online társkeresés Tinder kibeszélő társkeresés
Soha nem volt ilyen könnyű potenciális randipartnert találni, mint amióta megjelent a Tinder a társkeresés egén. Ám annak ellenére, hogy viszonylag könnyű használni, sokan a kezdeti sikertelenség miatt elriadnak tőle.

Egy frissen felregisztrált felhasználó könnyen elbizonytalanodhat, ha nem kap bizonyos időn belül elég "match-et" (azaz kölcsönös tetszésnyilvánítást) az alkalmazáson belül. Ezt kudarcként éli meg. És hát ki vágyna arra, hogy egy rakás szerencsétlenségnek érezze magát? Ezért inkább gyorsan törli is magát a társkeresőről. Nem mintha ezzel növelné az esélyét az Igazi megtalálására, de legalább nem kell szembesülnie a saját sikertelenségével.

De mielőtt pánikolva összezuhansz az alacsony találati arányodtól, fontos tisztázni, hogy mit is jelent a sikeresség és a sikertelenség a Tinderen. Ezt kutatva vizsgálták meg tudósok a felhasználók "jobbra húzási" szokásait. És ez azért jó neked, mert ha tisztába kerülsz ezekkel, jelentősen növelheted a saját esélyeidet egy jó kis "matchelésre".

Forrás: Shutterstock

Mikor érdemes húzogatni a Tindert?

Hát akkor, amikor a legtöbben vannak rajta! Ha "rossz" időpontban használod az alkalmazást, akkor az pont olyan, mintha egy olyan szórakozóhelyre lépnél be, ahol alig lézeng valaki. A nagy számok törvénye alapján kicsi az esélye, hogy pont köztük lesz az, akit keresel. Ezért fontos megérteni, hogy a nap melyik részén a legvalószínűbb, hogy megkapjuk a match-eket.

A kutatók eredményei azt mutatták, hogy hétközben munka és iskola előtt, illetve este 6 után, hétvégén pedig este kilenc körül sokkal több a "match", mint a nap több részén. Ez amúgy logikus is, hiszen ha belegondolunk, ezek azok az időpontok, amikor az emberek a legjobban vágynak egy partner jelenlétére.

Az sem mindegy, hogy férfiról vagy nőről van szó!

Ez megint pont ugyanúgy működik, mint a való életben:

  • A pasik fű-fa-virágnál bepróbálkoznak - előbb-utóbb csak bejönnek valamelyiknek.
  • Míg a nők inkább kivárják, hogy valaki igazán megtetsszen nekik.

És most nézzük ugyanezt a számok tükrében:

  • A férfiak a rengeteg like-olásuk kevesebb, mint 1%-ától kapnak viszonzott tetszésnyilvánítást.
  • Míg a nők 10,5%-os visszaigazolási arányt érnek el az általuk kedvelt profiloktól.

(De ne feledjük: ez darabra ugyanannyi match-et jelent mindkét nem esetében, csak az arányok eltérőek!)

Forrás: Shutterstock

Ezek alapján megállapító, hogy a srácoknak sokkal nagyobb kihívást jelentenek a match szerzések, de az is felvetődött, hogy más ismerkedési stratégiákat használnak a nemek. Három kijelentés alapján mérték ezt a kérdést:

  1. Csak olyat jelölök vissza, aki nekem tetszik - Tízből kilenc nő egyetértett ezzel a kijelentéssel, míg a férfiak közül csak 72%. Ezek szerint a maradék 28% olyat is jobbra húz, aki nem is tetszik neki. (Ebből lesznek a nagy pofára esések - a szerk.)
  2. Könnyedén jelölök be profilokat - Ez nagyjából az előző állítás fordítottja, és stimmelnek is az arányszámok: a férfiak 35 százaléka nem sokat teketóriázik, hogy jobbra húzzon valakit, míg a nőknél ez a szám majdnem nulla volt. Vagyis szinte az összes nő jól megfontolja az ismerkedésnek ezt a nagyon kezdeti lépését is. (Talán túlságosan is? - a szerk.)
  3. Ahhoz képest alakítom a stratégiámat, hogy aznap hány match-et kapok - A nők 4 százaléka gondolta így, míg a férfiak közül háromszor annyian.

Most hogy már tudod, hogy a nap melyik időszakában érdemes próbálkozni, és hogy az ellenkező nem milyen stratégia szerint válogat, már csak néhány apróságot kell tenned, hogy tényleg maximalizáld az esélyeid:

  • Rakj fel minél több képet!

Ahogy nő a képeid száma, úgy az esélyeid is egyre jobbak lesznek! A másik fél a képek alapján több figyelmet fog fordítania profilodra, azaz több időt tölt az arcod nézegetésével! És néha nem elég az "első látás" a vonzalom kialakulásához. Szóval, aki időt nyer, matchelést nyer! Sőt, minél több fotót lát rólad, annál könnyebben alakul ki benne egyfajta bizalom.

  • Mesélj magadról!

A bemutatkozás kulcsfontosságú - ez férfiakra fokozottan igaz! Háromból egy profilnál csak kép van, ezért egy szellemes leírással magadról kitűnhetsz a tömegből.

  • Ne vacakolj, írj neki!

A férfiak gyorsabban, a nők gyakrabban írnak. Hölgyeim, ne várjátok mindig a másiktól az első lépést! Uraim, legyetek bátrak, és mutatkozzatok be.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.