Itt az idő, hogy megszabaduljak az előző kapcsolatomból rám maradt kacatoktól

magazin kibeszélő szakítás elköltözés
Közös lakásunkat még az összeköltözéskor együtt rendeztük be. Számtalan dolgot közösen vásároltunk, mondhatjuk, hogy a lakásban található berendezés fele az enyém, a másik fele pedig téged illet meg.

Az első komolyabb kapcsolatom voltál, Gergő. A közös fészkünk kialakítása csak megerősített ebben, de sajnos mégsem lett happy end a vége. Mindenen felesben osztoztunk, a lakás is közös, és a berendezés is. Na és ilyenkor mi van? Viszem a fél lakást benne a cuccokkal?

Ha már itt tartunk, és abban egyeztünk meg, hogy a lakás az enyém, a többit megoldjuk, akkor jó lenne, ha végre kicuccolnál, és nem kéne a kacatokat itt kerülgetnem. Szeretném teljesen átrendezni a lakást, hogy megszabaduljak az emlékedtől. Nekünk nem tett jót az összeköltözés, sőt! A kapcsolatunk elég hamar zátonyra futott. A szakításunk három hónapja megtörtént, de úgy érzem, hogy még mindig itt őrizgetem a kacatjaidat, amikért szinte könyörögnöm kell, hogy vidd el őket. Nem lenne egyszerűbb, ha egyszerre mindent elvinnél, ahelyett, hogy egyszer-kétszer eljössz, mégsem tudsz egyszerre elvinni mindent.

Én már úgy, de úgy elfeledném ezt az egészet. Azért is, mert nem bírom, hogy a közös lakásban ragadt az emléked, és hiába is szeretnék, nem tudok szabadulni tőle. Mintha még félig ebben a kapcsolatban tengődnék. Mintha a cuccaid arra emlékeztetnének, hogy ennek az egésznek nincs vége, és bármikor betoppanhatsz, lehuppanhatsz mellém a kanapéra és újra meg újra megbeszélnénk, hogy nekünk ez így együtt nem működne.

Forrás: Shutterstock

A közös fotók már nem díszelegnek itt a szekrényen, ugyanis azoktól már megszabadultam. Amennyire görcsösen akartam ezt a kapcsolatot, most annyira görcsösen próbálok még az emlékétől is szabadulni. Amikor Dávid végleg elment, összepakoltam a cuccait és több nagy dobozba tettem azokat. Persze ő azzal hitegetett, hogy majd jön és összepakol, de mivel ez több héten keresztül csak ígéret maradt, így nem akartam a véletlenre bízni a dolgokat. De ennek is több hete már. Nem is értem, hogy élhettem együtt egy ilyen hanyag férfival, akit igazából az sem érdekel, ha a cuccai a volt csajának az életét keserítik meg?

Talán nekem sem kéne annyit kattognom azon, hogy néhány doboza még nálam maradt, de ezek a dobozok, bármikor rájuk nézek, a kudarcra emlékeztetnek, hogy azt hittük nekünk semmi problémánk nem lehet, együtt mindenen könnyedén átlendülünk. Ám ennek pont az ellenkezője történt. Már a közös berendezkedés sem ment zökkenőmentesen, mintha mindketten mást szerettünk volna, ami aztán beigazolódott, és hát kiderült, hogy tényleg mindketten egy másik irányba tartottunk, nem volt közös pont, közös metszet. A jövőbe vezető kikövezett út az egyikünket bal oldalra vitte, a másikunkat pedig jobbra.

Éjfél van. Már aludtam, de aztán valamire felébredtem. Álmos fejjel kimegyek az előszobába, és egy hirtelen mozdulattal kinyitom a bejárati ajtót majd a dobozokat kiviszem, hogy többé ne is lássam azokat.

Nyitókép: Shutterstock

Te érezted már azt, hogy nehezen szabadulsz meg az exed dolgaitól?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.