Tinderezz okosan - Így növeld a párkeresési esélyeidet!

Soha nem volt ilyen könnyű potenciális randipartnert találni, mint amióta megjelent a Tinder a társkeresés egén. Ám annak ellenére, hogy viszonylag könnyű használni, sokan a kezdeti sikertelenség miatt elriadnak tőle.

Egy frissen felregisztrált felhasználó könnyen elbizonytalanodhat, ha nem kap bizonyos időn belül elég "match-et" (azaz kölcsönös tetszésnyilvánítást) az alkalmazáson belül. Ezt kudarcként éli meg. És hát ki vágyna arra, hogy egy rakás szerencsétlenségnek érezze magát? Ezért inkább gyorsan törli is magát a társkeresőről. Nem mintha ezzel növelné az esélyét az Igazi megtalálására, de legalább nem kell szembesülnie a saját sikertelenségével.

De mielőtt pánikolva összezuhansz az alacsony találati arányodtól, fontos tisztázni, hogy mit is jelent a sikeresség és a sikertelenség a Tinderen. Ezt kutatva vizsgálták meg tudósok a felhasználók "jobbra húzási" szokásait. És ez azért jó neked, mert ha tisztába kerülsz ezekkel, jelentősen növelheted a saját esélyeidet egy jó kis "matchelésre".

Forrás: Shutterstock

Mikor érdemes húzogatni a Tindert?

Hát akkor, amikor a legtöbben vannak rajta! Ha "rossz" időpontban használod az alkalmazást, akkor az pont olyan, mintha egy olyan szórakozóhelyre lépnél be, ahol alig lézeng valaki. A nagy számok törvénye alapján kicsi az esélye, hogy pont köztük lesz az, akit keresel. Ezért fontos megérteni, hogy a nap melyik részén a legvalószínűbb, hogy megkapjuk a match-eket.

A kutatók eredményei azt mutatták, hogy hétközben munka és iskola előtt, illetve este 6 után, hétvégén pedig este kilenc körül sokkal több a "match", mint a nap több részén. Ez amúgy logikus is, hiszen ha belegondolunk, ezek azok az időpontok, amikor az emberek a legjobban vágynak egy partner jelenlétére.  

Az sem mindegy, hogy férfiról vagy nőről van szó!

Ez megint pont ugyanúgy működik, mint a való életben:

  • A pasik fű-fa-virágnál bepróbálkoznak - előbb-utóbb csak bejönnek valamelyiknek.
  • Míg a nők inkább kivárják, hogy valaki igazán megtetsszen nekik.

És most nézzük ugyanezt a számok tükrében:

  • A férfiak a rengeteg like-olásuk kevesebb, mint 1%-ától kapnak viszonzott tetszésnyilvánítást.
  • Míg a nők 10,5%-os visszaigazolási arányt érnek el az általuk kedvelt profiloktól.

(De ne feledjük: ez darabra ugyanannyi match-et jelent mindkét nem esetében, csak az arányok eltérőek!)

Forrás: Shutterstock

Ezek alapján megállapító, hogy a srácoknak sokkal nagyobb kihívást jelentenek a match szerzések, de az is felvetődött, hogy más ismerkedési stratégiákat használnak a nemek. Három kijelentés alapján mérték ezt a kérdést:  

  1. Csak olyat jelölök vissza, aki nekem tetszik - Tízből kilenc nő egyetértett ezzel a kijelentéssel, míg a férfiak közül csak 72%. Ezek szerint a maradék 28% olyat is jobbra húz, aki nem is tetszik neki. (Ebből lesznek a nagy pofára esések - a szerk.)
  2. Könnyedén jelölök be profilokat - Ez nagyjából az előző állítás fordítottja, és stimmelnek is az arányszámok: a férfiak 35 százaléka nem sokat teketóriázik, hogy jobbra húzzon valakit, míg a nőknél ez a szám majdnem nulla volt. Vagyis szinte az összes nő jól megfontolja az ismerkedésnek ezt a nagyon kezdeti lépését is. (Talán túlságosan is? - a szerk.)
  3. Ahhoz képest alakítom a stratégiámat, hogy aznap hány match-et kapok - A nők 4 százaléka gondolta így, míg a férfiak közül háromszor annyian.

Most hogy már tudod, hogy a nap melyik időszakában érdemes próbálkozni, és hogy az ellenkező nem milyen stratégia szerint válogat, már csak néhány apróságot kell tenned, hogy tényleg maximalizáld az esélyeid:

  • Rakj fel minél több képet!

Ahogy nő a képeid száma, úgy az esélyeid is egyre jobbak lesznek! A másik fél a képek alapján több figyelmet fog fordítania profilodra, azaz több időt tölt az arcod nézegetésével! És néha nem elég az "első látás" a vonzalom kialakulásához. Szóval, aki időt nyer, matchelést nyer! Sőt, minél több fotót lát rólad, annál könnyebben alakul ki benne egyfajta bizalom.

  • Mesélj magadról!

A bemutatkozás kulcsfontosságú - ez férfiakra fokozottan igaz! Háromból egy profilnál csak kép van, ezért egy szellemes leírással magadról kitűnhetsz a tömegből.

  • Ne vacakolj, írj neki!

A férfiak gyorsabban, a nők gyakrabban írnak. Hölgyeim, ne várjátok mindig a másiktól az első lépést! Uraim, legyetek bátrak, és mutatkozzatok be.

Nyitókép: Shutterstock