társkeresés kibeszélő férfi párkeresés kezdeményezés ismerkedés férfivélemény
Mostanában rendszeresen járok ismerkedős rendezvényekre, és nem egyszer előfordult, hogy úgy éreztem, kölcsönös a szimpátia, adtam jeleket is rendesen, a kiszemeltem mégsem kezdeményezett. Egy esti forraltborozás alkalmával aztán jól kikérdeztem a férfiismerőseimet, vajon mi állhat a mögött, ha egy pasi nem kezdeményez?

Persze erre is igaz, mint mindenre, hogy nincs egyetemes szabály, és ezer oka lehet annak, hogy egy férfi visszafogottabb. A srácok mégis adtak pár tippet, mi lehet az oka annak, hogy hiába várok a másik közeledésére.

Rosszul értelmeztem a jeleket = nem jövök be neki eléggé

Ezt fájt hallani, de ahogy a pasik, néha mi nők is félreértjük a jeleket. Vannak srácok, akik általában mindenkivel kedvesek, bókolnak, érdeklődnek, de ez az égvilágon nem jelent semmit. Ha egy férfi nagyon rá van kattanva egy nőre, akkor beveti magát és mindent megpróbál, hogy elcsábítsa.

Rettegnek a visszautasítástól

Állítólag egy férfi rengeteg visszautasítást kap, ezért egy idő után kétszer is meggondolja, hogy kihez menjen oda. Az egyik ismerősöm mesélte, hogy a nőket sem egyszerű megfejteni, ő például biztos volt abban, hogy egy lány jeleket ad neki, de amikor szerette volna elhívni randira, kiderült, hogy félreértette. Úgyhogy azóta inkább nem kockáztat és csak akkor kezdeményez, ha egészen biztos a dolgában.

Forrás: Shutterstock

Szeretnek több vasat tartani a tűzben, és akkor kezdeményeznek, ha már választottak

A mai "tinderes" világban egészen megszokott, hogy a férfiak és a nők egyszerre több emberrel is ismerkednek. Így van ez az élő rendezvényeknél is, mindenki ismerkedik mindenkivel, aztán vagy lesz belőle valami, vagy nem. Viszont ebből kifolyólag nem ritka, hogy egy férfi az este folyamán több nő elérhetőségét is elkéri, aztán otthon eldönti, melyiket hívja fel. Ha az A jelölt nem jön be, még mindig ott van a B. Szóval sok esetben egy férfi azért sem kezdeményez, mert még nem döntötte el, hogy kit válasszon vagy épp azért, mert döntött, csak épp nem mellettem.

Ha egy nőre rá van írva, hogy alig várja, hogy leszólítsák, az hervasztó

Régi bölcsesség, hogy ha egy nő görcsösen akar egy férfit, akkor az szinte rá van írva, a férfi pedig menekül, amerre lát. Mint ahogy az is látszik egy nőn, ha mindenáron fel akar szedni valakit. Az ilyen csajokat messzire elkerülik a pasik.

A túl szép nők eleve ki vannak zárva

Az egyik srác ismerősöm rendszeresen jár táncos bulikba, és kiemelte, hogy azt a nőt, aki nagyon jól táncol és jól néz ki, eleve kizárja, mert ott nagyon nagy a visszautasítás esélye. Inkább közepesen csinos lányokra utazik, hozzájuk sokkal komfortosabb odamenni. Erre mondtam én, hogy ezért van az, hogy sok szép lány egyedül van, mert a férfiak nagy része így gondolkozik.

Bár a flörtölésre szükségük van, még nem állnak készen egy kapcsolatra

Talán mindannyian találkoztunk már olyan pasival, akinek nemrég törték össze a szívét. Ő az, akinek szüksége van arra az érzésre, hogy tetszik a nőknek és fel tudná szedni őket, ha akarná, de egyelőre még csak arra képes, hogy nyalogassa a sebeit. Ennél durvább változat az a férfi, aki valójában nem szabad, de szüksége van egy kis női energiára. Bezsebeli a csábos pillantásokat, flörtöl kicsit, aztán megy haza az asszonyhoz.

Forrás: Shutterstock

Arra várnak, hogy a nő kezdeményezzen

Ez már a női válasz arra a kérdésre, hogy miért nem kezdeményeznek a férfiak. A barátnőimmel karöltve azt gondoljuk, hogy a pasik el lettek kényeztetve, ellustultak és sokszor azt várják, hogy a nő tegye meg az első lépést. És mivel a mai nők nem túl szívbajosak, ráadásul baromira türelmetlenek kivárni, hogy egy férfi aktivizálja magát, ezért felvállalják a kezdeményező szerepét.

Mindazonáltal, a férfiismerőseim azt is hozzátették, fontos nekik, hogy feltámadjon bennük a vadászösztön és kicsit harcolni kelljen a nőért.

Lehet, hogy nem vagyok túl trendi ezzel a hozzáállással, de én továbbra is tartom magam ahhoz, hogy a kezdeményezés a férfi dolga. Kívánom a férfiaknak, hogy legyen bátorságuk megtenni az első lépést. A nők nem harapnak, sőt, a legtöbbször ki vannak arra éhezve, hogy egy nekik tetsző férfi végre elkérje a számukat.

Nyitókép: Shutterstock

Leszólítanál egy férfit, ha tetszik neked, akkor is, ha ő szemmel láthatólag nem érdeklődik irántad?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.