szerelem kibeszélő csalódás magazin párkapcsolat novella
Hosszú hónapok után egy pendrive ürügyén találkoztunk újra. Álltunk egymás előtt és a benned lezajló érzelmi pálfordulást én is éreztem minden rezdülésedből. Kár, hogy eme szándékod hamar el is illant.

Még szeptemberben mondtuk azt, hogy bölcsebb elengedni egymást. Én hiába szerettelek, nem tehettem semmi mást, csak engedtem az akaratodnak, ahogy korábban minden alkalommal tettem. Mindig tehetetlen marad az a fél, akivel szakítanak. Próbáltalak elfelejteni és mámoros bulikban kiadni a bennem lévő feszültséget, stresszt és negatív gondolatokat, mégis minden alkalommal tudtam: olyan senki sem lehet, mint te.

Rád vágytam akkor is, amikor üzentél a pendrive miatt. Tudtam, hogy nem ürügyként használod, hanem csak szükséged van rá.

Lelkileg napokig készültem találkozásunk pillanatára és, amikor megláttalak, felépített magabiztosságom semmivé lett és ismét megalkuvó önmagammá lettem.

Először végig mértél, majd makacsságod egy szempillantás alatt alábbhagyott és érzelem tükröződött addig eltökélt tekinteteden.

Egy padon ülve nyilatkozott meg az az őszintének ható oldalad, amit sosem láthattam a két közös évünkben. Nem találtad a szavakat, majd kibökted: álmodban sem gondoltad volna, hogy találkozásunk így fog rád hatni. A végleges lezárás gondolatával indultál el otthonról, majd – elmondásod szerint – engem megpillantva rájöttél: vissza akarsz szerezni. Alig tudtam vissza fogni az érzéseimet, olyan boldogság lett úrrá rajtam, mégis miattad nem adhattam át magam az érzéseimnek. Csókok között úgy indultunk haza mindketten, hogy egy új esély ajtaját nyitottuk ki az imént.

Mégis, ahogy telt az idő, rá kellett jönnöm, hogy mindez csak egy szerep volt, egy drámai csavar az életedben, melyben nem számítottak az én érzéseim. Egy filmbéli jelenetként ható fordulat, melynek játékossága rabul ejtett téged.

Forrás: Shutterstock

Mások előtt büszkének hatott minden gesztusod, mosolyod és felém irányuló pillantásod, de a négy fal között megmutattad valódi szándékod: eszed ágában sem volt ebbe a szükségesnél több energiát belefektetni.

Épp úgy, mint az elején, mindvégig számíthattál a támogatásomra, a segítségemre: együtt festettem és vakoltam veled a lakásod falait és ha kérted, akkor vittelek az autómmal bármikor és bárhova. Nem vártam volna sokat, csak némi kedvességet, érzékenységet, bármi erőfeszítést, amelyből tudom: a találkozásunkkor nem üres jelentésű szavak hagyták el a szádat. A legmegalázóbb talán az volt, hogy egykori vad, éhes éned sehogy sem tudtam felébreszteni és sosem volt kedved egyáltalán hozzám érni. Tudom milyenek voltunk, éppen ezért fájt ilyen nagyon.

Így, amikor beleuntam a folyamatos visszautasításba és a játszmázásaidba, felkerestelek először üzenetben, hogy beszéljünk. Ismét jött a dráma. Folytassam, ha belekezdtem, így feltártam az érzéseimet. Nem tudtál ezekkel mit kezdeni.

Annyira vágytam az újrakezdésünkre és annyi mindent megtettem, mégis nulla viszonzással nem tehettem mást, mint elfogadni: te már nem akarsz a régi életünkből semmit.

Elengedtük egymást és az újrakezdést végleg, melynél tényleg hittem, hogy vissza akarsz szerezni, de valójában erre csak én vágytam.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.