fájdalom kibeszélő csalódás gyűlölet szakítás
Utálnunk kellene a volt szerelmeinket, de nem megy. Örökké tartóra font, láthatatlan zsinórral összekötve élünk emlékeikkel. Erre a kötélre tűzi fel az idő vaskos csipesszel az elcsókolt csókokat - de azok már íztelenné váltak a kihűlés jeges hátán.

Ott lógnak még a kéjes sóhajok is, amelyek már nem mozdítják meg belső szerveinket. És a cipőink egymás mellett haladó orrának látványa is ott lengedezik. Összeköt minket a nyirkosság egymás tenyeréről, az első kézfogás emléke, amely idegen bőrérzet lett, miután összecsomagolta a holmiját. A kikönyörgött falatok a másik tányérjáról hajnali vacsorákon, amelyből már csak a tányérra száradt mosatlant látod.

Gyűlölnünk kellene a boldog napokat, mikor még könnyű volt a szív. Amikor még energiától duzzadva lüktetett a test, ami most már csupa seb az átélt csalódásoktól. Az ég felé lökött nevetéseket az augusztusi csillaghullásban, amiből most már csak a fullasztóan fülledt levegőt kapkodja a tüdőd. A kacér pillantásokat szemedből, amelyekből idővel a düh villámait szórta becsapott lelked. Az első illatmorzsát a másik bőréről, a férfi tesztoszteron kipárolgását...

Emlékszel még, hogy vonzott az, ami mostanra idegen szaggá vált?

Utálattal kellene gondolni az éjszakai ölelésekre, hidegrázó emlékképpé kellene válnia az összes érintésnek. De a múlt darabkái mégsem tudnak átmenni a metamorfózison, mert tudod: abban az ölelésben volt benne a világ. Ott és abban a pillanatban megélted a boldogság teljességét.
Nem tudod gyűlölni a volt szerelmeidet. Hiszen részeiddé lettek. A múltad egy-egy darabjává, és pontosan tudod, melyik hol ejtett sebet rajtad. Ám azt is tudod, hogy te hol sebezted meg őket.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/www.peopleimages.com/Yuri Arcurs

Hiszen minden kapcsolat egy párbaj - és a párbajok végén valaki mindig ott marad a harcmezőn. Valaki mindig fűbe harap - hiszen holtomiglan-holtodiglan már nem szeretünk. Divatjamúlt utópia - de mi, míg lélegzetet veszünk, reménykedünk abban, hogy talán létezik.

Álarcot hordtunk, de amint felfedtük igazi valónkat, a volt kedvesek egytől egyig sarkon fordultak. Talán csak egy rólunk felépített képet szerettek... De már nincs vádaskodás, csak utólagos, józan megértés van helyette. Én is tudom, ők is tudják: a megfelelni vágyás csikorgó szekerére magunk ültünk fel, mert féltünk attól, ami végül be is következett... Hiszen mikor végre felfedtük magunkat, és messzire dobtuk a csillogó álarcot, véget is értek a boldog napok.

Emlékeinket, volt szerelmeinket nem gyűlöljük. Jól zárható ládába rakjuk, eltesszük, és csak ritkán beszélünk róluk. Ám olykor, magányos pillanatainkban, elővesszük, felpattintjuk a doboz tetejét. Végiglapozzuk a fejezeteket, könnyet ejtünk a megőrzött képekre, elcsitítjuk a megmaradt sértettséget, majd visszazárjuk őket. És a hátunkra vesszük a lelkünk féltve őrzött ládikájába pakolt, egykor édes szerelmeket, és visszük tovább... amíg csak élünk. Mert gyűlölni nem lehet azokat, akiket egyszer, valaha, igazán szerettél.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.