Hosszú az út az aszexualitástól a bujaságig. - De nem lehetetlen!

szex kibeszélő szeretkezés magazin önkielégítés teljesítménykényszer szexuális élet önmegismerés fantázia
A nők 43%-a küzd valamilyen szexuális problémával. Sokuknak még soha, egyetlen orgazmusa sem volt. A bajt csak tetézi, hogy nem mernek erről beszélni, mert azt hiszik: velük van baj - és ezt szégyellik. Polilili nemcsak mert segítséget kérni, de most másoknak is szeretne segíteni azáltal, hogy nyíltan beszél saját "ébredő szexualitásáról".

A főszereplők a filmekben lihegve vetik magukat hanyatt az ágyban a menet után, és alig találnak szavakat arra, mekkorát szeretkeztek. Még soha nem volt ilyen jó nekik, pedig most voltak először együtt!

Gyakorlatilag kizárólag ilyeneket látni a moziban. A gyengébb, rosszabb szexuális élmények maximum erőszakhoz köthetők, vagy valamilyen komédiában semmisítik meg az általában férfi főszereplőt. Ezt leszámítva mindig mindenkinek tökéletesen megy az ágyjelenet!

Ehhez mértem én is magam, és a szexuális életemet is.

Csakhogy én sosem tudtam boldogan zihálva elterülni. Emiatt egy szerencsétlen kis roncsnak tartottam magam, aki nem képes élvezni a szexet. Nem kívántam, nem is voltam túl lelkes és orgazmusom sem volt. Mégis, bár nagyon jó voltam az önhibáztatásban, hittem benne, hogy ez lehet másképp is!

Forrás: Getty Images/Aldo Murillo

Már 17 évesen elmentem egy tini tanácsadásra. Aztán jött a hipnoterápia, a családállítás és még megannyi gyógyító módszer. Végül rájöttem pár dologra, ami korlátozott abban, hogy elengedjem magam az ágyban:

1. Nem beszélünk a szexről

Nem ismertem mások szexuális életét, a szex valódi természetét. Nem beszélgettem róla barátokkal, csak azt ismertem, amit a médiától kaptam. A "tökéleteshez" mértem magam, ahhoz képest pedig egy selejt voltam...

2. Sosem vagyok elég jó

Képtelen voltam elérni az általam magam elé állított szintet az ágyban. Túlzottan teljesítményorientált voltam, aki folyton ki akart pipálni valamit. Mindig a legjobb teljesítményt vártam el magamtól. Nem fogadtam el, ha rossz napom van, sem a köztes állapotokat.

Ahogy a hétéves kislánynak megengedjük, hogy tanév végére dadogva tudjon csak olvasni, én ehhez képest egyből a háromszáz oldalas filozófiai mű megértését vártam el ugyanettől a csöppségtől. Nem adtam magamnak időt a fejlődésre.

3. Csúnya dolog!

Pici lányként elhittem, hogy a puncimmal játszani, gyönyört érezni: csúnya dolog. És ez olyan mélyen gyökeret vert bennem, hogy még máig sem tudtam kigyomlálni onnan teljesen! Felnőttként sem tudtam magam átadni az érintéseknek és az orgazmusnak.

Forrás: iStockphoto/Miljko

Éreztem, tudtam, hogy a simogatásokból nem jut el annyi a tudatomig, mint amennyit a testem megél. Mintha blokkolva lettek volna a receptoraim! A sereg áttörte az első falat, de a másodiknál megakadt...

Csupán addig tudtam élvezni lovagom érintését, csókját, míg be nem csukódott a hálószobaajtó. Akkor aztán felvillant a piros lámpa a fejemben: "ezt nem szabad!" és leállt a rendszer. Leblokkoltam.

4. Stressz

Mindenféle kavargott a fejemben a párom karjaiban: a bevásárló listától a munkahelyi problémákig, bármi. Képtelen voltam jelen lenni a saját szexuális életemben - messze szaladt a tudatom.

Mi segített?

Mindezek felismerése és megértő segítség: jó terapeuta és együttérző partner. És sok játék, ami elterelte a figyelmem a berögződésekről. A meglepetés ereje kizökkentett, és engedte, hogy szépen lassan el tudjak kezdeni jó élményeket gyűjteni.

Forrás: iStockphoto

Megértettem, hogy nem szabad szégyenkezni! Lehet nyíltan beszélni a szexről és megbocsátottam a magam ellen elkövetett vétkeimet. Megismertem mások történetét is, és az ezek mögött meghúzódó kultúrtörténeti jelenségeket. Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy kevésbé legyek kritikus magammal szemben.

Nem vagyok még teljesen problémamentes, de büszke kell, hogy legyek arra, ahová 16 év munkával eljutottam, méghozzá:

  • Megéltem már, hogy kívánok egy férfit.
  • Lettek szexuális fantáziáim.
  • Sokszor el tudok élvezni.
  • Volt, hogy élveztem az önkielégítést.
  • Vettem már át az irányítást az ágyban, meg tudtam fogalmazni, mire vágyok.
  • És ami a kedvencem: meséltem már pasiról így: „Fú, ha tudnád! Vele valami egészen elképesztő volt! Szavakat sem találok, őrületes volt, amit velem művelt!"

Polilili

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.