szerelem kibeszélő bizonyíték tettek
Azt mondják: a szavaknak súlya van. De ez tényleg így van? Szerintem egyre kevésbé.

Modernizálódunk. Ami tök jó, csak éppen lassan elfelejtjük, hogy nemcsak az számít, mit adsz, hanem, hogy ki adja, és mekkora munka van mögötte. Na, éppen ezért lesz egyre kisebb a súlya a szavaknak.

Egy átlag felnőtt az elmúlt 5 évben valószínűleg több százezerszer hallott ilyen, és ehhez hasonló kijelentéseket:

Rosszabb esetben erre még ráteszel egy lapáttal, és hagyod a picsába a közvetlen kommunikációt: csak lepötyögöd Facebookon.

Aztán marad a kérdés, hogy van-e ennek így értelme?

Mert szerintem éppen annyi, mint a megosztott idézeteknek, amiket elolvasol, aztán éled tovább az életed. Éppen mintha nem fityegne ott az üzenőfaladon, az 1549 ismerősöd szeme láttára - akik közül maximum 30-cal találkoztál már szemtől szembe.

Nem azt mondom, hogy ezek a kijelentések feleslegesek. Sőt! Nincs szebb egy spontán, szívből jövő, visszafoghatatlan "szeretlek"-nél, ami kicsúszik a szánkon. De ne hidd azt, hogy ez felmentés a munka alól! Mert ha mögöttes tartalom nélkül csak dobálózol a szavakkal, akkor azok üresek maradnak. Akkor jön majd napi két tucat "szeretlek", de elmarad a figyelmesség, az érzékiség és az összebújás.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/JoseASReyes/Joseasreyes

Akkor majd a kétszáz "legjobb barátod" közül 199 képtelen lesz személyesen felköszönteni. A "jól nézel ki" mögül eltűnik a szemekből a ragyogás. És mindenki egyformán értéktelen "jó ember" lesz...

  • Hiszen ha érdekel, hogy van a barátod, miért nem hívod fel, hogy halld a hangját?
  • Vagy miért nem látogatod meg?
  • Ha szeretsz, miért nem személyesen, egy öleléseddel mutatod ki?
  • Ha tényleg mondani akarsz valamit, aminek értéke is van, miért nem cselekszel?

Előbb vagy utóbb úgyis szembesülnöd kell azzal, hogy az idő az igazi mérték! Amikor pedig eljön ez a pillanat, akkor a dolgok mögött képes leszel végre észrevenni a befektetett időt és energiát, és akkor tudod majd igazán értékelni, amit kapsz. Attól a naptól fogva nem lesz szükség egyszerű kijelentésekre, súlytalan szavakra! De addig még sokat kell tenni.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.