kábítószer függőség kibeszélő szerelem drog
Két embert ismertem: Őt és őt. Egyikük a legféltettebb kincsem volt, másikuk pedig egy jellemtelen, galád alak, aki darabokra szakította a lelkemet.

"Soha nem foglak bántani" - mondta olyan szeretettel a szemében, hogy tudtam: a világ legbiztonságosabb helye - a szíve - most az enyém. Nem kellett más, csakis Ő, Ő, Ő... Aki magához húzott a hóesésben, és kapucnijába bújtatta a fejemet, hogy ne áztassák el az arcomat a hatalmas hópelyhek. Aki attól félt, hogy ha odaadja a szívét, én összetöröm majd. Aki könnyáztatta arccal vett búcsút minden alkalommal, mikor el kellett válunk.

Ez az ember akkor tényleg az életét adta volna értem...

A rengeteg csalódástól megsebzett lelkem azonban már rettegett újra bízni, hinni és megnyílni egy idegennek. Féltem, sőt, halálosan be voltam pánikolva, hogy ha megelőlegezem a bizalmat, akkor megint átgyalogolhatnak rajtam. Mégsem veszítettem el a hitemet: a kezébe adtam magam, bíztam és reméltem. Aztán átgyalogoltak rajtam. Megint...

Ő ugyanis teljesen kifordult magából, én pedig lassan ráébredtem, hogy hiába hittem el minden szavát, neki csak egyetlen igazi szerelme van: a drog. Nem tudhatom, ki is ő valójában, mert a kábszeres, másik énje egy ösztönből cselekvő vadállat.

Így pedig két embert láttam egy testben: Az egyik énje a világ összes szeretetét nekem adná, a másik pedig arra is üres tekintettel reagálna, ha holnap meghalnék. És hiába segített még tegnap egy idős néninek, ma már csak a szer tombol benne, falja az egykor szeretetreméltó énjét, és csorbítja a jellemét. Kiégett. Nem bírja ezt az életet, de tudja, hogy a leszokás egy életre szóló, vérfagyasztó küzdelem - és amúgy is mi értelme lenne, ha józanul már képtelen a boldogságra? Inkább marad a bódító, gondtalan mámorban...

Egy ideig próbáltam rivalizálni a narkóval. Bíztam benne, hogy a szerelmem elég lesz, hogy csókjaimmal életet lehelek majd belé, ölelésemmel pedig hitet adok, hogy még van esélye egy boldog(abb) jövőre. Meg akartam menteni az életét. A felesége akartam lenni, megajándékozni egy kisgyerekkel.

De egy drog elleni csatában légy bármilyen csinos, okos és gondoskodó, a fejedet veszted. Mert ő a kábítószerrel kötött házasságot, méghozzá egy életre.

Forrás: Shutterstock

Emlékszem, leutaztam hozzá, hogy együtt töltsünk egy napsütéses, tavaszi szombatot. Előző nap még érződött a vágyakozás a vidám hangján: hogy vattacukrot együnk, felüljünk egy körhintára, és etessük a kacsákat, csókolózzunk egy fa tövében, és kézen fogva sétáljunk. Előző nap még szeretett, és egy igazi randira készült...

Aztán jött a másnap, odautaztam, de ő nem volt ott, nem várt rám. A telefonját kikapcsolta, és a családtagjai sem tudtak róla semmit, nem aludt otthon. Míg vártam - és mélyen, legbelül az utolsó pillanatig reménykedtem benne, hogy egyszer csak megjelenik, és a karjaiba kap -, megijesztett a helyzetem szürrealitása.

Csodálatos idő volt, kiszűrődött a majálisi forgatag vidám zaja, de én csak megsemmisülve ültem ott, porig alázva. Lelkem széthulló darabjaival felszálltam a vonatra, és napokig sírtam. Sosem magyarázta meg, mi történt, sosem kért bocsánatot.

És hogy melyik énje az igazi, a fénylő vagy a sötét? Az, amelyiket éppen táplálja. 13 évesen, amikor beszippantotta ez a világ, még egy ártatlan, értékekkel teli gyermek volt, megannyi lehetőséggel. Csessze meg a drog, hogy tönkretette a múltját és a jövőjét! És csessze meg ő maga is, hogy nem vette fel a harcot értünk, és a könnyebbik utat választotta közös életünk helyett...

Nagy Alexa


Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.