sorozat kibeszélő házasságtörés Egy botrány anatómiája megcsalás tisztelet hazugság félrelépés affér viszony
Megnéztem az „Egy botrány anatómiája" című sorozatot a Netflixen és újfent elgondolkoztam azon, vajon létezik-e még olyan házasság, ahol nincs hűtlenség? A megcsalás lassan olyan természetes, mint amikor az ember leugrik a pékségbe kenyérért. De vajon megbocsátható, ha a másik 5 hónapig a munkatársával szexel? Figyelem! A cikk elszórtan spoiler-t tartalmaz.

Az „Egy botrány anatómiája" egy miniszterről szól, aki megcsalja a feleségét, amit aztán világgá kürtöl a sajtó. A férj rendkívül jóképű, sikeres és csodálatos családapa, míg a nő olyan, mint aki egy divatlapból lépett ki. Tökéletes házaspár nagy házzal és két szép gyermekkel, azt gondolnánk, hogy mindenük megvan ahhoz, hogy boldogan éljenek, amíg meg nem halnak.

Az idill azonban hamar kipukkan, és marad a megcsalás, hazugság, egy feljelentés és a botrány. Itt is hamar érvényesül a „túl szép, hogy igaz legyen" elv.

A feleség elsőre még talán fel sem fogja, hogy a férje 5 hónapig egy másik nővel kamatyolt, amíg végig nem hallgatja a mocskos részleteket. Sokáig ugyanúgy megmarad a megértő és támogató szerepben, hisz miért is rúgna fel egy jól működő házasságot egy „apró" hiba miatt? Az „Egy botrány anatómiája" ugyanakkor sokkal többről szól, mint egy sima megcsalás, hisz a szerető feljelenti a férjet; de most ez a cikk nem erről szól.

Megcsalás nem csak a filmekben van, elképedve látom magam körül, hogy egyre több kapcsolatban jelenik meg egy harmadik, vagy épp a saját bőrömön tapasztalatom, milyen, amikor egy házas férfi próbál felszedni. Az az ijesztő az egészben, hogy annyira rutinosan csinálják, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Mint ahogy a sorozatban is megkérdezi a szerető a minisztert az első közös iszogatás során, hogy nem hiányolja-e a felesége és a válasz egyszerű:

Bízik bennem.

Forrás: ZUMAPRESS.com/© 2022 by Entertainment Pictures/Netflix

Itt azért elgondolkoztam azon:

Vajon hány olyan feleség van most a világban, aki nyugodtan ül otthon a kanapén, miközben a férje éppen egy másik nővel hempereg? Vajon hány nő bízik meg teljesen abban a férfiban, akiben nem kellene?

Persze senkit sem szeretnék állandó gyanakvásra bíztatni, hisz egy kapcsolat alapja a bizalom, ugyanakkor komolyan elgondolkoztam azon, honnan tudja az ember, hogy százszázalékosan megbízhat a másikban?

És, ha már megtörtént a megcsalás, valóban lehet ezt úgy kezelni, hogy ez egy „apró" hiba? Értem én, hogy 10 év házasság és két gyermek mellett az ember nem borít fel azonnal mindent, de szerintem egy 5 hónapos viszony már erősen túllépi az apró hiba határát. Emberek vagyunk, mindannyiunknak vannak gyenge pillanatai és mindannyian hibázunk, ugyanakkor vannak határok, amelyeket nem lép át az az ember, aki tiszteli és szereti a párját.

Én mindig is elítéltem a megcsalást és őszintén szólva nem is igazán értettem. Persze bizonyos idő után van olyan, hogy elmúlik a kezdeti vágy és elhiszem, hogy egy másik férfi vagy nő megmozgatja az ember fantáziáját, ugyanakkor azt gondolom, ha tisztelem a társamat, akkor képesnek kell lennem arra, hogy kontrolláljam a vágyaimat. Illetve vágyakozni lehet, de a tettek mezejére lépni, az már más tészta. Főleg, ha egy ismert emberről beszélünk.

Az „Egy botrány anatómiája" tökéletes bepillantást nyújt egy olyan világba, ahol minden tökéletesnek tűnik, de belülről rohad és ahol nem az igazság számít, hanem az, hogy ki hazudik jobban. Felteszi a kérdést, hogy mi az, ami még belefér egy házasságba és mi az, ami már egy toleráns feleségnek is gyomorforgató. Végignézhetjük a feleség belső vívódását és közben feltehetjük magunknak a kérdést, vajon mi mit tennénk az ő helyében?

Nyitókép: Shutterstock

Mit gondolsz, mi az oka a félrelépéseknek?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.