Útmutató az ünnepekre: kerüld el az idegbajt, és ezeket a hibákat ne kövesd el idén karácsonykor!

magazin kibeszélő karácsony üzenet ünnepek pillanat
Miért van az, hogy minden év decemberében stresszes, idegeskedő, türelmetlen emberek veszik át az uralmat a boltok és az utak felett, és az emberből még azt a maradék kis kedvességet és jóindulatot is kiölik, ami év végére megmaradt? Könyörgöm, idén karácsonykor lassíts egy kicsit, vegyél egy mély levegőt, és maradj normális!

Az idei év finoman szólva nem volt könnyű.... Úgy tűnik, a páros évek keményen próbára teszik az embert, hiszen ha valaki a pandémia után azt gondolta, ennél rosszabb nem lehet, 2022 lapot húzott a 19-re, és megmutatta, hogy dehogynem!

Háború, infláció, bizonytalanság, félelem, veszteség, reménytelenség: ha engem kérdeznének, valószínűleg ezekkel a cseppet sem pozitív szavakkal jellemezném az idei évemet. Na, de engem nem úgy tanítottak, hogy csak azért, mert nekem szar, még másnak is az legyen, és ha valaki, én még a legrosszabb helyetben is nagyon-nagyon igyekszem pozitív maradni.

Idén ez nekem is sokszor nehezemre esett, mert voltak napok, hetek, amikor azt éreztem, összeesküdött ellenem az univerzum, de csak arra gondoltam, hogy ha nem tanulom meg a leckét, akkor az élet újra és újra feladja majd nekem, úgyhogy jobban járok, ha felszívom magam, és szembeszállok a kihívásokkal.

Ebben a szellemben toltam végig az idei évet, és ősszel eldöntöttem, hogy 2022 utolsó hónapját végre

a rengeteg munka és idegeskedés helyett nyugalomban töltöm, rákészülök az ünnepekre és visszacsempészem az életünkbe az ünnep valódi varázsát.

Úgy fest, rajtam kívül nem sokan gondolkodnak így, hiszen nincs hiány káoszból és stresszből, amit pedig a boltokban, a parkolókban, az utakon és nem utolsó sorban a közösségi oldalon látok, arra nehéz szavakat találni... Van itt minden, a meghitt készülődésen kívül, az emberek pedig ahelyett, hogy egy kicsit megértőbbek, segítőkészebbek, kedvesebbek lennének, ha lehet, még gonoszabbak, számítóbbak és igazságtalanabbak egymással, mint máskor. Pedig olyan jó lenne, ha az emberekhez eljutna a karácsony valódi üzenete... és az, hogy nem törvényszerű az ünnepi időszakkal járó idegbaj!

Hibák, amiket a legtöbb ember elkövet a karácsony közeledtével - küszöböld ki ezeket, és várd vidáman az ünnepeket!

1. A tökéletességre való beteges törekvés

"Kell halászlé, bejgli, ami ha szétreped, megette a fene... Hozd a fát, ferde a törzse, elfogyott a csomagolópapír, elkésünk a vendégségből" És akkor még nem is beszéltünk a karácsonyt megelőző nagytakarításról, hogy a nők úgy ülnek le a terített asztalhoz, hogy élni nincs kedvük, mert napokig suvickoltak, és lefőztek egy hadseregnek elég kaját. Mégis mi értelme van ennek?

Hahó, a karácsony nem arról szól, hogy minden tökéletes legyen, hanem arról, hogy azokkal vagy, akiket szeretsz. Ezt tartsd szem előtt, mielőtt infarktust kapsz a szétrepedt bejgli látványától!

2. Felesleges pénzszórás

Ünnepekkor sok család felkerekedik, és meglátogatja a rég nem látott rokonokat, ismerősöket. Nincs is ezzel semmi gond, hiszen tök jó, hogy legalább ilyenkor összegyűlünk, feltéve, ha ez nem csak egy kötelező kör. Ezzel kéz a kézben jár a felesleges ajándékok vásárlása, mert NEM ILLIK üres kézzel érkezni. De miért rontjuk el a karácsonyt azzal, hogy azon törjük a fejünket, mit vegyünk a többieknek? Idén felesleges hülyeségek helyett ajándékozzatok egymásnak élményt, kézzel készített apróságot, vagy szimplán hagyjátok a francba az egészet, és

legyen az ajándék az együtt töltött idő!

Áll meg egy pillanatra, és értsd meg végre a karácsony valódi üzenetét! Forrás: Shutterstock

3. Állj meg egy kicsit, és szánj időt a pihenésre!

Miért van az, hogy az emberek karácsony előtt megbolondulnak, mindent kitakarítanak, száz fogást főznek, és a pihenésen kívül mindenre szentelnek időt? Persze, nem baj, hogy a karácsony a finom falatokról is szól, de sosem fogom megérteni, miért akarnak ilyenkor egyesek néhány napba bezsúfolni mindent.

Lépj egyet hátra, fogadd el, hogy nem tudsz mindenkinek a kedvében járni, nem lehetsz ott mindenhol, és úgysem fogsz mindenkinek megfelelni.

Ha ez megvan, akkor ülj le a kanapéra, kapcsold be a Netflixet, vagy fogj egy szuper könyvet, vegyél magadhoz egy bögre forró csokit , forralt bort, vagy egy tál szétrepedt bejglit, és néhány napra állj le! Pihenj, töltődj, és ajándékozz magadnak minőségi énidőt! Tudod, ha anya boldog, mindenki boldog...

4. Vedd észre a téged körülvevő csodát!

Nézz magadba, és gondold végig, mennyire foglalkozol a hétköznapokban azzal, ami a hét minden napján körülvesz. Gondolok itt a mosolygós nénire a sarki boltban, az előre köszönő óvodásra, vagy a csaholó kutyára, aki odaszalad hozzád séta közben egy kis simiért. Milyen hülyék vagyunk mi emberek, hogy nem vesszük észre az apró csodákat, pedig akad bőven!

Az ünnepi időszakban fordulj egy kicsit megértőbben a többi emberhez, próbálj meg kedvesebb lenni, és merülj el abban a nyugalomban, szeretetben és gondtalanságban, ami a karácsony valódi lényege.

Én idén karácsonykor nem engedek teret az idegeskedésnek, minden erőmmel azon leszek, hogy megteremtsem a karácsonyi varázst, toleráns legyek másokkal, és azt tanácsolom, próbáld meg te is ezt a taktikát követni.

Nyitókép: Shutterstock

A cikket olvasva mennyire ismertél magadra?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.