szerelem kibeszélő magazin párkapcsolat szív igaz szerelem
Az elején érdemes egyvalamit leszögezni: a szerelem érzését minden ember más hatásfokon, minőségben és különböző értelmezéssel éli meg. Ellenben van a szereleméhes embereknek egy olyan vonulata, akiknél cikázó pillangók hada szinte bizonyosan megjelenik. Valóban jó ez? Egyáltalán mit jelent?

Egy történettel indítom az írásomat, ami sokunk története is lehetne. „A nagy találkozás" pillanatában érezzük, ha a másikkal dolgunk van. Ez a momentum képes végzetesen éket verni mindkét fél elméjében és szívében is. Emlékszünk arra, ahogy először egymás szemébe mélyen belefúrtuk tekintetünket, és kérdés nélkül tudtuk: mi nem barátkozni fogunk. A kedvesemmel is épp így történt. Már két hete ugyanazon a helyen dolgoztunk és gyakorlatilag észre sem vettük egymást, amikor egyszer csak: bumm. Elkezdődött valami, ami hosszú évek óta kiapadhatatlan.

Emlékszem, hogy a munkanapok várakozása és egyben az újratalálkozás lehetősége kíváncsisággal töltött el, melyet a vágy extra dózissal töltött fel. Vágy a megismerésre, az élményre, a szerelem lehetőségére. Nem görcsösen kerestem az érzést, sőt nem is vágytam kapcsolatra, de ő megjelent és éreztem, ahogy személye és kedvessége megérinti a lelkemet.

Minden olyan alkalommal, amikor beszéltünk vagy akár az első randevúnk előtt, fátyol szárnyú pillangók hada cikázott a gyomromban. Az újdonság varázsa és személyének megismerése rózsás és levendulaszínű lepkékkel töltötte meg bensőmet, melyek minden újabb üzenetnél vagy hívásnál tombolni kezdtek. Úgy tűnt, elérhető a közösségi felületen, s mikor mégsem érkezett válasz levelemre, akkor hatalmas és indokolatlan űrt éreztem magamban. Utólag magam sem értem, hogy miért reagáltam így, de vigasztaló, hogy a 19 éves énemhez képest a mai fejem már jóval érettebb és nyitottabb szemlélettel vizsgálódik.

Itt ragadom meg az alkalmat arra, hogy mitől jók vagy rosszak a cikázó lepkéink. Gyomrunk és lelkünk pillangóit az új kapcsolat érzése, impulzusa, annak formálódása váltja ki. Bizsergést és eufóriát épít, és képes a felhők felé repíteni, melyre örömmel gondolunk vissza. Évekkel később, még sokszor visszaidéződik bennem a lepkeraj, s ez az izgalom mindig bizonyosságot ad az érzéseimmel kapcsolatban.

Forrás: Shutterstock

Megnéztem egy videót, ami megértést generált bennem arra, hogy:

Valóban jó, ha én teljes bizonyossággal a szerelmet és boldogságot társítom a cikázó pillangókhoz?

Ez tényleg az a szerelem, ami a végtelenségig kielégítő tud lenni és szabadsággal, önállósággal ruház fel?

Az aspektus éppen azt veti fel, hogy a szerelem keresett megélése nem így lép életünkbe.

A lepkeraj a görcsösség és a függőviszony egy artikulált formája. Nem véletlen, hogy azt mondják, hogy a szerelem az egyik legerősebb drog. „Nem tudok nélküled létezni"- hallhatjuk számtalan romantikus drámában, s nem hiába.

Függeni a másik jelenlététől, véleményétől, létezésétől. „Nélküled semmit sem érek". Oly sok szálló gondolatot lehetne írni, de egyike sem arról árulkodik, hogy az egyén milyen jól tudja életét szuverenitásban élni, ha van párkapcsolata, ha nincs.

Kettős érzések kavarognak bennem: tizenévesen nem éreztem úgy, hogy a pillangók függő viszonyt táplálnának bensőmben, mégis óriási relevanciája van ennek a szerelemmel nem kompatibilis nézetnek. Ha a mai igényeimet nézem, akkor természetesen nem adnám a fejem egy egymástól való függő viszonyba, kapcsolódásba. Helyén kell kezelni a pillangók mibenlétét, mely szerint az egészséges izgalom vagy a tudatmódosítás erejével élnek.

Az ihlető videó záró gondolata, hogy ne olyan férfit, társat keress, akitől pillangók cikáznak a gyomrodban, hanem olyat, aki mellett önmagad lehetsz. Nincs annál kielégítőbb, mint szerepek és játszmák nélkül, önmagunk teljességében megvalósítani magunkat, társunkkal kéz a kézben.

Nyitókép:Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.