A férfiak tényleg egy tökéletes, bólogató háziasszonyra vágynak?

film ajánló filmajánló Nincs baj, drágám
Mindig is hajlamos voltam arra, hogy a tökéletességre törekedjek, mert azt hittem, akkor leszek majd mások által szerethető. Ugyanakkor rá kellett, hogy jöjjek, sajnos távol állok a tökéletes feleség alapanyagtól, mert nem szeretek főzni és takarítani, én inkább az az önmegvalósító típus vagyok. De vajon mennyi esélyem van így a mai férfiaknál?

A nővérem felvetette a hétvégén, hogy menjünk el moziba és gyorsan kiválasztottuk a „Nincs baj, drágám" című filmet. Fogalmam sem volt arról, hogy miről szól, teljesen gyanútlanul ültem be a moziba és őszintén szólva, kicsit sokkoltak a látottak.

Nem akarok spoilerezni, így csak annyit árulok el, hogy a film azzal kezdődik, hogy egy „tökéletes" világot mutat be. Egy elszigetelt helyen él együtt néhány fiatal pár, ahol a férfiak egy titkos projekten dolgoznak, a nők pedig támogatják őket ebben.

Mindössze annyi a dolguk, hogy reggelit készítenek a férjeiknek, kikísérik őket az autóhoz, integetnek, majd takarítanak, shoppingolnak, strandolnak, és megfőzik a többfogásos vacsorát. Amikor a férfiak belépnek az ajtón, kisestélyiben várják őket egy itallal a kezükben, és a konyhaasztalon szeretkeznek velük.

Közben persze mindenki tökéletesen néz ki, mosolyog, és nagyon boldog.

Nagyon életszerű, igaz? Nyilván a filmben bonyolódnak majd az események, viszont azért már itt felmerül az ember lányában a kérdés:

Ez csak egy film, vagy a férfiak tényleg erre vágynak?

Forrás: Shutterstock

A nővérem szerint határozottan igen, én pedig szeretném azt hinni, hogy nem. Nekem például volt olyan párom, aki kifejezetten arra kért, hogy ne főzzek, inkább töltsük együtt azt az időt és takarítónője is volt, így nagyon a takarítással sem kellett bajlódnom.

Ugyanakkor nyilván olyan férfival is volt dolgom, aki elvárta, hogy meleg vacsora legyen az asztalon és a tisztaságra is nagyon kényes volt. Tulajdonképpen az anyám is így él, megcsinálja az apám reggelijét, minden nap külön menüt főz, közben pedig egyfolytában azt ismételgeti, mennyire gyűlöli, hogy az ideje nagy részét a konyhában tölti. A nővérem szerint valójában minden férfi arra vágyik, hogy legyen egy tökéletesen kinéző felesége, aki mos, főz, takarít, csak hát pórul jártak, mert a mai nők lázadnak ez ellen, már nem hajlandóak beleállni ebbe a klasszikus szerepbe. Mi már inkább önmegvalósítunk, sokat dolgozunk, meg akarjuk váltani a világot, nem a konyhában akarjuk tölteni az időnket. Ugyanakkor rajtunk van ez a társadalmi nyomás, ez a megfelelési kényszer, ami sokszor frusztrációt okoz bennünk.

Én még naiv vagyok, és igenis szeretnék hinni abban, hogy vannak olyan férfiak, akik azt életre szóló társukat keresik egy nőben és nem egy tökéletes háziasszonyra vágynak. Nem az a fontos, mit főz, hanem, hogy milyen gondolatok vannak a fejében és mennyire érti meg a férfi lelkét. Ennek ellentmond az a srác, aki egy ismerkedős rendezvényen azt mondta nekem, hogy a férfiak egyszerűek és csak szexre, jó kajára, focira és valami célra vágynak, ami előbbre viszi őket az életben. Szerintem azonban ez sem fekete-fehér és nem minden férfi működik ugyanúgy.

Az biztos, hogy én sosem leszek olyan nő, mint aki ebben a filmben mosolyog és őszintén szólva nem is szeretnék ilyen lenni. Viszont bízom abban, hogy van legalább egy olyan férfi, aki ennél többre vágyik. Na, ő lesz az én emberem.

Nyitókép: Shutterstock

Szerinted mire vágynak a férfiak?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.