, a lány pedig már családra vágyik.

De hiába a "szép" lezárás, a sebek maradnak. Túl vékony a var ahhoz, hogy ne lehessen egy mondattal vagy egy rövid sztorival felszakítani, és a barátok - még ha nem is szándékosan - meg is teszik.

Fél év elteltével talán már joggal gondolja mindenki, hogy semmi gond, simán lehet a régmúltat emlegetni, részletezni, hogy Ákos kivel és mikor ment félre, mikor és mit hazudott Katának. Jönnek az infók, amelyek vagy igazak, vagy nem, de semmiképp sem segítenek a seb gyógyulásában. A lány vergődését nézve hatalmas kérdés bennem, hogy ilyen esetben mi segítene. Tudjon meg mindent, és jól olvasson be Ákosnak, hogy mekkora egy szemétláda volt vele, mert ettől talán megkönnyebbül? Vagy fogja be a fülét, és dugja a fejét a homokba, elengedve a múltat, hiszen már olyan mindegy, hogy mi történt?

Forrás: Shutterstock

A bizalom egy nagyon törékeny érzés, ha egyszer elvész, iszonyú nehéz visszaállítani. Azonban tudatosan tennünk kell érte, hiszen miért büntessük a következő párunkat azért, mert egy szemét valamikor csúnyán viselkedett velünk?!

Amikor én voltam ilyen helyzetben, be kellett látnom, hogy valójában magamra haragszom, nem arra, aki átvert. Borzasztó dühöt éreztem, amiért annyira naiv voltam, annyira nem akartam látni a valóságot, hogy mindent lenyeltem, és nem léptem. Nyitott ajtókkal vártam az átverés ördögét, aki - hasonlóan Kata esetéhez - nekem is egy pasi képében jött el.

Szóval, a csalódás utáni első lépés, hogy vizsgáld meg, kire haragszol - és ha magadra, akkor sürgősen próbálj megbocsátani! Nem lesz könnyű, hisz magunkkal vagyunk a legkritikusabbak, de ha kell, akár állj a tükör elé, és mondd el hangosan, mit érzel! Majd rátérhetsz arra, aki miatt ez az egész így alakult, hiszen azon túl, hogy te hagytad nyitva az ajtót, ő belépett rajta.

Bocsáss meg neki is! Ha az segít, írj neki egy levelet, persze ne küldd el, csak tedd el a fiók mélyére, vagy hagyd piszkozatban! És ami szintén nagyon fontos: legyél türelmes! Ne legyél mérges magadra, ha hónapok, sőt, akár évek után is felszakadnak a sebek.

Tudom, nem könnyű, de ha nincs bizalom, nincs egészséges kapcsolat. Nem szabad a múltban élni, és nem szabad az új párunkat a régi tulajdonságaival felruházni. Örülj, hogy túl vagy rajta, köszönd meg a tapasztalatot, és lépj tovább! Ahogy látom, lassan Kata is megemészti a történteket. Persze nem fog beolvasni Ákosnak, hiszen a további feszültségkeltésnek semmi értelme nem lenne. Magában viszont lerendezte a dolgot, és ahogy látom, azóta sokkal boldogabb.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.