párkapcsolat megcsalás drogfüggő Forgács Léna szakítás
Megcsalt! Nem a vele egy irodában dolgozó, szolidan öltözködő, kedves, mosolygós ügyintéző lánnyal. Nem is az egyik jóakaró barátnőmmel, aki csak a két lábon járó bankjegyet látja a férfiban...

Másképp is félre lehet ám lépni, és erre az esetre nincs semmilyen női praktika vagy jó tanács a nagymamától, ami segíthet. Olyan módon volt hűtlen, ami ellen nincs esélyem. Mert hiába szakított vele miattam, és választott engem, újra és újra felbukkan az életünkben, és beszélünk róla.

Én rendszerint megfenyegetem, hogy elhagyom, ha visszatér hozzá, ő pedig azzal védekezik, hogy nem érthetem meg, mivel nem tudom, min megy keresztül. Ha mindkettőnket megkaphat, akkor minden megváltozik. Nyugalmat érez belül. Minden feladatot és problémát képes megoldani, gondtalannak érzi magát.

De amikor döntenie kellett kettőnk között, és eltűnt a másik, akkor engem okolt mindenért. Feszültté, idegessé, sőt, pár hónapra teljesen céltalanná vált a hiánytól. Ezután alkoholhoz nyúlt, ami ellazította valamennyire, de mégsem mulasztott el minden rossz érzést nyomtalanul, ez pedig csak tovább fokozta az agresszióját és a lobbanékonyságát.

Három évig volt folyamatosan a rabja. A naivabbak semmit nem vesznek észre ilyenkor, csak azt, hogy a párjuk időnként feszültebb látszólag indokolatlanul, és hogy minden szarért a másikat teszi felelőssé. Illetve az még egy intő jel, ha hirtelen fogyni kezd a pénz a családi kasszából... És mit tehet a gyenge, vele együtt élő? Megalázkodik, és próbál a párjának megfelelően viselkedni. Igyekszik megteremteni otthon a nyugalom és csend szigetét - hiszen biztos csak a stresszes munkahely miatt ilyen, túl van terhelve szerencsétlen.

Forrás: Shutterstock

Már két éve, hogy véget ért ez a cirkusz, de a régi barátokat csak felügyelettel látogathatja, ugyanis ők még a mai napig is szorgalmazzák az újabb és újabb randevúkat. Próbálom új barátoknak bemutatni a párom, és sok helyre elvinni, hátha szerez új ismeretségeket magának. De mint kiderült, az új arcok között is akad egy-két ember, akik szintén tévelyegnek...

Azt kell gondolnom, hogy Ő már mindenhol ott van. Családokat, embereket tesz tönkre. Elhiteti velük, hogy mellette könnyebb lesz az életük. Te pedig nézed, és nem tehetsz semmit. Fenyegetheted, javasolhatsz szakembert, vagy összepakolhatsz és otthagyhatod. De azzal csak még jobban a másik karjaiba lököd, és ha baja esik, magadat fogod hibáztatni.

Hiába felnőtt férfi, mégis van, ami összeköt vele - a közös múlt, vagy esetleg egy gyermek -, ezért a felelősségérzetedet nem tudod csak úgy kiirtani magadból. Mert mi lett volna, ha nem hagyom ott, és kitartok mellette? Akkor lehet, erősebb lett volna, és egy örökre szóló nemet tudott volna mondani neki?

A legrosszabb, hogy bármi is lesz, bárhogy is fog történni, én sajnos ezek után csak egy drogost látok benne, és minden olyan emberben, aki a Fehér Por megszállottja.

Forgács Léna

Szerelem egy drogfüggővel, akit nem lehetett megmenteni. http://www.she.hu/herself/20180508-szerelem-egy-drogfuggovel-akit-nem-lehetett-megmenteni-nagy-alexa.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.