Korábban mindig azt a férfit kerestem, aki heves érzelmeket váltott ki belőlem

Vajon az embernek hány szerelme van az élete során? Miért keressük azt az érzést, amit életünk nagy szerelme kiváltott belőlünk? Vajon lehetséges, hogy ezt másban is megtaláljuk?

Szerintem minden szerelem különleges és egyedi, de egyben azt is gondolom, hogy nem szabad illúziókba ringatni magunkat és azt gondolni, hogy a szerelem csak akkor szerelem, ha röpködnek a gyomrunkban a pillangók, ha egekbe szalad a pulzusunk, amikor meglátjuk életünk szerelmét. Az én életemben is volt ilyen mindent elsöprő szerelem, ami azonban nem tartott sokáig. Amikor véget ért, akkor még egy ideig nyalogattam a sebeimet, és csak azt a férfit kerestem, aki ugyanazokat az érzéseket váltja ki belőlem, mint életem nagy szerelme. 

Ez azonban nem így lett, és hosszú időnek el kellett telnie addig, míg végül egy olyan férfinak is beadtam a derekamat, aki nem váltott ki belőlem heves érzelmeket, hanem szép lassan alakultak ki ezek az érzések. Hagytam időt annak, hogy kibontakozzanak, még akkor is, amikor menet közben többször is azt éreztem, hogy ez így nekem nem megy, hiszen valóban csigaléptekben jöttek azok a várva várt érzések. Sok minden történt, nagyon jó önismereti tanulás volt ez, és már abszolút úgy gondolom, hogy van szerelem második vagy akár harmadik látásra is. 

Persze bennem is sok kétség volt, mikor nem voltam biztos magamban, és az érzéseimben sem, de azt gondolom, hogy ehhez csupán időre volt szükségem. A randizások alkalmával egyre csak belopta magát a szívembe a kedvesem, Peti. Hozzá kell tennem, hogy nagyon kitartó volt, és folyton keresett. Talán, ha nem akarja ennyire ezt az egészet, akkor mi most nem lennénk boldog párkapcsolatban, és nem lennék fülig szerelmes. Nélküle esélyt sem adtam volna ennek az egésznek, de a türelme volt az, ami idáig elvitt bennünket.

Forrás: Shutterstock

Most már csak fellángolásként tekintek vissza a múltbeli élményeimre és tapasztalásaimra. Egyik sem tartott túl sokáig, rövidéletű szerelmek voltak csupán, amiknek pont akkor járt le a szavatosságuk, amikor kellett. Az a nagybetűs szerelem, amiről azt hittem, hogy az, valójában csak egy évig tartott, és amilyen hirtelen kezdődött, olyan hirtelen véget is ért. Egy életre megtanultam, hogy nem kellenek mindent felforgató érzelmek, a mostani párkapcsolatomban pedig rengeteget tanultam az előzőkről is. 

Petivel minden sokkal visszafogottabban indult, nagyon sokat randiztunk, különböző programokat szerveztünk, együtt utaztunk, és bennem a kezdeti barátságot egy sokkal mélyebb érzelem váltotta fel, amely viszont sokkal tartósabb és biztosabb lábakon áll, mint korábban bármelyik kérészéletű kapcsolatom. Peti a legjobb barátom, a szövetségesem, a párom, akivel bármit meg tudunk beszélni, és ő a legféltettebb titkaim őrzője is. Párom a legjobb oldalamat hozza ki belőlem. Neki köszönhetően olyan dolgokba is bele merek vágni, amelyekre magamtól nem gondolnék. Mindenben mellettem áll és támogat. Nélküle sokkal sivárabb lenne az életem. 

Nyitókép: Shutterstock