Férfivélemény: Női ghostingolók, akik mindenféle ok nélkül szívódnak fel

magazin kibeszélő párkapcsolat becsapva ghosting férfivélemény
Kedves lányok, hölgyek! Annyi cikket olvastam már arról, hogy a férfiak milyen szemetek, hogy szó nélkül lelépnek az első randi után, divatos kifejezéssel élve ghostingolnak. De, mi a divatos kifejezés arra, amikor egy nő az első randi után, bármiféle indok nélkül elutasítja a második találkát? Egyrandis csaj?

Mondhatnánk, hogy ez csak velem esik meg, és simán nem jövök be a lányoknak, de a haverjaimmal beszélgetve arra a megállapításra jutottam, hogy nem feltétlenül – csak – velem van a baj. Az összes barátommal megesett már hasonló. Mind lúzerek lennénk? Vagy simán létezik a nőknek egy olyan rétege, aki csupán egy randira van hitelesítve?

De miről is beszélek?

Katával egy helyen dolgoztunk. Nagyon tetszett nekem már az első pillanattól kezdve, ám eleinte volt pasija, aztán meg nem akartam ajtóstól rontani a házba, így amikor ismét szingli lett, inkább a lassú víz partot mos taktikát választottam. Egyébként is sokat beszélgettünk, nevettünk az irodában, ám néhány hétre rá, hogy szabaddá vált, kihívtam kávézni. Ő pedig szívesen velem tartott. A közös kávézások rendszeressé váltak, közben pedig egyre mélyebb témákat is érintettünk a csevegéseink során. Szép lassan egészen jól megismertük egymást.

Ekkor úgy éreztem, hogy megérett a dolog arra, hogy egy rendes randira is elhívjam Katát. Ő pedig mosolyogva igent is mondott.

Mivel számtalan kávézáson túl voltunk már, a vacsorát pedig kicsit erőltetettnek éreztem volna, ráadásul mi ismertük egymást, tehát nem kellett „körülszaglásznunk" a másikat, így egy kirándulást terveztem. Az ötlet Katának is tetszett. Hajóval kimentünk Visegrádra, ott megnéztük a fellegvárat, megebédeltünk és visszahajókáztunk Budapestre. Úgy gondoltam, ebben minden benne van, aminek egy első randiban benne kell lennie, ha nem egy idegennel zajlik. Romantikus hajókázás, kirándulás, kultúra, gasztronómia... Szerintem egyébként a találkánk nagyon jól sikerült. Nem feszengtünk, nem volt kínos csend, az egész nagyon jó hangulatban telt. Este, amikor visszaértünk a kikötőbe még elmentünk fagyizni egyet, majd leültünk a Duna partjára és néztük a vizet.

Forrás: Shutterstock

Később hazavittem, s bár nagyon szerettem volna búcsúképpen megcsókolni, türtőztettem magam, nem közeledtem. Gondoltam, lesz még alkalmam... Apropó alkalom, rá is kérdeztem, hogy legközelebb hova szeretne menni? Számomra egyértelmű volt, hogy folytatjuk a találkákat, hiszen semmi olyan jelet nem küldött felém, amiből az ellenkezőjére következtethettem volna. Kata azt felelte, hogy most hirtelen nincs ötlete, de majd együtt kitaláljuk. Ez alapján nem is gondolhattam volna másra, csak arra, hogy hamarosan újra látjuk egymást.

De ezt követően mégis az lett, hogy hiába hívtam újabb randikra, nem találkoztunk többé. Egy darabig még csak-csak válaszolgatott az üzeneteimre, aztán a végén már azt sem...

Én meg ott álltam, mint egy idióta, és semmit nem értettem, hiszen egész nap mosolygott és úgy tűnt, remekül érzi magát. Visszapörgettem a fejemben az eseményeket, de nem találtam, hogy hol volt a hiba. Tényleg nem értettem. Mi történhetett? Hiszen hónapokon át együtt kávézgattunk, ebédeltünk, megismertük egymást, aztán igent mondott a randevúra is. Úriember voltam, ő pedig láthatóan élvezte a kirándulást... aztán mégis lelépett. Nem kért belőlem többet.

Úgy éreztem, megvezettek, becsaptak és utána minden magyarázat nélkül eldobtak.

Legalább mondhatott volna valamit. Például, hogy visszamegy az exhez, vagy időre van még szüksége, vagy nem vagyok az esete – bár akkor mi a fenének jött el velem egy hivatalos randira és minek mentünk el még fagyizni is, miután visszaértünk Visegrádról?

A kérdéseimre persze sosem kaptam választ, bár nem is kérdeztem rá nála, hogy mi volt a baja – az önértékelésem nem engedte, hogy kuncsorogjak a szeretetéért. Igaz, nehéz is lett volna, mert elment 2 hét szabira, utána pedig kilépett a cégtől. Sosem fogom megérteni, hogy mi volt ez az egész, és miért csak egy randira voltam jó.

Szerinted létezik olyan, hogy egyrandis csaj?

K. Tamás

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.