párkapcsolat kibeszélő félelem magány
Már csak hallgatni tudtál: megnémultál, eltűntek a mély beszélgetések. Nem voltál sosem bőbeszédű, de azt hittem, ilyen vagy: visszafogott és csendes. Csak akkor beszélsz, ha van miért.

Utólag persze könnyű okosnak lenni. Most már tudom: azért hallgattál, mert nem akartad, hogy többet tudjak rólad. Vagy arra vártál, hogy majd én kérdezek... Csakhogy én nem tudtam olyan kérdéseket feltenni, amik lehámozták volna rólad a burkot.

Védekeztél a külvilág ellen. Nem meséltél magadról, nem nyíltál meg, megbújtál a falaid mögött, ahol biztonságban lehettél. A "váradban" nem érhettek újabb csalódások, nem mellőzött vagy bánthatott senki - minden rossztól megóvott.

Tudatos, számító életet éltél, csak annyit adtál magadból, amennyivel elcsavartad a férfiak fejét: magadba bolondítottad és fogva tartottad őket. Aztán jött a baj, hiszen lassacskán, de meglágyult a szíved - te pedig ijedten behúztad a vészféket: nehogy kicsússzon a kezeid közül az irányítás, nehogy elgyengülj egy férfi karjai között...

Nem merted más kezébe adni az életed, kiszolgáltatottnak érezted magad, ha nem az eszed, hanem a szíved irányított. Méregnek gondoltad a szerelmet, így megálljt parancsoltál az érzelmeidnek - megtiltottad, hogy lángra lobbanjon a szíved. Erős és bevehetetlen váradba húzódtál, hogy ne érhessen se fájdalom, se csalódás...

Forrás: Shutterstock

Azt gondoltad, nem szabad szeretni: Ámor nyila méregbe van mártva, és veszélyt jelent rád. Hiába célzott pontosan a szerelem istene, hiába volt célkeresztben a szíved, te pajzzsal a kezedben vártad a lövést - kivédted, majd visszahúzódtál a falaid mögé. Visszavertél minden közeledést, amit támadásnak véltél - csak ostromgéppel vagy faltörő kossal lehetett volna bejutni hozzád.

Nem merted letenni a pajzsod és kinyitni a kaput, csak bent érezted biztonságban magad. Néhanapján behívtál valakit, hogy a kedvedre tegyen, de azonnal el is űzted, ahogy elmúlt a hév és kielégült a vágy. Nem jöttél rá, hogy te vagy önmagad ellensége: te zártad rabságba saját magad, ahelyett, hogy szabadon szárnyalnál.

Azt hiszed, minden férfi becstelen briganty, aki veszélybe sodorja az életed és kizsákmányol. Rengeteg csalódás ért a múltban, ez mégsem elég ok arra, hogy mindenkiről rosszat feltételezz. Te tehetsz róla - és a magad köré felhúzott falak -, hogy képtelen vagy szeretni. Hiszen senki nem jut annyira a közeledbe, hogy rájöjj: nem akarod elengedni magad mellől - ő az, akivel élni akarsz...

Amazonként, karddal és pajzzsal a kezedben éled az életed, egy kőfallal körülvett erődben - csakhogy így esélyed sincs arra, hogy végre a szívedre hallgass. Szabadítsd meg magad a láncoktól, amelyeket a kezeidre béklyóztál, hogy ne tudjanak ölelésre nyílni! Bontsd le a falakat, amiket magad köré építettél - különben örökre mögöttük ragadsz!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.