magazin kibeszélő Bak csillagjegy horoszkóp csillagjegy
Mi a csillagjegyed? - kérdezik tőlem sokszor. Bak vagyok! - szoktam felelni, mire az emberek egy része kidülleszti a szemét és egy kényszeredett mosoly kíséretében csak annyit sóhajt: Aha...

Be kell lássam, valóban nem a Bak a zodiákus legkönnyedebb és legvidámabb csillagjegye, na de azért van néhány igazán szuper tulajdonságunk is.

Megbízhatóak vagyunk

Kezdeném is a megbízhatósággal. Uncsi? Ne mondd? Akkor bezzeg nem az, amikor arra vársz, hogy a kollégád befejezze a munkáját határidőre, vagy amikor este fogalmad sincs arról, hol jár a párod. Olyankor jó a megbízhatóság, igaz? Remek, amikor a határidő előtt elkészül a meló, mert

a Bakot csak egy atomtámadás térítheti el a kötelessége teljesítésétől – vagy még az sem,

de a szerelmi viszonyait illetően sem kell azon aggódni, hogy éppen a zavarosban halászik.

Szexi jégkirálynők vagyunk

Szexi? A Bak? Ó, igen! Bár első látásra a Bak nő olyannak tűnik, mint valami jégkirálynő, aki már a pillantásával is halálra tudja fagyasztani a közeledő férfiembert, ám, ha a lovag elég bátornak bizonyul és nem hátrál meg, akkor bizony busás jutalom várja... Minden tekintetben.

A kimért stílus mögött ugyanis a legtöbb Bak izzó vulkán, ami alig várja, hogy kitörhessen.

Ennek megtapasztalásához, azonban kicsit meg kell erőltetnie magát a másiknak, mert mi, Bak nők nem omlunk csak úgy senki karjaiba. Ha azonban már ott vagyunk, nem lehet oka senkinek panaszra.

Ambiciózusak vagyunk

Na igen, ez az a dolog, amit szinte mindenki tud a Bakról. Azt azonban már kevesen, hogy az ambíció nem egyenlő a törtetéssel. Lelkesedésünk irányulhat klasszikus szakmai sikerekre, de akár a családra is. A lényeg, hogy amit csinálunk, azt a lehető legjobban csináljuk legyen szó egy vacsora elkészítéséről vagy egy szívműtétről.

De, hogy ne csak fényezzem magunkat, elárulom, nekünk is van sötét oldalunk...

Forrás: Shutterstock

Nem felejtünk

Ó, igen, az első és a legfontosabb, hogy a Bak nem felejt. Arra képesek vagyunk, hogy nagyvonalúan megbocsájtsunk, de az esetek döntő többségében a jelentős sérelmeinket bizony nem felejtjük el.

Kibabrálnál velem? Úgy igazán? Rendben, de vigyázz, mert ezt egy életre megjegyzem.

Persze, nem a csip-csup butaságokat! Ha az elevenembe találsz, akkor számolj azzal, hogy a tüske mindig bennem lesz és előfordulhat, hogy egyszer majd visszaszúr. És még akkor sem leszünk egálban!

Merevek vagyunk

Ezt sem tagadhatom. A Bak az a jegy, ami inkább törik, mint hajlik. Ragaszkodunk a magunk kis világképéhez és a magunk kis értékeihez. Ez megnyilvánulhat abban, hogy mindent szeretünk jól megszervezni és ahhoz foggal-körömmel ragaszkodunk, de abban is, hogy nálunk bizony nincs helye semmilyen csiki-csuki, megcsalós, hülyének nézős kapcsolatnak. A dolgok ezért a legtöbbször feketék vagy fehérek. Például: Velem akarsz lenni vagy sem? Nem tudod? Akkor ott az ajtó!

Csendesen gyilkolunk

Egyszer azt mondta rám valaki, hogy csendes gyilkos vagyok. Fogalmam sem volt róla, miről beszél, egészed addig amíg össze nem jöttem a szintén Bak férjemmel és nem vesztünk össze úgy igazán. Akkor és ott megtudtam.

Nekem addig fel sem tűnt, hogy képes vagyok szavak nélkül is terrorizálni másokat.

A Bak férjem azonban ugyanazzal a taktikával „veszekedett" mint én, csak ő még profibb volt ebben – lévén ő dupla Bak... Nos, három napig nem szóltunk egymáshoz. Ha a Rák aszcendensem nem borult volna ki a második nap végén és nem könyörgött volna a Bak napjegyemnek, hogy szólaljak már meg, talán még ma is hallgatnánk.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.