szex beszéd kibeszélő első alkalom magazin kapcsolat összecsiszolódás párkereső kommunikáció
Egy kapcsolat sokszor azon áll vagy bukik, hogy mi történik az után, hogy megfektettek.Lehet valaki olyan prűd, hogy még egy fürdőruha katalógus láttán is elpirul - a tényeken ez nem változtat!

A szex az egyik legfontosabb tényező. Nemcsak a reklámok világában, a filmekben vagy a hálószobában, hanem az egész életben.

Hiszen a fajfenntartásról, és annak egyetlen módjáról beszélünk. Ha nagyon szexista lennék, akkor azt mondanám: lényegében erre vezethető vissza minden.

És nem is hazudnék nagyot. Éppen ezért, nagyon nem mindegy, hogy mi zajlik a hálószobában a partnereddel!

Forrás: iStockphoto

Tételezzük fel, hogy egészséges, felnőtt emberekről beszélünk! Helyezzük őket abba a szituációba, amikor Ádámunk fegyvere már éppen csőre van töltve, Évánk pedig izgatottan várná, hogy rárontsanak. Valószínűleg mindkét alanyunkban rengeteg kérdés merül fel:

  • Mikor szabad?
  • Megéri várni?
  • Nem tűnök olcsónak?
  • Megérdemli?
  • Jó lesz majd?

Szóval érted. Rengeteg tényező van, ami megnehezíti egy kapcsolat fizikai síkra helyezését. Ennek könnyítésére hadd adjak néhány tanácsot, pár kérdés megválaszolásával együtt!

Mikor van itt az ideje?

Amikor már beszéltetek róla. De tényleg! Menjetek át a kényesebb témákon, ismerjétek ki egymás szokásait! És ha úgy gondoljátok: képesek lennétek meglenni anélkül, hogy a későbbiekben megölitek egymást, akkor mehet!

Jó, de mi van, ha pont ezen csúszik el?

Forrás: Getty Images/iStockphoto

Kellemetlen... De a válasz ugyanaz: beszéljetek! Pontosan ezért kell a szexről is beszélgetni, mert bizony elcsúszhat rajta egy hónapok óta működő love story!

Legyetek tisztában az igényeitekkel, és ne féljetek azt megosztani! De ne csak ebben a témában, hanem minden területen! Mert hidd el, gáz lesz, ha majd 5 év múlva derül ki, hogy te sosem akartál utódot... Szóval legyen ez egy fontos téma!

Oké, és ha gyakorlatban nem lesz jó?

Először is: a szex olyan, mint a pizza. Jó, vagy nagyon jó. Viccet félretéve az, hogy megvan-e az ösztönös vonzalom, már egy ölelkezésből érezhető.

Ha végigsimítod a nadrágját és a kis katonája nem kiált háborúért, akkor tudni fogod: a kémia sajnos nincs kimaxolva. De ha a vonzalom megvan, akkor már nyert ügyetek van!

Ugyanis elsőre senki sem szexisten. Meg kell szokni a másikat, és össze kell kovácsolódni! Lehet, hogy már az első alkalommal úgy lovagolsz be, hogy az egész várban ünnepelni fognak!

De ha nem, akkor mi van?

Nem egyéjszakás kalandról beszélünk, egy hosszú távú kapcsolatban van időtök. Majd kisakkozzátok, hogy hogyan jó, és hidd el: ha megvan a vonzalom, nem lesz gond!

Forrás: iStockphoto/mediaphotos

Szóval azt tanácsolom, hogy használjátok a szátokat! Beszélgetésre is, mert higgyétek el: a legtöbb kapcsolat itt fullad meg...

Az ösztöneinket be lehet csapni, csak éppen nagyon fájdalmas vége lehet. Ha pedig már túljutottatok a beszéden ember módjára, tehát őszintén, egyenesen, nem nagyítva, akkor pedig adjatok meg egymásnak mindent! Higgyétek el, ezer "Szeretlek!" sem ér semmit, ha nincs, ami alátámassza!

Hevesi Kriszta és a női orgazmus titkaihttp://www.she.hu/nofilter/20170216-hevesi-kriszta-noi-orgazmus-parkapcsolat-szex-titkok.htmlHosszú az út az aszexualitástól a bujaságig. - De nem lehetetlen!http://www.she.hu/herself/20170202-szeretkezes-szex-szexualis-elet-teljesitmenykenyszer-fantazia-onkielegites-onmegismeres.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.