magazin kibeszélő párkapcsolat alfahím szigma férfi
Csak pár éve jelent meg a köztudatban a szigmaférfi-jelenség, mellyel végre azok is képesek voltak azonosulni, akik úgy érezték, valahogy egyik dominancia-hierarchiai típus leírása sem illik rájuk.

Az elmúlt néhány évtizedben a felgyorsult információáramlásnak köszönhetően egyre népszerűbbé váltak a különféle önfejlesztő technikák. Ma már szinte mindenki hozzájuthat olyan audiovizuális és szöveges tartalmakhoz, melyekből megtanulhatja, hogyan legyen önmaga legjobb verziója.

Többek között ennek is köszönhető a férfiak körében létrejött „alfamánia": mindenki a társadalmi hierarchia csúcsán akar állni, világrengető karrierről, fullos nőről, fizetésről, autóról, otthonról álmodik, és szentül hiszi, hogy amennyiben ezekkel nem rendelkezik, élete vajmi keveset ér.

Nem akarok elkeseríteni senkit, de nem mindenki alkalmas az alfaszerepre, és ez így van rendjén, hiszen a természetben is csak azok az egyedek kerülhetnek ki győztesen a hatalmi harcokból, amelyekben megvan minden szükséges tulajdonság a vezetői pozícióhoz. Ám attól még, hogy valaki nem alfa, lehet vele egyenrangú státuszban, és ehhez még a bosszantó társadalmi játszmákkal sem kell bajlódnia.

Kik a szigmaférfiak?

Képességeik és vonzerejük alapján simán lehetnének alfák is, ám ők szándékosan hanyagolják a szociális ranglétra bonyodalmait. Általában nem törekszenek vezetői babérokra, a saját útjukat járják, míg az alfák életének szerves része az emberek irányítása, többek között ez élteti őket, ettől érzik erősnek magukat.

Forrás: Shutterstock

A szigmákat sokszor titulálják magányos farkasnak, ám ez nem jelenti azt, hogy elveszettek és szerencsétlenek lennének, épp ellenkezőleg. Számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, melyek alkalmasint akár életrevalóbbá is tehetik őket az alfáknál. A teljesség igénye nélkül ezek a szigmák legtipikusabb jellemzői:

  • nincs szükségük állandó megerősítésre a környezetüktől, minden téren rendkívül önállóak
  • inkább introvertáltak, mint extrovertáltak, szeretnek egyedül lenni
  • kis társasági körrel rendelkeznek, de azt igaz barátok alkotják
  • nem követik a társadalmi szabályokat
  • szeretik a veszélyes helyzeteket, gyakran űznek extrém sportokat, esetleg a hivatásuk is ilyen jellegű
  • vezetői szerepben nem szállnak el maguktól, emberiek maradnak
  • általában csendesek, gyakran elmélkednek hosszasan
  • sokan titokzatosnak bélyegzik őket
  • erős öntudattal, testtudattal, önkontrollal rendelkeznek
  • könnyen alkalmazkodnak a változásokhoz

Szigmák párkapcsolatban

Mivel karizmatikusak, akárcsak az alfák, a nők általában imádják a szigmákat, ám az ő szívüket csak a különleges, önálló és magabiztos hölgyek nyerhetik el. Természetesen a szigmák életébe is beleférnek a futó kalandok, ám komoly kapcsolatba csak olyasvalakivel kezdenek, aki hajlandó elfogadni egyedi életstílusukat, tiszteli a privát szférájukat, nem lóg rajtuk állandóan, hanem el tudja foglalni magát, van saját élete, és ugyanolyan motivált, ambiciózus, mint ők.

A családalapítás kényes kérdés a szigmák számára, hiszen nem követik a tradicionális mintákat, ráadásul viszonylag sok egyedüllétre van szükségük ahhoz, hogy komfortosan érezzék magukat, ami gyerekek mellett csak ritkán kivitelezhető. Azonban, ha megteremtik az egyensúlyt a család és az énidő között, harmonikusan funkcionálhatnak az apaszerepben, sőt, egyedi világnézetüknek köszönhetően könnyen megtalálhatják a közös hangot a gyerkőcökkel.

Mit gondolsz, melyik típus vonzóbb a nők számára?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.