szerelem férfi megváltozni párkapcsolat megváltoztatni Ferencz Gabriella alapszabály
Azt kapod, amit látsz. Hiába képzeled el, milyen lehetne a férfi sok "munkával", mert nem fog változni, ne is reméld! Te viszont igen. Lassan belefáradsz, szomorú és csalódott leszel, mert azt hitted, sikerül megváltoztatni.

Pedig ő nem ígért semmit, te gondoltad, hogy idővel olyan lesz, amilyennek szeretnéd: mogorva helyett kedves, figyelmetlen helyett odaadó. Hogy csak szeretned kell, megmutatnod, hogyan okozhat örömet neked, és a szorgalmas diák majd megtanulja a tananyagot.

Csakhogy a párod nem önként ült be az iskolapadba, nem volt benne tudásvágy, így pedig semmi értelme az egésznek. A férfi nem egy vállfán lógó ruha, ami alapvetően megfelel, de egy másik színben, esetleg kisebb változtatásokkal még jobban tetszene. Amit most látsz, azt kapod húsz év múlva is.

Ha közben mégis változik egy kicsit, nem a kedvedért teszi, és nem is az elvárások miatt. Döntsd el tehát, hogy kell-e neked így is, mert átalakítani, a jó tulajdonságait kibővíteni vagy a rosszakból elvenni nem lehet! Ne próbálkozz vele, és ne reméld, hogy megéri! Miért hiszed egyáltalán, hogy akkora hatással lehetsz rá, hogy a kedvedért elhagyja a kedvenc hobbiját, és egy olyanra szokik rá, ami sokkal veszélytelenebb, nyugisabb, pihentetőbb? Csak azért, mert te ezt szeretnéd?

Gondolj bele, hogy a neveltetésének, tulajdonságainak, szokásainak harminc év előnye van veled szemben! Ezek olyan mélyen beleivódtak, annyira a mindennapjai szerves részévé váltak, hogy nincs az a hosszú comb, csodás dekoltázs vagy kedvesség, mely hatástalanítja őket. Még akkor sem, ha ideig-óráig észlelhető valami apró változás, mert hosszú távon úgyis az eredeti férfit kapod vissza. Amivel nincs is semmi baj, csak nem biztos, hogy számodra ő a megfelelő.

Forrás: Shutterstock

Ha miután megpillantod, rögtön egy lista jelenik meg a fejedben azokról a dolgokról, amiken egy "picit" dolgozni vagy éppen változtatni kellene, akkor ne is lépj oda hozzá! Ha az első beszélgetések alatt arra gondolsz, hogy helyes, kedves, de néhány dologra még fel kellene hívnod a figyelmét, mert akkor tökéletes lenne, inkább hagyd az egészet.

Ne reméld, hogy változni fog, és ne sorold a hibáit, mert amiket kifogásolsz vagy hiányolsz, az neki fontos lehet! Hadd maradjon meg abban a hitében, hogy úgy jó, ahogy van - és majd megtalálja azt a lányt, akinek valóban az is. Igaz, hogy nem te leszel az, de hidd el, mindkettőtöknek így a legjobb!

Nem illetek össze, csupán ennyiről van szó. Ha ezt rögtön az elején felismered, keserves hónapokat, éveket spórolsz meg. Boldogságban élheted le őket egy másik férfi mellett, vagy abban a tudatban, hogy a nagy Őt bármelyik pillanatban meglelheted. Addig keresgélj, míg megtalálod azt a férfit, akinek a tekintete elbűvöl, a hangja kellemes a fülednek, és a humora pont olyan, amit szeretsz. Akkor értél el a célig, amikor nem hiányt érzel, hanem gazdagságot, hálát, hogy megismerhetted - és csókra vágysz ahelyett, hogy az állandó személyiségfejlesztő trénere lennél!

Szerinted meg lehet változtatni valakit?

Akkor is szeretni fogod, ha nem tudod megváltoztatni?http://www.she.hu/herself/20180207-ot-szereted-vagy-azt-akinek-kepzeled-horvath-bianka.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László""

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.