kulturális különbségek kibeszélő társkeresés párkeresés nemzetiség idegen nyelv ismerkedés férfivélemény külföldi társ
Manapság már semmi meglepő nincs abban, ha valaki nem csak a saját nemzetiségének tagjaival ismerkedik, sőt, még kifejezett előnyei is akadnak annak, ha nem a hazai pálya játékosai közül válogatunk.

Nem újdonsült dolog az, hogy lehetőségünk van szinte bármilyen nemzetiség tagjaival ismerkedni, napjainkban viszont sokkal több lehetőségünk van már erre, mint korábban valaha. A világ országai könnyebben átjárhatóak, itthon is dübörögnek az egyetemi cserediák programok, a külföldi munkavállalás is könnyebb mint valaha, a társkereső applikációk pedig még inkább megkönnyítik ezt. Elég csak körbetekinteni az itthon is legnépszerűbb ismerkedős appok tengerében és hamar észrevesszük, hogy a külföldi férfiak és nők egy jelentős hányadát teszik ki az új kapcsolatot keresőknek. Egyesek szerint ráadásul még könnyebb is ismerkedni ezekkel az emberekkel.

A kérdés, hogy miért lenne könnyebb, jogosan merül fel sokakban, hiszen megannyi nehezítő tényező léphet fel egy ilyen kapcsolatban. Kezdve a nyelvi nehézségekkel, melyek még akkor is kifognak néha rajtunk, ha egyébként perfektül beszélünk valamilyen közös nyelvet (többnyire az angolt). Ezt csak tetézik a kulturális háttér eltéréseiből adódó tényezők. Utóbbi védelmére szól viszont az, hogy manapság annyira különbözőek vagyunk mind, hogy a kulturális háttér sok esetben csak egy sokadik tényező a sorban, persze ettől még sokaknál vízválasztó is lehet. Visszatérve azonban arra, hogy mi az oka annak, hogy egyesek szerint jelentően egyszerűbb külföldről érkezőkkel ismerkedni: a témáról nem tudok egzakt kutatást felmutatni, azonban azok a férfiak, akikkel elbeszélgettem erről a kérdéskörről, mind egy közös nevezőt emlegettek fel. Ez pedig nem más mint a nyitottság.

Forrás: Shutterstock

Hogy egy kicsit kifejtsem, mit is értünk itt nyitottság alatt, gondoljunk bele a következőbe.

Egy a hazánktól eltérő kultúrájú országban megvetni a lábunkat sok szempontból rémisztő és kihívásokkal teli feladat, ha azonban igazán jól szeretnénk érezni magunkat, esetleg tiszta lappal újraindítani az életünket egy új helyen, akkor az egyik legfontosabb dolog, hogy nyitottak legyünk.

Az új kultúrákra, szokásokra és ami esetünkben a legfontosabb: az új emberek megismerésére. Ha valaki ezzel a mentalitással érkezik ide, akkor a kölcsönös szimpátia mellett még a hazai pálya előnye is az övé. Ismerjük azokat a helyeket, melyek tökéletes randihelyszínként szolgálhatnak, a környék eldugott zegzugait, a legjobb éttermeket, a leghangulatosabb bárokat, a legszebb helyeket a természetben.

A helyi szokások és a kultúrák közötti eltérések izgalmas táptalajt szolgáltatnak a beszélgetéseknek, és segítenek abban, hogy ezen keresztül könnyebben megismerjük azt a személyt, aki velünk szemben ül.

Ha ezt keresztezzük azzal, hogy valaki őszinte nyitottsággal áll hozzánk – ami valljuk be, sokszor nem így van, főleg, ha a randizást is csak egy végtelen mókuskeréknek érezzük –, akkor máris sokkal élvezetesebb ismerkedni.

Ez persze nem azt jelenti, hogy akkor minden szingli férfi és nő pattanjon fel az első társkeresőre, amit talál és csakis azokat húzza jobbra, balra, fel, le vagy ahova kell, akik több száz kilométer távolságból jöttek Magyarországra. Mint írtam, rengeteg buktatót is rejt magában az, ha egy eltérő kultúrából érkező személlyel randizunk. Egyesek nyitottak lesznek az ilyen jellegű ismerkedésre, mások pedig teljesen elzárkóznak majd tőle - mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy vágyik-e/képes-e ilyen irányba is új kapcsolatokat kiépíteni. Az viszont biztos, hogy ha valaki nyitott arra, hogy külföldiekkel is ismerkedjen, akkor ezzel is új perspektívákat nyer, ráadásul talán még a kicsit ellaposodott randizási szokásokat is felrázza majd egy ilyen új élmény.

Nyitókép: Shutterstock

Mennyire vonz vagy taszít, hogy külföldi nővel/férfival kezdj párkapcsolatot?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.