Férfivélemény: „Én is vágyom egy komoly kapcsolatra, de semmi kedvem szenvedni az ismerkedéssel”

szerelem kibeszélő párkapcsolat kapcsolat boldogság ismerkedés tartós kapcsolat Randevú
Mit tehet az ember akkor, ha ott van benne az igény egy igazán komoly kapcsolatra, sőt akár a megállapodásra is, de az ismerkedéshez és az ezzel együtt járó nyűgökhöz semmi kedve?

A kérdést akkor szegezték nekem, amikor egy körülbelül másfél éve egyedülállóvá vált barátom kiöntötte a lelkét arról, hogy bár úgy érzi, készen áll egy újabb, komoly kapcsolatra, teljesen elege van már a randizásból és abból a rengeteg körülményeskedésből, ami ezzel jár. Elege volt abból, hogy úgy érzi, fölöslegesen érdeklődik olyan emberek iránt, akik aztán látszólag gondolkodás és előjel nélkül szakítják meg vele a kapcsolatot, egy teljesen természetesen zajló beszélgetés közepén.

Megunta azokat az első randikat, melyekről már az első 10 perc után érezte, hogy "ebből nem lesz semmi", és idegesítette az elpazarolt idő, amikor valakivel 4-5 találka után derült ki, hogy biztosan nincs keresnivalójuk egymás mellett.

Míg sok férfi élvezi a kötöttségek nélküli életet és a kérészéletű kapcsolatokat, addig őt nem vonzották az efféle viszonyok, arra a stabilitásra vágyott, amit egy komoly kapcsolat adhat.

Az álláspontját szerintem elég sokan osztják, hiszen könnyen kedvét szegik az embernek a kellemetlenül elsülő első randik, vagy a néhány találka után zsákutcába futó bimbódzó kapcsolatok, a ghostolásról és az egyéb online ismerkedéshez köthető kellemetlenségekről nem is beszélve. Ezt csak tovább nehezíti, hogy ahelyett, hogy tényleg kiélveznénk az ismerkedés pozitív oldalait, csak siettetni akarjuk a dolgokat. Egy tartós kapcsolat stabilitásához és ha úgy tetszik, kényelméhez elég könnyű hozzászokni, ha pedig kizökkenünk ebből az állapotból, akkor nem egyszerű ismét játékba szállni és új embereket megismerni.

Forrás: Shutterstock

A tartalmas kapcsolatok kiépítéséhez viszont első lépésként két dolog szükséges: idő és érdeklődés a másik iránt.

Ezek olyan dolgok, melyeket nem lehet csak úgy félresöpörni, hogy felgyorsuljon a folyamat, hiszen annak szinte biztos kudarc lesz a vége.

Még, ha komoly kapcsolatra vágyunk is, gondoljunk csak bele, mennyire furcsán veszi ki magát, ha valaki azzal a konkrét kijelentéssel áll elénk, hogy ő a következő férjét/feleségét keresi, és ha te nem ez leszel, akkor inkább ne is raboljátok egymás idejét. Őszinte és lényegre törő koncepció, de még ha közösek is a céljaitok, ez akkor is riasztóan hat, hiszen azt a benyomást kelti, hogy aki így akar ismerkedni, az legalább kapcsolatfüggő és kétségbeesett, de talán még egy kicsit az esze is elment.

Két kellemetlen randizós sztori között aztán rá kellett jönnünk arra, hogy az ideális kapcsolat nem fog senkinek se csak úgy az ölébe pottyanni. A kérdés, miszerint mit tehet az, aki egy komoly kapcsolatra vágyik, de nincs ingerenciája az ismerkedéshez céltalan, hiszen nincs rövidebb út.

Nem úszhatjuk meg a pofára eséseket, a kellemetlen randikat és a csalódásokat, egyszerűen csak remélhetjük, hogy idővel elénk sodor valaki olyat az élet, akivel aztán nevetve visszanézhetünk azokra a szerencsétlenkedésekre, melyek előtte jellemezték a szerelmi életünket.

Az a kilátástalanság, amivel rosszabb napjainkon az ismerkedésre tekintünk, egy teljesen normális érzés, ami bár kellemetlen, de a romantika velejárója. Talán triviálisnak hangzó „coelhoi" életigazságnak tűnnek az ilyen kijelentések, de időről-időre szükségünk van ezekre az emlékeztetőkre, hogy tudjuk, nem céltalan szélmalomharc az ismerkedés, egyszerűen csak rögös út, ami némelyeknek hosszabbra sikerül.

Nyitókép: Shutterstock

Érezted már úgy, hogy inkább maradsz egyedül, minthogy még egy randira elmenj?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.