A férj, aki nem tudja, mit akar

"Mit akar a férfi?" - tette fel a barátnőm rezignáltan a kérdést. Buliba indulós este volt, nem akartam késni, próbáltam poénnal elütni a témát. "Kitakar, betakar, ő sem tudja, mit akar", mondtam a kezébe nyomva a slusszkulcsot, ő azonban lesújtó pillantást vetett rám.

Elmondta, mi a gond, azután már én sem nevettem. Együtt próbáltuk kitalálni, mit akarhat a férfi, aki 15 éve hozzá tartozik - na, meg az összes többi, aki hasonlót csinál.

Merthogy a barátnőm férje nézi a nőket. Mit nézi? Vizslatja. Nem szemtelenül, de észrevehetően - közli Réka. Ez bizonyos fokig tolerálható lenne. Ami fáj neki, hogy egészen más típust néz, mint ő.  

"Ki érti ezt?" - kérdi Réka megbántottan.

  • Szeretett volna tetkót, de a férje kiakadt, mondhatni megtiltotta, mert hülyeség, és normális nőn nincs tetoválás.
  • A Facebookos profilképei is cenzúrázva vannak.
  • Nem vehet fel kivágott ruhát. Persze nem történne komoly retorzió, ha megtenné. De azért sértődés lenne, így empatikus nőként és a családi béke érdekében figyelembe veszi élete párja kívánságát.

Joggal hihetnénk, hogy Réka férje a szolid nőket szereti, de itt jön a csavar. Ugyanis nem az elegáns, komoly nők után fordul meg. Dehogy! Tekintetét a tetovált, kihívóan öltözködő, mély dekoltázsú csajok vonzzák.

"Látom, hogy ott felejti a szemét"- mondja könnyes szemmel. A legjobban az bántja, hogy amúgy közel állna hozzá a kihívóbb stílus. Tényleg, olyan teste van, hogy dögös ruhában bárki utána fordulna. Szívesen lenne olyan, amilyet a férje akar, csakhogy ő nem hagyja. Réka ezt igazságtalannak érzi. "Menjen a fenébe, elválok!" De csak a düh beszél belőle. Elgondolkodva kutatjuk a megoldást.

Ismerek férfit, aki a szolid nőkért van odáig. Nem helyesli a körömlakkot, a festett hajat és egyéb világi dolgokat, de nem is bámul nyálcsorgatva a festett szőke, lakkozott körmű csajok után. Következetes. Ez így tiszta.  

Forrás: Getty Images/Julia Savchenko/Julia Savchenko

Egy másik férfi ismerősöm pedig a kihívó típust szereti. Feleségnek is ilyet választott, 8 centis magassarkúval, mélyen dekoltált felsővel. Büszke rá. Egy közös estén szóba jött hasonló téma, és a srác azt mondta, nem zavarja, ha nézik a feleségét. "Leshetik nyugodtan, velem bújik ágyba" - mondta elégedetten. Ez is tiszta helyzet. Következetes a srác.

De mi van azokkal a férfiakkal, akik otthon visszafogott, szolid nőt követelnek, miközben sóvárogva nézik a szexistennőként öltöző csajokat? Akik átlagos és komoly Facebook képet kérnek a párjuktól, de majd' lepetéznek más nő "bikinibenpucsítvafényképezemmagam" típusú fotói láttán?

Nem ér olyasmi után vágyódni, amit meg tudna adni a szerelmed, de épp azért nem teszi, mert te nem engeded neki! Nem ér kétfélét akarni egyszerre, hogy aztán idővel, az otthoni szürkeségre hivatkozva netán szeretőnek válaszd a másik típust!  

"Döntse el, mit akar!" - jutott elhatározásra Réka. "Ha akarja, tudok dögös lenni! Szolidat akar? Szolid leszek. De akkor ne sóvárogjon azután, amit nekem nem enged! Egy nő sem játssza azt a pasijával, hogy bár látványosan rajong a kigyúrt férfiakért, a saját párjának megtiltja az edzőterembe járást!"

Abban maradtunk, hogy meg fogják beszélni. Megtörölte a szemét, majd megkönnyebbülten nyúlt a slusszkulcs után.

Nyitókép: iStockphoto